LM: Nitranov teší hra aj postup z prvého miesta

NETKY.SK • 7 September 2016, 10:21 • 2 min
LM: Nitranov teší hra aj postup z prvého miesta

NITRA - Čo sa hokejistom HK Nitra nepodarilo v uplynulej sezóne Ligy majstrov, to si už bohato vynahradili v tomto ročníku tejto európskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Kým v konkurencii švédskeho klubu AIK Skelleftea a českého tímu Bílí Tygři Liberec obsadili vo vlaňajšej skupine poslednú 3. priečku so ziskom jediného bodu, teraz v utorok spečatili svoj postup do play-off rovno z 1. miesta v J-skupine víťazstvom nad nórskym Stavangerom 2:1. Zrkadlovo obráteným výsledkom síce odštartovali v auguste púť LM na severe Európy, ale odvtedy bodovali už iba naplno.

"Zápas bol podobný tomu v Nórsku," pripomenul tréner úradujúceho slovenského majstra Andrej Kmeč. "Boli pasáže, v ktorých sme boli lepší my, potom súper. Hráči vyzerali byť trochu nervózni. Vedeli, že osud máme vo vlastných rukách a môžeme spečatiť postup. Hrali sme dobre proti kvalitnému súperovi, ktorý výborne korčuľuje. Teší nás, že vo všetkých zápasoch proti výborným tímom sme dokázali udržať korčuliarske tempo a v prvom rade vďaka tomu sme ich zlomili na našu stranu. Sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť nad tímami takéhoto kalibru."

Marek Slovák sa v utorok asistenciou podieľal na víťaznom góle Tibora Kutálka, ktorý padol už v 29. min. Odvtedy sa stav 2:1 nezmenil. "Na zápas sme nastupovali s cieľom spraviť všetko pre postup. Jednoducho povedané - išli sme za víťazstvom. Po dvoch tretinách sme si povedali, že zabojujeme a ubránime to. Podarilo sa. Nóri síce vyvinuli tlak, ale odolali sme. Myslím si, že tri body sú zaslúžené," citoval Slováka oficiálny web LM.

V J-skupine je ešte vo štvrtok na programe duel Plzeň - Stavanger, v ktorom sa rozhodne o druhom postupujúcom mužstve. Nitrania sú s 9 bodmi istými víťazmi skupiny. Do play-off LM 2016/2017 prenikol aj druhý slovenský zástupca - HC Košice.

Tabuľka J-skupiny:
1. Nitra 4 3 0 0 1 9:6 9 - istý postup do play-off
2. Plzeň 3 1 0 0 2 6:6 3
3. Stavanger 3 1 0 0 2 3:6 3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies