LM: Novota pred odvetou verí šanciam Rapidu Viedeň

NETKY.SK • 20 August 2015, 12:10 • 2 min
LM: Novota pred odvetou verí šanciam Rapidu Viedeň

VIEDEŇ - Rapid Viedeň bol v stredajšom domácom prvom stretnutí play-off o postup do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 favorizovanému Šachtaru Doneck dôstojným a vyrovnaným protivníkom.

slovakia

left justify in out

Rakúsky tím sa v bránke mohol spoľahnúť na slovenského reprezentanta Jána Novotu, ktorý musel najmä v prvom polčase vyriešiť niekoľko nebezpečných situácií. Poradil si s dvoma ďalekonosnými pokusmi Jaroslava Rakického či s dorážkou z bezprostrednej blízkosti v podaní Olexandra Gladkého. Iba v 44. min nestačil na zakončenie Marlosa: Brazílčan vyškolil ľavého obrancu Stephana Aurera a s prispením pravej žrde zariadil najtesnejšie víťazstvo hostí 1:0.

 

Stav pre odvetou mohol byť pre Viedenčanov priaznivejší, keby sa dve minúty predtým neblysol gólman ukrajinského mužstva Andrij Piatov pri strele Floriana Kainza. "Vedeli sme, že máme pred sebou veľmi ťažkého súpera s technicky vyspelými hráčmi a skúsenosťami z pohárových zápasov. Na začiatku nás trochu zaskočili, mali šance, ale ustáli sme to. Potom sme hrali slušný duel, škoda, že po našej nepremenenej príležitosti sme inkasovali do šatne," zhodnotil v mix zóne 31-ročný slovenský brankár.

 

Ani takto však Rapid nepocestuje do Ľvova s porazeneckou náladou, veď už v treťom predkole jeho hráči proti holandskému Ajaxu Amsterdam ukázali, že dokážu uspieť aj na súperovom ihrisku. "Máme neskutočné srdce, v tomto kolektíve sa skrýva ešte mnoho. V druhom súboji si musíme veriť rovnako ako pred úvodným. Nesmieme sa báť, treba predviesť, čo nás zdobí. Toto družstvo má kvalitu i budúcnosť a myslím si, že to ukážeme už v odvete. Potrebujeme však viac pokoja na lopte, Šachtar je vyspelejší ako Ajax," pokračoval bývalý strážca troch žrdí Senca či Dunajskej Stredy.

 

Rovnako ako dážď boli v stredu večer na Štadióne Ernsta Happela vytrvalí fanúšikovia "zeleno-bielych". Tí sú pre zverencov Zorana Barišiča veľkou motiváciou. Pred výkopom pri čítaní základnej zostavy 46 400 domácich podporovateľov kričalo tiež meno Ján Novota. "Ťažko to opísať, vy ste to videli, takmer 50-tisíc divákov stojí za nami. Ani sa nedá rozlíšiť, kde stojíte, pretože celý stánok je ako kotol. Aj po prehre prídeme a zatlieskajú nám. Budú s nami cestovať tiež do Ľvova, dodávajú nám silu. Von chodia tí najtvrdší - ultras. Bolo neskutočné, čo narobili v Amsterdame. Priaznivci Rapidu sú najlepší nielen v Rakúsku, ale aj v strednej Európe," vyhlásil v mix zóne rodák z Matúškova.

 

Blíži sa asociačný termín a vystúpenia v najprestížnejšej kontinentálnej klubovej pohárovej súťaži by mohli Jánovi Novotovi pomôcť posunúť sa vyššie na reprezentačnom brankárskom rebríčku. "Každý, kto chce byť v národnom tíme, potrebuje nastupovať pravidelne, a takéto stretnutia pomáhajú k nadobudnutiu sebavedomia. Dúfam, že pri každej nominácii môžem pomôcť reprezentácii. Tvrdím, že nezáleží, kto chytá alebo hrá, najmä aby sme boli úspešní," uzavrel slovenský gólman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona