LM: Plzeň po dvoch rokoch blízko k skupinovej fáze

NETKY.SK • 27 August 2013, 09:43 • 2 min
LM: Plzeň po dvoch rokoch blízko k skupinovej fáze

BRATISLAVA - V stredu budú v najprestížnejšej európskej klubovej futbalovej súťaži Lige majstrov známe mená zvyšných piatich účastníkov skupinovej fázy. Zatiaľ istú účasť má 22 tímov na základe koeficientu krajín.

slovakia

left justify in out

Hráči českého majstra FC Viktoria Plzeň sa po dvoch rokoch opäť môžu predstaviť v niektorej zo skupín, chýba im k tomu zvládnuť stredajší odvetný zápas play-off na pôde slovinského tímu NK Maribor. Zverenci trénera Pavla Vrbu, medzi ktorých patrí aj štvorica Slovákov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš, zvíťazili v domácom prvom meraní síl 3:1 a vypracovali si sľubný náskok. "Maribor bol veľmi silný v kombinácii a mal snáď i častejšie držanie lopty. My sme ho síce nepustili do nejakých vážnejších šancí, ale aj tak bol nebezpečný. Doma nemá čo stratiť a bude sa hnať dopredu, preto musíme dobre brániť, vyrážať do brejkov a dúfať, že niektorý z nich premeníme. Keď to zvládneme, sme v Lige majstrov. Hrá sa o veľa. Môže pracovať aj hlava, ale ja verím, že sme dostatočne skúsení, aby sme postúpili," povedal pre oficiálnu stránku Plzne obranca David Limberský. Plzenčania sa na odvetu naladili víťazne, v nedeľňajšom dueli v rámci 6. kola Gambrinus ligy zdolali Slovácko na jeho pôde 3:1 aj vďaka Ďurišovmu presnému zásahu. 

Veľmi blízko k skupinovej fáze sú ruský Zenit Petrohrad, kde pôsobí aj slovenský obranca Tomáš Hubočan, a španielsky Real Sociedad San Sebastián. Obidva tímy vyhrali minulý týždeň na ihriskách súperov. Petrohrad vyučoval na trávniku portugalského Pacosu de Ferreira (4:1) a San Sebastián zvíťazil vo francúzskom Lyone (2:0). 

Novú kapitolu do histórie môže napísať kazašský klub Šachťor Karaganda, ktorý vyhral v prvom dueli doma nad glasgowským Celticom 2:0. V prípade postupu sa stane prvým kazašským zástupcom v skupinovej fáze Ligy majstrov. Taliansky klub AC Miláno opäť nezačal sezónu úspešne, po minulotýždňovej remíze v prvom stretnutí play-off na ihrisku holandského PSV Eindhoven (1:1) prehral v sobotňajšom 1. kole Serie A na pôde nováčika Hellas Verona 1:2. 

Program stredajších odvetných zápasov play-off Ligy majstrov 2013/2014 vo futbale (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ, ak nie je uvedené inak): 
18.00 h: Zenit Petrohrad (Rus.) - Pacos de Ferreira (Portug.), prvý zápas: 4:1 
AC Miláno (Tal.) - PSV Eindhoven (Hol.), prvý zápas: 1:1 
NK Maribor (Slovin.) - Viktoria Plzeň (ČR), prvý zápas: 1:3 
Celtic Glasgow (Škót.) - Šachťor Karaganda (Kaz.), prvý zápas: 0:2 
Real Sociedad San Sebastián (Šp.) - Olympique Lyon (Fr.), prvý zápas: 2:0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona