LM: Plzeň v Estónsku bez Bakoša, Salzburg bez Šventa

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 14:10 • 2 min
LM: Plzeň v Estónsku bez Bakoša, Salzburg bez Šventa

BRATISLAVA - Úvodnými desiatimi stretnutiami v utorok odštartuje 3. predkolo futbalovej Ligy majstrov 2013/2014. V hre budú už aj tímy, ktorým sa v uplynulej sezóne nepodarilo získať majstrovský titul. V tejto fáze súťaže zasiahne do bojov desať mužstiev z tzv. nemajstrovskej vetvy, ktoré si medzi sebou zmerajú sily.

slovakia

left justify in out

Úradujúci český šampión Viktoria Plzeň, kde pôsobí aj štvorica Slovákov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš, sa v utorok predstaví na ihrisku estónskeho klubu JK Nömme Kalju. Tréner "viktoriánov" Pavel Vrba stále nemôže počítať s útočníkom Bakošom, ktorý si obnovil zranenie členka v stretnutí úvodného kola Gambrinus ligy proti Bohemians Praha 1905. "Do zajtra mám nohu v dlahe, po konzultáciách s lekárom uvidíme, ako ďalej. Duel budem sledovať v televízii," uviedol slovenský reprezentant.

"Čaká na nás mužstvo, ktoré je v defenzívnej fáze podobné Sarajevu. Veríme, že v ich obrane nájdeme nejaké medzery. Máme určité varianty a budeme ich konzultovať s trénerom Vrbom. Súper je húževnatý, bude to ťažké. Napriek tomu, že v klube pôsobí niekoľko cudzincov, tím pôsobí veľmi kompaktne," citoval oficiálny web Plzne asistenta trénera Jiřího Skálu.

V stredajšom meraní síl na seba narazia domáci Red Bull Salzburg v kádri s ľavonohým univerzálom Dušanom Šventom a Fenerbahce Istanbul, ktorého hráčom je stredopoliar Miroslav Stoch. Do stretnutia s určitosťou nezasiahne 27-ročný ružomberský rodák Švento, ktorý stále laboruje so zranením členka. "V prvom zápase ešte nebudem k dispozícii, vo štvrtok by som mal absolvovať prvý tréning s tímom. Do odvety, ktorá bude v utorok, by som mohol zasiahnuť," povedal bývalý hráč Slavie Praha.

"Fenerbahce má v tíme niekoľko skvelých individuálnych hráčov a veľké množstvo kvalitných reprezentantov. O postup sa chceme pobiť tímovým duchom a vášňou," vyjadril sa tréner Salzburčanov Roger Schmidt pre oficiálnu klubovú stránku. "Červení býci" sú v úvode tejto sezóny v skvelej forme, po 2. kolách najvyššej domácej súťaže majú na konte plný počet bodov a skóre 10:2.

V 3. predkole najprestížnejšej európskej klubovej súťaže sa predstavia ešte dvaja slovenskí futbalisti. Obranca Tomáš Hubočan bude s ruským vicemajstrom Zenitom Petrohrad v utorok čeliť dánskemu klubu FC Nordsjaelland. Obe mužstvá vlani účinkovali v skupinovej fáze. Brankár Dušan Kuciak sa v stredu predstaví s Legiou Varšava na pôde nórskeho šampióna z ostatných dvoch rokov FK Molde.

Z pohľadu atraktívnosti účastníkov vyzve švajčiarsky tím Grasshopper Zürich v utorok francúzsky Olympique Lyon a škótsky Celtic Glasgow narazí v stredu na švédsku prekážku s názvom IF Elfsborg.

Program tohtotýždňových prvých zápasov 3. predkola Ligy majstrov 2013/2014 vo futbale (časy sú SELČ):

UTOROK 30. júla:
15.00 h: Šachťor Karaganda (Kaz.) - KF Skenderbeu Korce (Alb.)
18.00: JK Nömme Kalju (Est.) - Viktoria Plzeň (ČR)
18.00: Dinamo Tbilisi (Gruz.) - Steaua Bukurešť (Rum.)
18.00: Austria Viedeň (Rak.) - FH Hafnarfjördur (Isl.)
19.00: FC Bazilej (Švaj.) - Maccabi Tel Aviv (Izr.)
19.00: FC Nordsjaelland (Dán.) - Zenit Petrohrad (Rus.)
20.00: PAOK Solún (Gréc.) - Metalist Charkov (Ukr.)
20.45: Dinamo Záhreb (Chor.) - FC Šeriff Tiraspoľ (Mold.)
20.45: PSV Eindhoven (Hol.) - Zulte Waregem (Belg.)
21.00: Olympique Lyon (Fr.) - Grasshopper Zürich (Švaj.)

STREDA 31. júla:
19.00: FK Molde (Nór.) - Legia Varšava (Poľ.)
19.00: APOEL Nikózia (Cyp.) - NK Maribor (Slovin.)
19.30: Ludogorec Razgrad (Bul.) - Partizan Belehrad (Srb.)
20.30: Red Bull Salzburg (Rak.) - Fenerbahce Istanbul (Tur.)
20.45: Celtic Glasgow (Škót.) - IF Elfsborg (Švéd.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies