LM: Plzeň proti CSKA s najväčšou šancou na body, chce ju využiť

NETKY.SK • 1 Október 2013, 11:51 • 2 min
LM: Plzeň proti CSKA s najväčšou šancou na body, chce ju využiť

PLZEŇ - Na futbalistov úradujúceho českého šampióna Viktorie Plzeň v stredu čaká druhé vystúpenie v D-skupine hlavnej fázy Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Pavla Vrbu sa predstavia v Rusku proti moskovskému CSKA, nie však na ihrisku súpera. Chimki Aréna, kde "vojaci" hrávajú svoje domáce zápasy, má zničený trávnik vinou silných dažďov a duel sa uskutoční v Petrohrade. "Pre nás je to zápas vonku, ale som zvedavý, ako to budú vnímať hráči súpera. Myslím si, že tam nebude veľký počet fanúšikov a bude to zvláštne stretnutie," povedal jeden z členov slovenského štvorlístka v kádri Plzne útočník Marek Bakoš pre klubový web svojho zamestnávateľa.

Plzenčania "vyfasovali" veľmi náročnú skupinu, proti Moskovčanom majú popri obhajcovi trofeje Bayernu Mníchov a Manchestri City najväčšiu šancu bodovať. "CSKA je asi najschodnejším súperom zo skupiny, takže v tomto zápase sa môžeme pokúsiť o zisk bodov. Na druhej strane, je to mužstvo s veľkým množstvom skúseností z Ligy majstrov alebo Európskej ligy. Bude to veľmi náročné stretnutie, na ktoré sa musíme dobre pripraviť. Tréner nám určite ukáže silné aj slabé stránky súpera," pokračoval slovenský reprezentant. 

Tridsaťročný zakončovateľ vsietil v 79. min piatkového ligového duelu 10. kola na ihrisku Jihlavy víťazný gól na 2:1. Sám si zahral v najvyššej ruskej súťaži, v sezóne 2006 (hralo sa systémom jar - jeseň, pozn.) si obliekal dres Šinniku Jaroslavľ. "CSKA má vo svojom kádri tak trochu výber sveta. Ich hru by som nenazýval pravým ruským futbalom, pretože majú veľa legionárov, ktorí už vo svojej kariére niečo dokázali. Ruská liga je možno jedna z najkvalitnejších európskych súťaží. Aj keď v Európe sa to tak nevníma, má svoju kvalitu. Zenit Petrohrad alebo CSKA Moskva to pravidelne dokazujú v európskych pohároch, ale my sa určite nezľakneme a chceme predviesť, že právom patríme k európskej smotánke," dodal Bakoš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies