LM: Neapol proti finalistovi, Mourinhov návrat s FC Chelsea

NETKY.SK • 17 September 2013, 11:34 • 2 min
LM: Neapol proti finalistovi, Mourinhov návrat s FC Chelsea

BRATISLAVA - Stredajšou porciou ôsmich zápasov dohrajú 1. kolo hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014. Príležitosť zasiahnuť do bojov na troch štadiónoch majú aj slovenskí futbalisti.

slovakia

left justify in out

Finalista uplynulej sezóny Borussia Dortmund začne svoju púť skupinovou fázou v rámci F-skupiny na pôde talianskeho SSC Neapol. V zostave domácich by podľa očakávania nemal chýbať slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Hamšík, ktorý je v tomto ročníku talianskej Serie A so štyrmi gólmi v priebežnom hodnotení najlepším kanonierom. Zaujímavosťou je, že proti sebe nastúpia vedúce mužstvá najvyšších národných súťaží: Dortmundčania kraľujú s 15 bodmi z piatich zápasov v nemeckej I. bundeslige, Neapol odohral tri víťazné stretnutia a so ziskom deviatich bodov vedie tabuľkové poradie Serie A o skóre pred AS Rím. "Na margo sily Dortmundu stačí pripomenúť to, že ide o tím, ktorý v ostatných troch rokoch dvakrát vyhral nemeckú ligu. V máji hral finále Ligy majstrov a na jeho domáce zápasy chodí pravidelne 80-tisíc priaznivcov," povedal 26-ročný rodák z Banskej Bystrice Hamšík pre svoju oficiálnu stránku. 

Úradujúci španielsky majster FC Barcelona privíta v dueli H-skupiny holandského šampióna z uplynulej sezóny Ajax Amsterdam. Katalánci figurujú spoločne s Atléticom Madrid na prvej pozícii najvyššej domácej súťaže s dvanástimi bodmi a identickým skóre 14:4 zo štyroch stretnutí. Víťaznú náladu si chcú udržať aj po premiérovom dueli na Camp Nou v rámci LM 2013/2014. "Liga majstrov je pre náš nesmierne dôležitá. Je skvelé, že do zápasu s Ajaxom vstupujeme pozitívne naladení víťazstvami v domácej súťaži," vyhlásil pred stredajším stretnutím útočník FC Barcelona Cristian Tello. Hráči Ajaxu si pred stretnutím uvedomujú nevyhnutnosť vyvarovania sa chýb, ktorých sa dopustili pri sobotňajšom ligovom víťazstve 2:1 nad Zwolle. "Ak dáme Barcelone toľko priestoru ako hráčom Zwolle, Lionel Messi sa bude desaťkrát rútiť sám na nášho brankára," cituje holandské periodikum De Telegraaf fínskeho stopéra Ajaxu Niklasa Moisandera. "Nesmieme vstúpiť na ihrisko s prílišným rešpektom. Pokúsime sa pobiť o dobrý výsledok," dodal 27-ročný obranca amsterdamského klubu. Na súpiske Ajaxu pre prebiehajúci ročník LM figuruje aj slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. 

Portugalský tréner anglického futbalového klubu FC Chelsea José Mourinho zažije v stredu v domácom stretnutí E-skupiny so švajčiarskym FC Bazliej návrat do Ligy majstrov na lavičke "The Blues" presne na deň po šiestich rokoch. Naposledy viedol 50-ročný Portugalčan hráčov FC Chelsea v zápase kontinentálneho pohára číslo jeden 18. septembra 2007 pri remíze 1:1 s nórskym Rosenborgom Trondheim. Londýnčania nezvládli generálku na duel s FC Bazilej; v sobotu prehrali v rámci najvyššej domácej súťaže s FC Everton na jeho pôde 0:1. "V stredu musíme zvíťaziť, pretože FC Chelsea je veľký klub. Prehrať dva zápasy po sebe by bolo pre nás hrozné," vyhlásil belgický ofenzívny stredopoliar londýnskeho klubu Eden Hazard. 

V stredu je na programe ešte ďalších päť meraní síl. V stretnutí G-skupiny medzi španielskym Atléticom Madrid a ruským Zenitom Petrohrad sa očakáva účasť slovenského reprezentačného obrancu Tomáša Hubočana v základnej zostave hostí. Francúzsky Olympique Marseille privíta v "efku" londýnsky FC Arsenal, taliansky klub AC Miláno hostí úradujúceho škótskeho šampióna Celtic Glasgow (H-skupina). V zostávajúcich dvoch dueloch si zmerajú sily Schalke 04 Gelsenkirchen so Steauou Bukurešť a Austria Viedeň s FC Porto. 

Program stredajších stretnutí 1. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ):

E-skupina: 
Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - Steaua Bukurešť (Rum.), rozhoduje: Cakir (Tur.)
FC Chelsea (Angl.) - FC Bazilej (Švaj.), rozhoduje: Orsato (Tal.)

F-skupina: 
Olympique Marseille (Fr.) - Arsenal Londýn (Angl.), rozhoduje: Benquerenca (Portug.)
SSC Neapol (Tal.) - Borussia Dortmund (Nem.), rozhoduje: Proenca (Portug.)

G-skupina: 
Austria Viedeň (Rak.) - FC Porto (Portug.), rozhoduje: Thomson (Škót.) 
Atlético Madrid (Šp.) - Zenit Petrohrad (Rus.) , rozhoduje: Collum (Škót.) 

H-skupina: 
AC Miláno (Tal.) - Celtic Glasgow (Škót.), rozhoduje: Stark (Nem.) 
FC Barcelona (Šp.) - Ajax Amsterdam (Hol.), rozhoduje: Moen (Nór.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies