LM: Osemfinálové dvojice budú známe v pondelok popoludní

NETKY.SK • 12 December 2013, 13:41 • 2 min
LM: Osemfinálové dvojice budú známe v pondelok popoludní

NYON - Vo švajčiarskom sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) Nyone je v pondelok 16. decembra o 12.00 h na programe žreb osemfinále Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

V osudí budú dva kluby, v ktorých pôsobia slovenskí futbalisti - Olympiakos Pireus a Zenit Petrohrad. Dres úradujúceho gréckeho šampióna si oblieka krídelník Vladimír Weiss a za ruský tím hráva defenzívny univerzál Tomáš Hubočan. Obe spomenuté mužstvá obsadili vo svojich skupín druhé pozície, takže pri žrebe budú nenasadené.

Do osemfinále najprestížnejšej klubovej súťaže "starého kontinentu" postúpilo osem víťazov základných skupín a osem tímov z druhých miest. Pravidlá určujú, že v prvej fáze jarnej "vyraďovačky" sa nemôžu stretnúť kluby z rovnakej základnej skupiny či krajiny. V play-off sa predstavia ako víťazi skupín a zároveň nasadené mužstvá: Manchester United, Real Madrid, Paríž Saint-Germain , Bayern Mníchov, FC Chelsea, Borussia Dortmund, Atlético Madrid a FC Barcelona. Nenasadenými tímami budú Bayer Leverkusen, Galatasaray Istanbul, Olympiakos Pireus, Manchester City, Schalke 04 Gelsenkirchen, Arsenal Londýn, Zenit Petrohrad a AC Miláno. 

Obhajcom trofeje je Bayern Mníchov a do osemfinále sa prebojoval aj finalista minulého ročníka Borussia Dortmund. Nemecko bude mať až štvornásobné klubové zastúpenie, keďže medzi 16 najlepších mužstiev sa kvalifikovali aj Bayer Leverkusen a Schalke. Rovnako kvarteto osemfinalistov je z Anglicka (Manchester United, FC Chelsea, Manchester City a Arsenal Londýn). "Biely balet" sa predstaví v tejto fáze súťaže už sedemnástykrát za sebou, čo je najdlhšia séria spomedzi účastníkov. Až desať klubov bolo v osemfinále LM aj v predchádzajúcom ročníku, sú nimi Manchester United, Real Madrid, Paríž Saint-Germain, Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, FC Barcelona, Galatasaray Istanbul, Schalke 04 Gelsenkirchen, Arsenal Londýn a AC Miláno. 

Úvodné zápasy prvého kola play-off sú na programe 18., 19., 25. a 26.februára, odvety sa uskutočnia 11., 12., 18. a 19. marca. Nasadené mužstvá budú mať pre odvety výhodu domáceho prostredia. Štvrťfinále najprestížnejšej európskej pohárovej klubovej súťaže vyžrebujú 21. marca a žreb semifinále sa uskutoční 11. apríla. Šampión bude známy 24. mája, keď sa uskutoční finále LM 2013/2014 na štadióne portugalskej Benficy Lisabon. 

Zoznam účastníkov osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014: 
Víťazi skupín - nasadené mužstvá: 
A: Manchester United (Angl.) 
B: Real Madrid (Šp.) 
C: Paríž Saint-Germain (Fr.) 
D: Bayern Mníchov (Nem.) 
E: FC Chelsea (Angl.) 
F: Borussia Dortmund (Nem.) 
G: Atlético Madrid (Šp.) 
H: FC Barcelona (Šp.) 

Postupujúci z druhých priečok - nenasadené mužstvá: 
A: Bayer Leverkusen (Nem.) 
B: Galatasaray Istanbul (Tur.) 
C: Olympiakos Pireus (Gréc.) 
D: Manchester City (Angl.) 
E: Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) 
F: Arsenal Londýn (Angl.) 
G: Zenit Petrohrad (Rus.) 
H: AC Miláno (Tal.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies