LM: PSG a Barcelona idú do štvrťfinále Ligy majstrov

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 07:53 • 2 min
LM: PSG a Barcelona idú do štvrťfinále Ligy majstrov

BRATISLAVA - Futbalisti Paríž St. Germain a FC Barcelona sa stali ďalšími účastníkmi štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014. Definitívne sa o tom rozhodlo v stredajších odvetných zápasov osemfinále, v ktorých PSG zvíťazil and Bayerom Leverkusen 2:1 a katalánsky gigant zdolal Manchester City rovnako 2:1.

slovakia

left justify in out

Už v utorok si postup medzi posledných osem tímov najprestížnejšej európskej klubovej súťaže vybojovali futbalisti Bayernu Mníchov a Atletica Madrid.

Na Nou Campe sa hralo dlho bez gólov

Na Nou Campe sa v prvom polčase hralo dlho bez gólových šancí. Po štvrťhodine hry Messiho odvážne sólo zastavil až jeden z hráčov hostí pred bránkovou čiarou. Po dlhých minútach strávených medzi šestnástkami sa dostal do šance Neymar, ale Hart jeho prízemnú strelu vytesnil do bočnej siete. Vzápätí vyzval Messi na skórovanie Xaviho, ale brankár "Citizens" sa reflexívne vyznamenal. V závere polčasu mohli skórovať najskôr hostia, ale Nasriho strele z jedenástich mestrov chýbala väčšia razancia. Na druhej strane už Neymar prekonal Harta, ale toho na bránkovej čiare zastúpil Fernandinho. Hneď po zmene strán pohrozil dvakrát striedajúci Džeko, ktorý v prvom prípade strieľal do stredu brány a v druhom prípade Valdes jeho hlavičku zneškodnil robinzonádou. Ešte predtým po chybe Lescotta v rozohrávke si pripravil parketu Messi, ale jeho technickú strelu zastavila žrď. Argentínčan sa však dočkal v 67. minúte, keď kolmica od Fabregasa prešla medzi nohy Lescottovi a Messi zblízka dal svoj 10. gól v piatom zápase LM. Barcelona kontrolovala priebeh a do kariet jej zahralo aj vylúčenie Zabaletu pre nešportové správanie. Hosťom sa však napriek tomu podarilo vyrovnať, keď po rohovom kope skóroval zblízka kapitán Kompany. O chvíľu ale z protiútoku však akciu Messiho zakončil gólom Alves - 2:1.

V Parku Princov začal lepšie Bayern Leverkusen

V Parku Princov začali lepšie hostia. Po postupnom protiútoku a následnom centri Donatiho z pravej strany skóroval hlavou už v 6. minúte Sam. Už o šesť minút neskôr sa dostal do gólovej šance Ibrahimovič, ale jeho strelu Leno vykopol nohou. Z následného rohového kopu však hlavou vyrovnal na 1:1 Marquinhos. V 18. minúte mal po Cavaniho pase opäť tutovku na kopačke Ibrahimovič, ale jeho lob zastavilo brvno. Po polhodine hry zahrávali hostia pokutový kop za faul Jalleta na Derdiyoka. Brankár Sirigu však strelu Rolfesa vystihol. Domáci sa ešte viac upokojili v 53. minúte, keď strieľaný center Digneho poslal z prvej do siete Lavezzi - 2:1. Domáci mali viac z hry, ich prevaha sa ešte zvýraznila po vylúčení Cana v 68. minúte. V 84. minúte vyzval striedajúci Mendez na skórovanie Pastoreho, ale toho vychytal žoči-voči Leno.

Odvety osemfinále LM 2013/2014, streda 12. marca:

FC Barcelona - Manchester City 2:1 (0:0)

Góly: 67. Messi, 90.+1 Alves - 89. Kompany, ŽK: Fabregas - Fernandinho, Kolarov, Zabaleta, Kompany, ČK: 78. Zabaleta (Manchester), rozhodoval: Lannoy (Fr.)

Zostavy a striedania:


Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Fabregas (87. Roberto) - Iniesta, Messi, Neymar (80. Sanchez)

ManCity: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov - Silva (72. Negredo), Fernandinho, Toure, Milner, Nasri (76. Navas) - Agüero (46. Džeko)

/prvý zápas: 2:0, do štvrťfinále postúpila Barcelona/


Paríž St. Germain - Bayer Leverkusen 2:1 (1:1)

Góly: 13. Marquinhos, 53. Lavezzi - 6. Sam, ŽK: Jallet, Rabiot - Derdyiok, Rolfes, Can, ČK: 68. Can (Leverkusen), rozhodoval: Bebek (Chorv.)

Zostavy a striedania:

PSG: Sirigu - Jallet, Marquinhos, Silva, Digne - Pastore, Cabaye, Rabiot - Cavani (80. Camara), Ibrahimovič (72. Menez), Lavezzi (62. Lucas)

Leverkusen: Leno - Donati, Wollscheid, Toprak, Guardado - Rolfes, Reinartz (78. Wagener), Can - Sam (67. Brandt), Derdiyok, Castro (67. Son Heung-Min)

/prvý zápas: 4:0, do štvrťfinále postúpil PSG/




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies