LM: Parížska polícia zatkla 95 fanúšikov Ajaxu, prekazila dohodnutú bitku

NETKY.SK • 26 November 2014, 10:00 • 2 min
LM: Parížska polícia zatkla 95 fanúšikov Ajaxu, prekazila dohodnutú bitku

PARÍŽ - Posilnené hliadky francúzskej polície zabránili výtržnostiam futbalových fanúšikov pred utorkovým zápasom Ligy majstrov medzi tímami Paríž Saint German a Ajax Amsterdam. V pondelok večer zatkli parížski muži zákona 95 priaznivcov holandského klubu, ktorí boli ozbrojení kovovými tyčami a nemali povolenie vycestovať na zápas.

slovakia

left justify in out

Chuligáni PSG a ich kolegovia z Holandska majú bohatú históriu vzájomných násilných stretov. Polícia aj z toho dôvodu v utorok posilnila počet príslušníkov v historickom centre Paríža. Ako informovala agentúra AP, muži zákona zabránili najmenej jednej vopred dohodnutej bitke, ktorá sa mala uskutočniť v malej uličke pri námestí Saint Michel. Policajti od seba oddelili oba fanúšikovské tábory a na zápas ich eskortovali inými cestami.
      

Ťažkoodenci boli prítomní aj na stanici metra pri kine Odeon, ktorá sa v minulosti stala dejiskom niekoľkých bitiek medzi chuligánmi. Francúzska polícia dovolila na zápas vycestovať iba 850 fanúšikom Ajaxu, viacerí však prišli do Paríža aj napriek zákazu. Z 95 v pondelok zatknutých zostalo v cele predbežného zadržania v utorok večer 54.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona