LM: Odvážna Legia v Madride, Real nastrieľal päť gólov

NETKY.SK • 19 Október 2016, 08:17 • 2 min
LM: Odvážna Legia v Madride, Real nastrieľal päť gólov

MADRID - Úradujúci európsky klubový šampión Real Madrid zvíťazil v utorňajšom dueli skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov nad poľským Legiou Varšava rozdielom triedy 5:1.

slovakia

left justify in out

"Los Blancos", ktorí ťahajú 23-zápasovú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach, položili základ víťazstva už v prvom polčase. V 16. min otvoril skóre technickou strelou k vzdialenejšej žrdi Gareth Bale a náskok Realu zdvojnásobila strela Marcela, ktorú do vlastnej bránky usmernil Tomasz Jodlowiec. Hostia v 22. min znížili gólom Miroslava Radoviča z pokutového kopu a od tohto momentu sa ešte trikrát presadili favorizovaní domáci hráči: skórovali Marco Asensio, Lucas Vázquez a Álvaro Morata. Portugalčan Cristiano Ronaldo mal tentoraz vychýlenú mušku, asistoval však pri posledných dvoch zásahoch Madridčanov.


Trénera Realu Zinedina Zidana potešila nielen výška skóre, ale aj množstvo šancí, ktoré si domáci hráči vypracovali. "Som veľmi spokojný s ofenzívnym prejavom tímu. Vytvorili sme si dostatok príležitostí a strelili päť gólov. Pred zápasom sme sa rozhodli hrať vyššie, trochu sme týmto išli do defenzívneho rizika," vyhlásil Zidane podľa oficiálnej stránky madridského klubu. Obrana Realu v úvodných minútach duelu nepôsobila pevným dojmom a Legia niekoľkokrát nebezpečne zakončila. "Hrali sme dobre, hoci obranná činnosť nebola úplne najlepšia. Vzadu sme boli trochu zraniteľní, ale to bol plán, ktorý sme zvolili. Vždy sa ešte môžeme zlepšovať. Dôležité je, že sme zvíťazili a strelili veľa gólov," dodal 44-ročný Francúz. Rodák z Marseille bol do utorka pri poslednej konfrontácii Realu s poľským futbalom. V treťom predkole LM 2004/2005 prešli Madridčania cez Wislu Krakov po víťazstvách 2:0 vonku a 3:1 doma, Zidane nastúpil v oboch dueloch. Po tom utorňajšom vyzdvihol Cristiana Ronalda za to, že pracoval v prospech tímu, aj keď to znamenalo predĺženie čakania na jubilejný stý gól v klubových súťažiach pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA). "Páči sa mi, keď sa podieľa na góloch svojich spoluhráčov. Samozrejme, všetci máme vysoké očakávania, že strelí tri alebo štyri góly. Nedokázal síce skórovať, ale vytváral šance spoluhráčov. Aj to je súčasťou toho, čo od neho vyžadujem," skonštatoval Zinedine Zidane.


"Biely balet" dosiahol ôsme domáce víťazstvo v LM za sebou. Naposledy pred vlastnými fanúšikmi nedokázal v tejto súťaži triumfovať ešte v semifinále ročníka 2014/2015 proti Juventusu Turín (1:1). "Päť strelených gólov je dobrá vec pre naše sebavedomie. Verím, že budeme pokračovať v dobrých výsledkoch," povedal stopér "Merengues" Raphael Varane. "Najdôležitejšie je víťazstvo. Sme v dobrej forme, ukázali sme hlad po góloch, neustále sme sa tlačili dopredu. Bol to dobrý zápas, mohli sme streliť aj viac gólov. Keď ma tréner posiela na ihrisko, vždy sa snažím hrať najlepšie, ako viem," nadviazal strelec štvrtého gólu domácich Lucas Vázquez.

 

"Legionisti" podali na Štadióne Santiaga Bernabéua odvážny a bojovný výkon, hráčov mrzel akurát konečný výsledok. "1:5 je pre nás tvrdý rezultát, nezaslúžili sme si takúto krutú prehru. Súpera sme sa nebáli, hrali sme celkom dobre, ale päť inkasovaných gólov je dosť veľa. Real má svoju kvalitu, no my sme s ním bojovali ako rovný s rovným. Do budúcna môžeme hľadieť s optimizmom," vyhlásil pre oficiálnu klubovú stránku brankár Legie Arkadiusz Malarz, ktorý si pred domácim zápasom proti madridskému tímu verí: "Neskromne poviem, že prvé body v Lige majstrov určite získame doma vo Varšave," dodal 36-ročný gólman. Obranca a kapitán hostí Jakub Rzezniczak mal o čosi triezvejší pohľad: "Ofenzívni hráči Realu sa príliš často nevracali dozadu a vďaka tomu sme si vytvorili nejaké šance. O kvalite tohto tímu sa ani nemusíme baviť. Teší ma, že sme v Lige majstrov aspoň strelili prvý gól. Mnohí z nás sa celú kariéru snažili o to, aby tu mohli byť. Pre momenty, ako bol zápas v Madride, sa oplatí tvrdo drieť," vyhlásil 29-ročný rodák z Lodže.


"Vedeli sme, kde hráme. Vedeli sme, s kým hráme. Chceli sme sa prezentovať v dobrom svetle a ukázať, že poľský tím dokáže hrať futbal s takým silným súperom. Výsledok 1:5 je príliš vysoký, prehra 2:4 by bola spravodlivejšia. Ako som už povedal po stretnutí v Lisabone, naším cieľom je najprv streliť prvý gól a potom získať v LM prvý bod. Dnes sa nám podarilo zaznamenať premiérový zásah Legie v tejto súťaži po 21 rokoch. Odchádzame domov do Varšavy s novými skúsenosťami a vedomím, že nás ešte čaká veľa práce," skonštatoval po stretnutí hosťujúci kouč Jacek Magiera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies