LM: O postupe Atlética Madrid rozhodol až penaltový rozstrel

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 10:03 • 2 min
LM: O postupe Atlética Madrid rozhodol až penaltový rozstrel

BRATISLAVA - Ani v odvetnom stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov medzi Atléticom Madrid a holandským majstrom PSV Eindhoven gól nepadol, a preto museli o postupujúcom rozhodnúť pokutové kopy.

slovakia

left justify in out

Ako jediný v nich zaváhal hráč PSV Luciano Narsingh, ktorý sa dostal na ihrisko len pár minút pred rozstrelom. Postup Atlética do ďalších bojov spečatil úspešnou penaltou obranca Juanfran. Madridský klub sa predstaví medzi ôsmimi najlepšími mužstvami v Európe tretí rok za sebou. Žreb štvrťfinále sa uskutoční v piatok 18. marca vo švajčiarskom Nyone.

Tréner madridského mužstva Diego Simeone spravil v základnej jedenástke oproti úvodnému duelu niekoľko zmien, tou najzaujímavejšou bol snáď štart krídelníka belgickej reprezentácie Yannicka Carrasca na hrote útoku po boku Antoina Griezmanna. Prekvapenie prichystal kouč hostí Phillip Cocu, ktorý zmenil rozostavenie svojich hráčov, keď sa na ihrisko dostal stredný obranca Nicolas Isimat-Mirin. Spolu s ním sa holandský majster rozostavil do formácie 5-3-2, ktorá sa v útočnej fáze menila na kompaktný systém 3-5-2. Rozhodujúcim faktorom mali byť v tomto prípade výkony krajných obrancov PSV Santiaga Ariasa a Jetra Willemsa.

Avšak rovnako ako v úvodnom zápase v Eindhovene, najpodstatnejšími hráčmi na ihrisku sa napokon opäť stali brankári obidvoch mužstiev. Teda najmä gólman PSV Jeroen Zoet, ktorý mal podstatne viac práce ako jeho náprotivok Jan Oblak. Dvadsaťpäťročný Holanďan ukázal svoju pohotovosť už v 15. minúte pri obrovskej šanci Griezmanna. Pre madridské Atlético to bola jeho typická ofenzívna šablóna, keď najprv obranca Juanfran vysunul kolmicou Kokého, ktorý s loptou dlho neotáľal a prihral ju priamo pred bránku Griezmannovi. Zoet ale výborne vystúpil a nohou zabránil takmer istému gólu.

"Je na mieste pochváliť PSV Eindhoven. Bez pochyby najlepším hráčom dvojzápasu bol ich brankár,“ vyhlásil po zápase skúsený útočník domácich Fernando Torres. Madridský tím bol aktívnejší a mal viacej príležitostí na skórovanie, avšak priebeh zápasu mohol nabrať celkom iný spád v 58. minúte, keď poslal na bránku Atlética nebezpečnú strelu Jürgen Locadia. Keby svojím bravúrnym zákrokom nezasiahol gólman Oblak, PSV mohlo streliť dôležitý gól. Locadiovi sa to však nepodarilo a rovnako tak aj Luukovi de Jongovi, ktorý sa odrazenú loptu pokúšal usmerniť do bránky hlavičkou.

Riadny hrací čas gól nepriniesol a dvojzápas Atlético Madrid - PSV Eindhoven sa stal prvým v histórii Ligy majstrov, v ktorom diváci nemali možnosť vidieť ani jeden presný zásah. Góly neprišli ani v tridsaťminútovom predĺžení, diváci sa ich dočkali až v penaltovom rozstrele, ktorý žičil strelcom obidvoch mužstiev. Po štrnástich úspešných pokusoch prišiel na rad hráč holandského majstra Luciano Narsingh, ktorý sa do hry dostal až v 117. minúte. Nedostatočne rozcvičený Narsingh napálil loptu do brvna a keďže nasledujúci pokus Juanfran premenil, vo štvrťfinále sa predstaví už tretíkrát po sebe Atlético Madrid.

"Som nadšený z postupu do štvrťfinále. Penalty netrénujeme, pretože to nemá význam. Tak ako minulý rok, aj dnes vyberal strelcov Germán Burgos, takže pogratulovať treba jemu. Bol to náročný zápas, chceli sme ich stredných obrancov prekonať s Griezmannom a Carrascom, pretože sú obaja rýchli. Mužstvo, ktoré by spravilo chybu, by prehralo. Nestalo sa tak a prišli sme až do penaltového rozstrelu. Musíme pochváliť súpera za ich výkon, v systéme 5-3-2 predviedli dobrý výkon. Myslím si však, že my sme v tomto dvojzápase ukázali väčšiu chuť po postupe,“ povedal novinárom po zápase tréner Atlética Diego Simeone.

"Mám zmiešané pocity. Sme hrdí na dva veľmi dobré výkony proti Atléticu, zvlášť tu na ich štadióne. Takticky sme boli dobrí, veľa sme toho vybojovali. Ale na druhej strane ma mrzia penalty. Luuk de Jong mal kŕče v oboch nohách, a preto sme museli pristúpiť ku striedaniu. Nikdy si nemôžete byť ničím istý, ale ak by sme vtedy skórovali, oni by museli streliť ďalšie dva góly. Potrebovali sme aj trošku šťastia, nedokázali sme si totiž vytvoriť dostatočný počet šancí a v konečnom dôsledku sme neboli schopní skórovať,“ konštatoval kouč Phillip Cocu.

Ten podobne ako v úvodnom zápase V Eindhovene vyrukoval s veľmi mladou zostavou. V základnej zostave nastúpilo až deväť futbalistov vo veku 25 rokov a menej, siedmi z nich sú reprezentanti Holandska. Jedinými dvoma hráčmi, ktorí túto vekovú hranicu prekročili, sú Mexičania Andrés Guardado (29) a Héctor Moreno (28).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies