LM: Postup "Citizens" po triumfe v Seville, remíza Juventusu

NETKY.SK • 4 November 2015, 10:12 • 2 min
LM: Postup "Citizens" po triumfe v Seville, remíza Juventusu

SEVILLA - Anglický futbalový klub Manchester City triumfoval v utorňajšom dueli základnej D-skupiny Ligy majstrov 2015/2016 na pôde španielskeho víťaza Európskej ligy z predchádzajúcich dvoch sezón FC Sevilla 3:1. Keďže "déčko" v utorok večer ponúklo ešte súboj nemeckej Borussie Mönchengladbach s talianskym neúspešným finalistom minulého ročníka Ligy majstrov Juventusom Turín, ktorý sa skončil nerozhodným výsledkom 1:1, aktuálny líder Premier League si v predstihu zabezpečil postup do jarného osemfinále.

slovakia

left justify in out

"Citizens" uspeli na horúcej andalúzskej pôde vďaka zásahom Raheema Sterlinga, Fernandinha a Wilfrieda Bonyho z prvého polčasu. Za domácich znížil na priebežných 1:2 francúzsky obranca Benoit Trémoulinas.


Tréner Manchestru City Manuel Pellegrini po stretnutí uznal kvality súpera. "Zdolať Sevillu na jej pôde je veľmi ťažké. Možno si jej hráči mysleli, že nad nami zvíťazia, ale kontrolovali sme loptu a sťažili sme im to. Takýmto spôsobom by sme mali ďalej hrať v pohárovej Európe aj v Premier League," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová Pellegriniho, ktorý sa netají tým, že okrem postupu chce obsadiť prvú priečku v D-skupine.


"Víťazstvo v skupine má veľkú váhu, ale nie je rozhodujúce. V minulej sezóne sme v LM neuspeli, teraz sa pokúsime o prvé miesto. Som šťastný, že sme si zaistili postup v predstihu. V ostatnom čase sme totiž nehrali príliš dobre," doplnil 62-ročný Čiľan.


Domáci kouč Unai Emery po prehre so "Citizens" nezúfa a stále verí, že jeho hráči môžu obsadiť druhé postupové miesto. "Teraz to už bude medzi nami a Juventusom. Stále máme šancu získať druhé miesto v skupine. Manchester City bol skvelý súper. Hrali sme dobre na jeho pôde v Manchestri, ale v zápase u nás nám dali lekciu. Hráčom nemôžem nič vyčítať. Od začiatku išli za víťazstvom, mohli dokonca vyrovnať, ale vzápätí sme dostali tretí gól. Máme schopnosti na to, aby sme zabojovali o postup. Musíme len pokračovať v začatej práci, byť trpezliví a niektorým novým hráčom nájsť ich správnu úlohu v tíme," vyhlásil kormidelník Sevilly Unai Emery.

V druhom zápase D-skupiny Borussia Mönchengladbach aj druhýkrát obrala o body neúspešného finalistu uplynulého ročníka LM Juventus Turín. Prvý vzájomný zápas na turínskej pôde sa skončil nerozhodne 0:0.
Skóre zápasu v Mönchengladbachu otvoril svojím premiérovým gólom v Lige majstrov americký obranca Fabian Johnson. Bod pre hostí zariadil v 44. švajčiarsky zadák Stephan Lichtsteiner, ktorý pred mesiacom absolvoval operáciu srdca. Aj pre Lichsteinera išlo o prvý presný zásah v európskom pohári číslo jeden. Tridsaťjedenročný hráč sa stal iba druhým Švajčiarom skórujúcim v drese talianskeho mužstva v LM po Gökhanovi Inlerovi.
"Teší ma výkon, nie výsledok," vyhlásil tréner Borussie André Schubert. "Musím môjmu mužstvu zložiť obrovský kompliment. V našej hre bola dôslednosť, odhodlanie, disciplína, potrebná kvalita a ukážka toho, ako sa má hrať veľký futbal. Mohli ste vidieť túžbu Borussie po skalpe Juventusu. Je to dobré znamenie do budúcna," doplnil Schubert podľa webu UEFA.com.


Borussia začala sezónu sériou viacerých prehier, po ktorých skončil pri mužstve tréner Lucien Favre. Jeho nástupca André Schubert akoby tím pokropil živou vodou. Mönchengladbach od jeho nástupu do funkcie dotiahol do víťazného konca sedem z desiatich súťažných stretnutí, prehral jediné.
"Začali sme dobre, ale potom sme zaváhali a inkasovali. Až následne sme sa vrátili k hraniu futbalu. Myslím si, že sme si remízu zaslúžili," vyhlásil tréner "starej dámy" Massimiliano Allegri. Juventus dohrával duel bez vylúčeného Brazílčana Hernanesa, držanie lopty Borussiou na konci zápasu sa vyšplhalo na úroveň 66 %.


"Po červenej karte to bol opäť iný zápas. Po štvrtom kole máme osem bodov, čo nie všetci očakávali. Musíme sa zlepšiť v niektorých veciach, zabezpečiť väčší súlad v našej hre, ak chceme naďalej patriť medzi elitné tímy v Európe. Teraz sa už sústredíme na to, aby sme najbližšie v Serie A dosiahli druhé víťazstvo za sebou," doplnil 48-ročný rodák z Livorna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona