LM: Nitra prehrala v Stavangeri 1:2

NETKY.SK • 19 August 2016, 08:28 • 2 min
LM: Nitra prehrala v Stavangeri 1:2

STAVANGER - Hokejisti HK Nitra prehrali vo svojom prvom zápase v J-skupine Ligy majstrov na ľade nórskeho šampióna Stavangeru Oilers tesne 1:2. Jediný gól slovenského majstra strelil Kanaďan Judd Blackwater, ktorý v 6. minúte vyrovnal na priebežných 1:1. Víťazný gól strelil kapitán Stavangeru Kristian Forsberg.

slovakia

left justify in out

Hráči Nitry odohrajú ďalší zápas v prestížnej súťaži v sobotu 27. augusta, keď na domácom ľade privítajú hokejistov českej Plzne.

 

Liga majstrov - J-skupina:

Stavanger Oilers - HK Nitra 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Góly: 6. Falk-Larssen (Kunes), 16. K. Forsberg (Kissel, Dahl-Andersen) - 6. Blackwater (Versteeg, Slovák). Rozhodovali: Sewell (V.Brit.), Solem – Nordberg, Braten (všetci Nór.), vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2617 divákov.

Zostavy:

Stavanger Oilers: Holm - Kunes, Solberg, Sveum, Humphries, Rokseth, Macaulay, Mostue, Bjornevoll - Kristiansen, Soares, Salsten - Soberg, K. Forsberg, Hoff - Kissel, Van Guilder, Dahl-Andersen - Lorentzen, Falk-Larssen, Medhus

HK Nitra: Valent - Ordzovenský, M. Versteeg, Mezei, Rais, Kuzma, Konig, - M. Slovák, Laliberté, Blackwater - Kutálek, H. Ručkay, Krištof - Paukovček, J. Štefanka, Macík - Chalupa, Bene, Piačka - Pupák, Bajtek

 

Brankár slovenského majstra Michal Valent mal v úvode prvej tretiny viac práce než jeho náprotivok. Svoje mužstvo podržal aj pri samostatnom úniku Dahl-Andersena na konci druhej minúty. Úvodný tlak nórskeho šampióna vyústil do gólu v 6. minúte. Falk-Larssen vystrelil z väčšej vzdialenosti na Valenta, ten mal zakrytý výhľad a nestihol zareagovať - 1:0. Náskok domácich však trval iba 20 sekúnd, pretože dôrazný Blackwater sa dostal k dorážke odrazeného puku a prekonal Holma - 1:1. Strelený gól dodal zverencom Andreja Kmeča sebavedomie a tí boli ofenzívne odvážnejší. Ich snahy však narážali na spoľahlivého brankára Holma. V 16. minúte hrali hráči Stavangeru prvú presilovku a už po dvanástich sekundách ju využil kapitán Kristian Forsberg, ktorý medzi kruhmi namieril z otočky presne - 2:1.

 

Už v prvej minúte prostredného dejstva mohol tretí gól nórskeho tímu pridať Kristiansen, výbornú prihrávku spoza bránky však nezužitkoval. V 22. minúte si Nitrania vypracovali peknú ofenzívnu akciu, v jej zakončení si však nerozumeli Kutálek s Ručkayom a puk skončil za bránkou Stavangeru. Nasledujúce minúty druhej tretiny priniesli minimum výrazných príležitostí. Nič na tom nezmenila ani presilovka domácich v 29. minúte, keď slovenský tím zvládol vylúčenie Ručkaya.

 

Nórsky tím mal v 45. minúte početnú výhodu o dvoch hráčov, ale Nitrania 47 náročných sekúnd zvládli bez gólovej ujmy. V tretej tretine vznikali gólové príležitosti najmä v presilových hrách oboch tímov, ale ani jeden z nich už nedokázal skórovať.

 

Dušan Milo, asistent trénera HK Nitra: "Chlapcov musíme pochváliť. Mali sme nasadenie, pohyb, vytvorili sme si aj šance. Nemôžeme si nič vyčítať. Mali sme aj viacero gólových príležitostí, ale škoda, že sme ich nevyužili. Naši hráči videli, že sa s týmto súperom dá hrať. Mali sme na nich korčuliarsky aj technicky. Brankár Valent chytal dobre, podržal mužstvo a za dva inkasované góly nemohol."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona