LM: Obhajca trofeje Real Madrid do semifinále, spolu s ním Juventus

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 07:15 • 2 min
LM: Obhajca trofeje Real Madrid do semifinále, spolu s ním Juventus

BRATISLAVA - Futbalisti Realu Madrid zvládli štvrťfinálovú prekážku v Lige majstrov 2014/2015 a postupom cez mestského rivala Atletico sa priblížili k obhajobe "ušatej" trofeje.

slovakia

left justify in out

V stredajšej štvrťfinálovej odvete si "biely balet" poradil na domácej pôde s finálovým súperom z minulej sezóny 1:0 gólom mexického útočníka Javiera Hernandeza z 88. minúty. Keďže v prvom meraní síl sa zrodila bezgólová remíza, tešia sa z postupu zverenci Carla Ancelottiho.

 

Ďalším semifinalistom je taliansky šampión Juventus Turín, ktorý po triumfe 1:0 nad AS Monaco spečatil postup u súpera po bezgólovej remíze 0:0. Juventus sa do semifinále prebojoval po prvý raz od roku 2003. Už v utorok si účasť v elitnom kvartete mužstiev zabezpečil FC Barcelona a Bayern Mníchov.

 

Real nastúpil v odvete bez štyroch zranených opôr Luku Modriča, Garetha Balea a Karima Benzemu, pre trest chýbal krajný obranca Marcelo. V zostave Atletica absentoval z jej stabilných členov akurát Mario Suarez. Z dôvodu, že Realu sa vo vzájomných zápasoch proti Atleticu nedarí a v tejto sezóne nad ním ani raz nevyhral, nemal súboj vysloveného favorita. V 13. minúte vypálil Ronaldo ľavačkou tesne vedľa brány, inak však diváci veľa vzruchu nevideli, skôr taktické šachy. Až v závere polčasu Real zatlačil a výsledkom jeho úsilia bola šanca Ronalda, Oblak však bravúrnym zákrokom podržal svoj tím. Taktické šachy mohol v 48. minúte prelomiť Hernandez, ale jeho krížna koncovka sa v dobrej pozícii nezmestila do priestoru žrdí. Hráči Atletica po strate lopty dokázali zakaždým sformovať obranné rady, Realu sa tak ťažko dobýjala brána hostí. Domácim však uľahčila situáciu nerozvážnosť Ardu Turana, ktorý po zbytočnom faule na Ramosa videl druhú žltú kartu a následne červenú, čím oslabil svoj tím a najmä jeho vyhliadky na postup. V 80. minúte mal na nohe gól Hernandez, ale Oblaka neprekonal. Svoje zaváhanie odčinil Mexičan v 88. minúte, keď po rýchlej akcii Rodrigueza s Ronaldom s prehľadom dopravil loptu do siete - 1:0. Atleticu už nezostal čas na odpoveď, jeho hráči sa uchyľovali k zákerným faulom a nič tvorivé nevymysleli.

 

Monaco sa do Juventusu pustilo bez rešpektu. V 2. minúte Chiellini zahral v páde rukou a zabránil Martialovi ísť do samostatného úniku, za čo videl žltú kartu a mohol byť rád, že nešiel predčasne pod sprchy. Juventus sa spoliehal na pevnú defenzívu a na brejky. Po jednom z nich mohol otvoriť skóre Tevez, ale z hranice šestnástky minul bránu domáceho tímu. V 56. minúte sa rútil do šance striedajúci Berbatov, ale Buffon dobre čítal hru a včasným vybehnutím mu ju zmaril. Tlak Monaca sa stupňoval a hráči "Juve" mali čo robiť, aby udržali bezgólový stav. Napokon sa im to podarilo. Proti "kniežatám" ukázali, že majú skvelú defenzívu, ktorá si v semifinále udržala čistý štít.

 

Žreb semifinále ako aj finále LM sa uskutoční v piatok 24. apríla o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone.

 

sumáre 2. zápasov štvrťfinále LM 2014/2015:

Real Madrid - Atletico Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 88. Hernandez. ŽK: Pepe, Arbeloa - Turan, Garcia, Koke, ČK: 76. Turan po druhej ŽK. Rozhodoval: Brych (Nem.)

/prvý zápas: 0:0, do semifinále postúpil Real Madrid/

zostavy a striedania:

Real: Casillas - Carvajal, Varane, Pepe, Coentrao (90.+1 Arbeloa) - Rodriguez, Ramos, Kroos, Isco (90.+3 Illarramendi) - Hernandez (90.+2 Jese), Ronaldo

Atletico: Oblak - Juanfran, Miranda, Godin, Gamez - Turan, Tiago (86. Gimenez), Koke, Niguez (46. Gabi) - Mandžukič, Griezmann (65. Garcia)

 

 

AS Monaco - Juventus Turín 0:0

ŽK: Silva, Kondogbia - Chiellini, Tevez. Rozhodoval: Collum (Škót.)

/prvý zápas: 0:1, do semifinále postúpil Juventus Turín/

zostavy a striedania:

Monaco: Subašič - Fabinho, Raggi, Abdennour, Kurzawa - Moutinho, Toulalan (46. Berbatov), Kondogbia - Silva, Martial (76. Germain), Ferreira-Carrasco (87. Carvalho)

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal (77. Pereyra), Evra (90. Padoin) - Tevez, Morata (69. Llorente)

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies