LM: Nitrania postúpili z prvého miesta

NETKY.SK • 7 September 2016, 07:52 • 2 min
LM: Nitrania postúpili z prvého miesta

NITRA - Hokejisti úradujúceho šampióna Tipsport ligy HK Nitra zakončili účinkovanie v J-skupine Ligy majstrov 2016/2017 treťou výhrou v rade, nad nórskym Stavangerom Oilers zvíťazili 2:1 a do vyraďovacej fázy postúpili z prvého miesta.

slovakia

left justify in out

Nitrania sa od úvodného buly zahryzli do svojho súpera, prvá veľká šanca prišla už v druhej minútke po delovke Königa. Hralo sa vo vysokom tempe, málo sa prerušovalo, z čoho viac ťažili aktívnejší domáci. Šance Stavangeru prišli výhradne len po chybách nitrianskej obrany. V 12. minúte vystrelil König, puk sa dostal k voľnému Paukovčekovi, ktorého prvý pokus brankár hostí ešte vyrazil pred seba, ale druhá šanca si už našla cestu do bránky.

 

Ani v druhej tretine nepoľavovali zverenci Andreja Kmeča zo svojho tlaku, ale studenú sprchu im v 24. minúte pripravil hosťujúci Soares. Po krásnej asistencii Salstena našiel kanadský útočník voľné miesto medzi betónmi Valenta a vyrovnal skóre zápasu. Stavanger tento moment nabudil, vytváral si výraznejší tlak, vyrovnané skóre však vydržalo len päť minút. Z obranného pásma Nitry našiel Slovák presnou prihrávkou Kutáleka a ten sa zoči-voči Holmovi nemýlil. Oba tímy dokázali svojho súpera zatlačiť, ale brankári podržali svoje tímy.

 

Liga majstrov - J-skupina:

HK Nitra - Stavanger Oilers 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 12. Paukovček (Štefanka, König), 29. Kutálek (Slovák) - 24. Soares (Salsten). Rozhodovali: Baluška (SR), Hradil (ČR) - Šefčík, Výleta (obaja SR), vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

zostavy:

HK Nitra: Valent - Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, König, Pupák, Piačka - Blackwater, Slovák, Laliberte - Kutálek, Krištof, Ručkay - Štefanka, Paukovček, Macík - Bajtek, Bene, Chalupa

Stavanger Oilers: Holm - Humphries, Sveum, Mostue, Solberg, Macaulay, Kunes, Bjornevoll, Rokseth - Dahl-Andersen, van Guilder, Kissel - Salsten, Soares, Soberg - Hoff, Forsberg, Lorentzen - Henriksen, Medhus, Falk-Larssen

 

Aj do tretice mali v úvode tretiny tlak nitrianski hráči, veľké šance spálil Blackwater či Slovák. Stavanger sa márne snažil o záverečný tlak, pozorná obrana domácich nedovolila zrovnanie skóre zápasu. Hostia skúsili v záverečných dvoch minútach hru bez brankára, ale o šance ich po 30 sekundách obral vylúčením Kunes. Nitrania natiahli víťaznú šnúru v LM už na tri zápasy, nad Stavangerom vyhrali 2:1 a postúpili do play off.

 

hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Stretnutia sa podobalo tomu v Nórsku. Boli tam fázy hry, keď sme raz boli lepší my a raz bol lepší súper. Na hráčoch bolo možno trochu vidieť nervozita, že to máme vo svojich rukách a môžeme postúpiť. Celkovo sme podali dobrý výkon proti kvalitnému súperovi, ktorý veľmi dobre korčuľuje. Teší nás, že všetky zápasy v Lige majstrov sme dokázali ukorčuľovať s tými lepšími zahraničnými družstvami a tým pádom sme dokázali zápasy zlomiť na našu stranu."

 

Marek Slovák, útočník Nitry: "Išli sme do toho zápasu s tým, že chceme postúpiť a spravíme pre to všetko. Nehrali sme vôbec tak, že by sme hrali na remízu. Išli sme jednoducho vyhrať. Po dvoch tretinách sme si povedali, že to už ubojujeme a zatvoríme to. Podarilo sa nám to, síce Nóri tam mali mierny tlak, ale všetko sme to ustáli. Myslím si, že sme zaslúžene získali tri body."

 

Michal Valent, brankár Nitry: "Chceli sme na zápas pripraviť čo najlepšie. Pred zápasom boli určité prognózy, že čo môže byť, ale my sme chceli ísť do zápasu s tým, že chceme vyhrať doma pred našimi skvelými fanúšikmi. Som rád, že sa nám to podarilo."

 

Paal Gulbrandsen, tréner Stavangeru: "Bol to náročný zápas. Do prvej tretiny sme vstúpili trochu zaspato, ale v ďalšom priebehu sa to zlepšilo. Je ťažko vyhrať hokejový zápas, keď dáte len jeden gól. Vytvorili sme si viacero gólových šancí, ale v kľúčových chvíľach nám to nevyšlo. Bola to ťažká bitka, chlapci bojovali zo všetkých síl, ale na konci to jednoducho nestačilo."

 

tabuľka:

1. HK Nitra 4 3 0 0 1 9:6 9 *

2. HC Škoda Plzeň 3 1 0 0 2 6:6 3

3. Stavanger Oilers 3 1 0 0 2 3:6 3

 

* postup do play off

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies