LM: Ranieri po zápase so Sevillou: Ukázali sme srdce

NETKY.SK • 23 Február 2017, 10:57 • 2 min
LM: Ranieri po zápase so Sevillou: Ukázali sme srdce

Sevilla - Futbalisti FC Sevilla nad anglickým majstrom Leicestrom City síce jasne dominovali, ale nedokázali ho výraznejšie zlomiť. V stredajšom prvom osemfinále Ligy majstrov 2016/2017 tak na Štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána vyhrali len 2:1 a tento výsledok je viac ako prijateľný pre hostí do domácej odvety, ktorá je na programe 16. marca.

slovakia

left justify in out

Anglický šampión sa sústredil najmä na obranu a spočiatku mu to vychádzalo. Po štvrťhodine hry však nevyšiel obranný zákrok kapitánovi hostí Wesovi Morganovi, ktorý sklzom v pokutovom území fauloval Joaquina Correu a Andalúzania mali výhodu penalty. K lopte sa postavil sám faulovaný Correa, ale brankár hostí Kasper Schmeichel smer jeho strely vystihol a loptu schoval do náručia. Domácich to nepoložilo, naďalej búšili do obranného valu City.

 

Odmenou im bol vedúci gól Pabla Sarabiu, ktorý sa presadil prudkou hlavičkou po centri Sergia Escudera. Prevaha domácich pokračovala aj po zmene strán. Zaváhanie po nepremenenom pokutovom kope napravil Correa v 62. minúte, keď využil dobrú prácu Stevana Jovetiča a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Hosťom sa podarilo streliť kontaktný gól, keď sa štvrťhodinu pred koncom presadil kanonier Jamie Vardy. Viac im však skalopevná defenzíva Sevillčanov nedovolila, napriek tomu Leicester nebude v domácej odvete bez šance.

 

"Jasne sme dominovali, vytvorili sme si desať čistých šancí, ale nepodarilo sa nám získať takú výhodu, ako sme zamýšľali. Zaslúžili sme si oveľa viac," citovala agentúra AP trénera domácich Jorgeho Sampaoliho, ktorého zverenci ťahajú sériu ôsmich zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach. "Mali sme strašne veľa šancí, mali sme streliť viac gólov. Musíte streliť góly z každej šance, ktorá sa naskytne, špeciálne v takýchto zápasoch Ligy majstrov. V opačnom prípade sa dostanete do veľkých problémov," povedal po súboji Jovetič.

 

Taliansky kouč hostí Claudio Ranieri ocenil bojovnosť jeho tímu, no priznal, že Sevilla bola lepšia. "Trpeli sme. Na konci sme sa trošku zdvihli a ten gól necháva všetky šance otvorené. To bolo pre nás kľúčové, streliť gól. Vedeli sme, že súper je favorit. Ale doma sme odohrali už niekoľko výborných zápasov. Inak, toto je pre nás zvláštna sezóna. Ale ukázali sme srdce a bojovnosť," povedal Ranieri po zápase s úradujúcim trojnásobným víťazom Európskej ligy.

 

Pre Vardyho to bol prvý gól v LM. "Vedeli sme, že musíme byť trpezliví. A vedeli sme, že môžeme udrieť, keď stratia loptu v zárodku akcie. A to sme presne aj urobili. Drinkwater tam prešiel, dal mi to ako na tanieri a mne sa podarilo loptu dostať do siete," opísal gólový moment hostí Vardy. Hrdinom zápasu bol ale jeho spoluhráč a brankár Schmeichel, ktorý okrem penalty zlikvidoval aj mnohé ďalšie šance Sevillčanov. "Mali tam asi 22 striel alebo tak nejako. Bolo to veľmi ťažké, ale to sme čakali. Mali sme viackrát naozaj aj šťastie. Podarilo sa mi niekoľko dobrých zákrokov, ale uznanie si zaslúžia aj všetci moji spoluhráči," hodnotil brankár "líšok".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona