LM: Neškodný Slovan vyzlečený donaha, Halenár: Zlyhalo celé mužstvo

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 11:06 • 2 min
LM: Neškodný Slovan vyzlečený donaha, Halenár: Zlyhalo celé mužstvo

BRATISLAVA - Tvrdými slovami kritiky po vypadnutí v 2. predkole futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 s Ludogorcom Razgrad nešetril útočník bratislavského Slovana Juraj Halenár. Podľa neho "belasí" v odvete, ktorú prehrali hladko 0:3, nepredviedli nič a súper vyzliekol slovenského majstra donaha.

slovakia

left justify in out

Slovan nezachytil úvod stretnutia, keď v dvanástej minúte bolo 2:0 pre Razgrad. Hostia sa nemali čoho chytiť, v ofenzíve boli jaloví a obrana stála na krehkých nohách. Slabý výkon bol vodou na mlyn pre technických domácich hráčov, ktorí rozoberali súpera jedna radosť a keby sa stretnutie skončilo ich víťazstvom rozdielom piatich či šiestich gólov, nik by nemohol namietať. "Je to chyba celého mužstva, nielen obrancov či stredopoliarov, že sme im umožnili nás takto ľahko zdolať. Súper išiel možno osemkrát na bránu, to sa nestáva ani na tréningu a nie v zápase, na ktorý čakáme celý rok. Treba si otvoriť oči a povedať si do nich pravdu. Teraz musíme absolvovať celý rok v lige, je pred nami dlhá cesta, aby sme sa opäť predstavili v Lige majstrov," kajal sa Halenár.

Podľa 30-ročného skúseného kanoniera už v prvom zápase doma na Pasienkoch začal hrať Slovan neskoro. V ňom otočil stav z 0:1 na 2:1 práve jeho gólmi z 87. minúty a z nadstaveného času. "Už doma sme chytali zajaca za chvost. V odvete nám chýbal pohyb a celkovo sme boli málo agresívni. Všetko nám chýbalo, v našej hre bolo veľa zlých vecí. Neviem, či sme vôbec vystrelili na bránu a toto sa musí zmeniť. Nechápem, kde sme boli hlavami v prvých pätnástich minútach, v ktorých sme dostali dva góly a bolo po zápase. Pred týždňom som sa tešil, teraz som veľmi sklamaný. Neviem, čo mám viac povedať," dodal Halenár.

Zdrvený predstúpil pred novinárov aj srbský stredopoliar Marko Milinkovič: "Dva rýchle góly v našej sieti nás prekvapili. Vedeli sme, že na nás vybehnú, no my sme chceli ustáť prvých 15-20 minút, čo sa nám nepodarilo. Po zmene strán sme sa pokúšali o gól, namiesto toho sme dostali na 3:0 a bolo po zápase," uviedol Milinkovič. Slovan stroskotal na štíte klubu z maličkého 30-tisícového mestečka, ktorý však ukázal väčšiu futbalovú kvalitu a zaslúžene ide ďalej. "Každý teraz povie, že nás vyradila dedina, ale Ludogorec ide pomaly hore a jeho prezident investuje veľa peňazí do mužstva, pričom sa chce dostať až do Ligy majstrov." Milinkovič si popri hodnotení chabého výkonu svojho mužstva trošku vylial srdce aj na talianskych rozhodcov stretnutia. "Nechcem sa k nim veľmi vyjadrovať, ale druhý gól sme vraj dostali z ofsajdu. Nám všetky ofsajdy mávali a Razgradu prechádzali. Myslím, že aj rozhodcovia prispeli k tomu tlaku, z ktorého sme sa nevedeli vymaniť."

Vlani Slovan taktiež "vyletel" z pohárovej Európy na prvej prekážke po výsledkoch 1:1 a 0:0 s maďarským Videotonom v 2. predkole Európskej ligy. Rok predtým v sezóne 2011/2012 v 3. predkole Ligy majstrov mu vystavil stopku APOEL Nikózia, avšak vypadnutie s Cyperčanmi ho poslalo aspoň do play off Európskej ligy, kde senzačne vyradil AS Rím. V skupinovej fáze Slovan skončil na poslednom 4. mieste, keď v konfrontácii s Athleticom Bilbao, Salzburgom a Parížom SG popri piatich prehrách získal aspoň bod za bezgólovú domácu remízu s francúzskym tímom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona