LM: Rasizmus fanúšikov Chelsea odsúdila aj Rada OSN

NETKY.SK • 20 Február 2015, 14:14 • 2 min
LM: Rasizmus fanúšikov Chelsea odsúdila aj Rada OSN

ŽENEVA - Rada Organizácie spojených národov (OSN) pre ľudské práva ostro odsúdila rasistické správanie futbalových fanúšikov Chelsea Londýn, ktorého sa dopustili pred utorňajším duelom Ligy majstrov s Parížom St. Germain.

slovakia

left justify in out

Videozáznam od britského rezidenta žijúceho v Paríži ukazuje, ako sa asi hodinu pred futbalovým stretnutím snaží muž čiernej pleti dostať do preplneného ozňa na stanici metra Richelieu-Drouot, ale skupina mužov ho opakovane vytláča von skandujúc "my sme rasisti, my sme rasisti, tak sa nám to páči". Chelsea Londýn označila incident za "odporný" a odsúdili ho i viaceré osobnosti verejného života, vrátane premiéra Davida Camerona.
     

 

"Je nutné vykoreniť rasizmus z našej spoločnosti. Treba sa spojiť v boji proti rasizmu v akejkoľvek oblasti, v ktorej sa objaví. Šport je spoločenský fenomén a je neprípustné, aby jeho reputáciu kazili prejavy, ktoré sa udiali v utorok v Paríži," uviedol hovorca Rady OSN pre ľudské práva Rupert Colville.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona