LM: Pomohol by rýchly gól, Kozák ml. tipuje 2:0 pre Real

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 10:37 • 2 min
LM: Pomohol by rýchly gól, Kozák ml. tipuje 2:0 pre Real

BRATISLAVA - Sobotňajším finále Real Madrid - Atlético Madrid na milánskom San Sire (20.45) vyvrcholí futbalová sezóna Ligy majstrov 2015/2016. Tieto španielske tímy hrali proti sebe v rozhodujúcom súboji o "ušatú trofej" aj pred dvoma rokmi v portugalskom Lisabone.

slovakia

left justify in out

Úspešnejší bol napokon Real (4:1 po predĺžení, pozn.), ktorý vtedy získal jubilejnú 10. trofej európskeho klubového šampióna. Agentúra SITA teraz oslovila osobnosti zo slovenského futbalového prostredia v súvislosti s ich prognózami, tipmi na víťaza LM, vývoj finálového zápasu či skúsenosťami so štadiónom San Siro.

MILOŠ GLONEK
"Myslím si, že to pre oko diváka nebude príťažlivý zápas. Bude to boj, taktikou zviazaná bitka. Je to navyše súboj dvoch tímov z jedného mesta, čiže pôjde o klasický derby zápas. Ja som ´realista´ a budem fandiť Realu. Defenzívna hra Atlética sa mi až tak nepáči. Nechcem tvrdiť, že sú zákerní, ale sú to takí ´kopáči´. Pri rozpočte, akým disponujú, však klobúk dole pred tým, čo dosiahli. Účasť vo finále je pre nich veľkým úspechom. Viackrát som hral na San Sire a môžem potvrdiť, že keď je štadión zaplnený, vládne tam elektrizujúca atmosféra. Dole na hracej ploche sa však veľmi zle dýcha, nakoľko tribúny sú dosť strmé a vysoké. "

SZILÁRD NÉMETH
"Vidieť takýto zápas na vlastné oči bude pre mňa zaujímavá skúsenosť. Na San Sire som počas kariéry nikdy nehral. Myslím si, že pre Real to bude mimoriadne náročný zápas. Oba tímy sa veľmi dobre poznajú z domácej ligy. Atlético sa prezentuje typickou fyzickou hrou a dobrou defenzívou. Uvidíme, ako sa s tým Real vyrovná. Je to ťažké predpovedať. Želám si, aby do pätnástej minúty padol gól a zápas získal náboj."

BRANISLAV FODREK
"Bude to futbalová lahôdka. Rozhodne jej nebude chýbať náboj, je to derby, medzi oboma klubmi vládne rivalita z domácej súťaže. Real azda nikomu netreba predstavovať, má obrovské individuality. Mne sa však veľmi páči organizácia hry tímu Diega Simeoneho. Majú výborne prepracovaný celý systém hry, nielen dozadu, ale aj smerom do útoku. Nie je náhoda, že v semifinále vyradili Bayern Mníchov. Zápasu by pomohol rýchly gól. Škoda, že sme na jeseň 2005 s Artmediou nezažili atmosféru štadióna San Siro aj s divákmi, keďže sa hralo pred prázdnymi tribúnami. Prehrali sme 0:4, sú to však aj tak spomienky, ktoré vám nikto nikdy nevezme. Nepodarí sa tam hrať hocikomu, bol to zážitok."

STANISLAV VARGA
"Favorizujem Real Madrid, je to klub s najväčšou históriou ovenčený úspechmi. Myslím si však, že vo finále to bude mať mimoriadne náročné. Atlético má veľmi dobrú defenzívu a ak sa mu podarí v zápasoch skórovať ako prvému, zvykne sa to skončiť 1:0. Veľmi sa teším na tento súboj a dúfam, že si vychutnám kvalitný futbal. Očakávam, že sa to skončí veľmi tesne. Veľmi rád spomínam na gól hlavičkou na San Sire do siete AC Miláno, no v konečnom účtovaní nám veľmi nepomohol, lebo sme tam s Celticom prehrali v zápase Ligy majstrov 1:3 a napokon sme nepostúpili zo skupiny. Až do 89. minúty držali remízový výsledok, ale v závere sme dvakrát inkasovali."

JÁN KOZÁK mladší
"Sobotňajšie finále bude krásne vyvrcholenie klubovej sezóny. Atlético je veľmi nepríjemný súper a v ostatných rokoch malo proti Realu často navrch, možno práve s výnimkou Ligy majstrov. Za favorita však považujem Real Madrid. Som veľký fanúšik tohto klubu. Podľa môjho názoru "biely balet" zvíťazí 2:0. A kto skóruje? Góly v Reale si pravidelne delí tak päť hráčov, tentoraz to budú Bale a Cristiano Ronaldo. Na San Sire sme sa s Artmediou predstavili v skupinovej fáze LM proti Interu. Vtedy sa však hralo pred prázdnymi tribúnami a my sme prehrali 0:4. Je to síce starší štadión, ale to nevadí. Predpokladám, že v sobotu na ňom bude vládnuť skvelá atmosféra."

JÁN KOCIAN
"Prial som si, aby sa vo finále predstavil Bayern Mníchov, ideálne proti Barcelone. Nakoniec je však z toho čisto madridské finále. Ťažko povedať, ako to dopadne. Real si v tomto ročníku prešiel svojimi vzletmi aj pádmi, viacerí ho považujú za mierneho favorita. Atlético v semifinále, zhodou okolností proti Bavorom, potvrdilo, že je v tejto sezóne veľmi silné a hrá sa proti nemu naozaj veľmi ťažko."

KAROL PECZE
"Spomedzi oboch finalistov viac inklinujem k Realu Madrid, dlhé roky mu fandím. Pristavím sa však pri Atléticu. Nie je náhoda, že sa toto mužstvo prebojovalo do finále. Koncom februára som bol osobne na madridskom derby (Atlético zvíťazilo na Štadióne Santiaga Bernabéua 1:0, pozn.) a od tohto zápasu som veľakrát premýšľal o tom, akým spôsobom sa Atlético dopracováva k dobrým výsledkom. Nie je to iba o totálnej defenzíve, ich obrana je naozaj kvalitná a hrá veľmi aktívnym spôsobom. Simeoneho mužstvo je celkovo veľmi dynamické a na hru Atlética sa skutočne dobre pozerá. Nedovolím si tipovať, ako to napokon dopadne, ale viac budem držať palce Realu Madrid."

JOZEF BARMOŠ
"Obe mužstvá sú v náročnej pozícii, veľmi dobre sa poznajú. Tradícia a bohatá história hovoria pre Real, ale bude to mať nesmierne ťažké. Myslím si, že rozhodujúcu úlohu zohrajú kľúčoví hráči Ronaldo či Benzema, na druhej strane Griezmann alebo ďalší. Očakávam vyrovnaný, nie jednostranný zápas. Je dôležité, aby zápas mal dynamiku. Očakávam nekompromisnú tvrdú hru s veľmi tesným bránením. Predpokladám, že oba tímy sa budú chcieť vyhnúť štandardkám, po ktorých by mohli inkasovať. Želal som si inú finálovú dvojicu, nie dva španielske tímy, konfrontácia klubov z odlišných súťaží je zaujímavejšia. Keď však Real a Atlético eliminovali všetkých ostatných, ukazuje to ich kvalitu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies