LM: PSG opäť vyradilo Chelsea, postúpila aj Benfica

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 07:55 • 2 min
LM: PSG opäť vyradilo Chelsea, postúpila aj Benfica

BRATISLAVA - Futbalisti Paríža Saint-Germain sa prebojovali do štvrťfinále Ligy majstrov 2015/16. V zápase na Stamford Bridge si poradili s Chelsea Londýn rovnakým výsledkom ako v prvom domácom stretnutí 2:1 a sú medzi najlepšou osmičkou. PSG išlo do vedenia zásluhou Rabiota, o vyrovnanie sa postaral Diego Costa, no v 67. minúte rozhodol Ibrahimovič.

slovakia

left justify in out

V úvodnom stredajšom stretnutí zvíťazila Benfica Lisabon na štadióne Petrovskij nad Zenitom Petrohrad 2:1 a po triumfe v prvom zápase 1:0 postúpila do štvrťfinále. Domácich poslal do vedenia v 69. minúte Hulk, no hostia otočili gólmi Nicolasa Gaitana a Taliscu zo záverečných minút.

 

PSG prišlo do Londýna s tesným jednogólovým náskokom a krátko po úvodnom hvizde oňho takmer prišlo. Na hranici šestnástky sa oprel do lopty Costa a Trapp sa musel poriadne natiahnuť. Potom však prebrali aktivitu Parížania. Di Maria dostal prihrávku za obranu a krížnou strelou prekonal Courtoisa, no do dráhy lopty sa v poslednej chvíli hodil Ivanovič a zachránil. V 7. minúte sa už domáca sieť rozvlnila, ale Ibrahimovič stál v ofsajde a tak gól neplatil. Po štvrťhodine hry to však už Parížania dokázali. Di Maria vysunul na pravej strane do šestnástky Ibrahimoviča, ten poslal milimetrovú krížnu prihrávku na nabiehajúceho Rabiota a bolo 1:0. Domáci odpovedali v 28. minúte. Po strate lopty hostí nasledovala rýchla akcia, na konci ktorej sa Costa zbavil kľučkou kapitána PSG Silvu a strelou k ľavej tyčke vyrovnal - 1:1. V ďalších minútach sa hra rozkúskovala a prišli aj tvrdšie zákroky. V 34. minúte zaujala akcia Lucasa, no jeho presný center poslal Ibrahimovič iba do rúk Courtoisa. Chelsea v 60. minúte prišla o zraneného Costu, ktorého nahradil Traore. "Blues" boli blízko ku gólu v 65. minúte, ale Trapp zachránil pri veľkej šanci Williana a dorážke Hazarda. Následne sa potvrdilo nepísané pravidlo nedáš - dostaneš. Domáci stratil loptu, pohotový Motta okamžite vysunul kolmicou Di Mariu a ten naservíroval gól ako na podnose Ibrahimovičovi - 2:1. Chelsea v tom momente potrebovala na postup až tri góly, no na to by si musela vypracovať aspoň šance, ktoré neprichádzali. Naopak, PSG mohlo ešte zvýšiť v 80. minúte, keď si takmer strelil vlastenca Ivanovič.

 

Tímy sa stretli vo vyraďovacej fáze LM už tretí rok po sebe. Angličania vyradili Francúzov vo štvrťfinále v roku 2014, o rok im to PSG vrátil v osemfinále a teraz opäť v rovnakej fáze.

 

Vo vyrovnanom zápase ohrozili ako prví bránku hráči Lisabonu. V piatej minúte zahral Jonas z ľavej strany priamy kop a Lodygin musel vytlačiť loptu nad brvno. O chvíľu na to sa predral do vápna domáci Dzjuba a jeho krížna strela len tesne minula pravú tyčku. V 20. minúte sa do lopty oprel Sanches a z diaľky namieril len tesne vedľa. Najväčšia šanca prvého polčasu prišla o dve minúty neskôr. Dzjuba dostal prihrávku do otvorenej obrany, no jeho šancu zmaril výborným zákrokom brankár Ederson. To však bolo na dlhé minúty všetko a diváci už v prvom dejstve veľa vzruchu nemali. Hralo sa najmä medzi šestnástkami a oba tímy si dávali pozor na zbytočné chyby. Šance prišli až po hodine hry a to hneď niekoľko v krátkom slede. Zenit sa dostal do tlaku. Po dvoch nevyužitých tutovkách Smolnikova a Dzjubu však mohol pykať, keď Lombaerts chyboval a Jonas sa rútil na brankára. Lodygin ale svoju úlohu zvládol a podržal spoluhráčov. Tí sa mu odmenili už v 69. minúte. Žirkov prešiel po tvrdom súboji s obrancom, ktorý skončil na zemi, až do šestnástky a presným centrom vyzval na hlavičku Hulka - 1:0. Zenit pokračoval v tlaku. Aktívny Dzjuba sa pekným sólom cez dvoch obrancov dostal do malého vápna, ale Ederson výborne vybehol a zmaril jeho ďalšiu veľkú príležitosť. Aj keď sa Benfica v posledných minútach najmä bránila, nakoniec to bola ona, ktorá rozhodla. V 85. minúte z diaľky vypálil Jimenez, Lodygin jeho peknú ranu vytlačil na brvno, no k dorážke sa dostal ako prvý kapitán Lisabončanov Gaitan a hlavou rozhodol o postupe. V záverečných sekundách upravil na 2:1 pre hostí striedajúci Talisca.

V utorňajším dueloch si postup vybojovali španielsky Real Madrid a nemecký VfL Wolfsburg.

 

odvety osemfinále LM 2015/2016 - sumáre:

 

Chelsea Londýn - Paríž Saint-Germain 1:2 (1:1)

Góly: 27. Costa - 16. Rabiot, 67. Ibrahimovič. Rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Fabregas, Mikel, Ivanovič - Rabiot, Motta, Matuidi

zostavy:

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Ivanovič, Cahill, Kenedy - Mikel, Fabregas - Pedro, Willian, Hazard (77. Oscar) - Costa (60. Traore)

PSG: Trapp - Marquinhos, Silva, Luiz, Maxwell - Rabiot, Motta, Matuidi (87. van der Wiel) - Di Maria (82. Cavani), Ibrahimovič, Lucas (77. Pastore)

/prvý zápas: 1:2, postúpil Paríž Saint-Germain/

 

 

 

Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon 1:2 (0:0)

Góly: 69. Hulk - 85. Gaitan, 90.+6 Talisca. Rozhodoval: Kassai (Maď.), ŽK: Hulk - Mitroglu, Pizzi.

zostavy:

Zenit: Lodygin - Aňukov (58. Smolnikov), Lombaerts, Neto, Žirkov - Mauricio (82. Jusupov), Witsel - Hulk, Danny, Kokorin (58. Šatov) - Dzjuba

Benfica: Ederson - Semedo, Eliseu, Lindelöf, Fejsa - Sanches, Pizzi (73. Salvio), Gaitan, Samaris - Jonas (90.+2 Talisca), Mitroglou (67. Jimenez)

/prvý zápas: 0:1, postúpila Benfica/

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies