LM: Porto dominovalo, ale bod zachránilo na konci

NETKY.SK • 1 Október 2014, 11:08 • 2 min
LM: Porto dominovalo, ale bod zachránilo na konci

DONECK - Futbalisti Šachtaru Doneck môžu ľutovať zbabranú koncovku utorkového stretnutia s FC Porto, ktoré sa hralo vo Ľvove.

slovakia

left justify in out

Keď Luiz Adriano zvýšil v 85. min na 2:0, zdalo sa, že nič nebráni zisku troch bodov ukrajinského tímu. Hostia však predviedli parádny finiš. Striedajúci Kolumbijčan Jackson Martínez najprv v 89. min premenil pokutový kop a vo štvrtej minúte nadstaveného času rozhodol o tom, že hostia si do Porta odnesú bod. Portugalčania vďaka nemu zostali na čele H-skupiny.

 

"Vďaka za bod, ale chceli sme tri. Ak by sme nezískali žiadny, považoval by som to za veľkú nespravodlivosť. Ešte férovejšie by bolo naše víťazstvo," vyhlásil tréner FC Porto Julen Lopetegui. Jeho zverenci mali po väčšinu stretnutia hru pod kontrolou. V streleckých pokusoch celkovo dominovali 21:5, na bránku vystrelili jedenásťkrát. Napriek tomu stačilo málo, aby po famóznom štarte do súťaže (domáci triumf nad Borisovom 6:0) tentoraz vôbec nebodovali. "Moje góly sú tímovým produktom, ale som rád, že prišli. Štatistiky ukazujú, že sme viac kontrolovali loptu ako súper, ale občas sme ju aj zbytočne strácali," cituje UEFA dvojgólového strelca FC Porto Jacksona Martíneza, ktorý raz skóroval aj doma proti Borisovu. "Jackson nebol pred zápasom úplne zdravotne v poriadku, preto sme sa rozhodli vyčkať do druhého polčasu, kým ho postavíme," vysvetlil španielsky tréner Porta Lopetegui, ktorého hráči v tejto sezóne ešte neprehrali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona