LM: Najbližšie k štvrťfinále má Lulea s dvojicou Slovákov

NETKY.SK • 8 December 2014, 12:47 • 2 min
LM: Najbližšie k štvrťfinále má Lulea s dvojicou Slovákov

BRATISLAVA - Všetci traja Slováci vo štvrťfinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2014/2015 majú so svojimi klubmi reálnu šancu na prienik do januárového semifinále. V premiérovom ročníku tejto súťaže zostalo z pôvodných 44 tímov v hre už iba osem - štyri fínske a štyri švédske. Víťaz premiérového ročníka európskej súťaže bude známy 3. februára 2015.

slovakia

left justify in out

Do ďalšieho kola postúpia tímy, ktoré nazbierajú v dvojzápase viac bodov. V prípade rovnakého zisku rozhoduje skóre, na rozdiel od futbalových súťaží majú góly u súperov rovnakú váhu ako v domácom prostredí. Ak bude aj skóre rovnaké, potom príde na rad desaťminútové predĺženie či samostatné nájazdy. 

 

Najbližšie k prieniku medzi kvarteto najlepších tímov je Lulea s dvojicou mladých Slovákov - obrancom Christiánom Jarošom a útočníkom Petrom Cehlárikom. Švédsky tím v prvom súboji uspel na ľade fínskeho mužstva Lukko Rauma 5:2. Hokejisti Kärpätu Oulu, súpera HC Košice v základnej A-skupine LM, si priviezli dvojgólový náskok 2:0 z fínskej konfrontácie v Lappeenrante proti SaiPe. 

 

Útočník Tomáš Záborský v prvom zápase dvoma presnými zásahmi zariadil triumf IFK Helsinki nad švédskym klubom Frölunda Indians 2:1. V odvete to helsinské mužstvo nebude mať jednoduché, veď "indiáni" z doterajších deviatich zápasov v Lige majstrov vyhrali sedem.

 

Linköping obrancu Dominika Graňáka v prvom zápase prehral doma so Skellefteou 1:2. Slovenský bek prišiel do mužstva až v novembri, momentálne nie je na súpiske pre Ligu majstrov. 

 

Do utorkových duelov nezasiahne ani jeden slovenský rozhodca. Zápas dvoch švédskych tímov "pískajú" Fíni Mikko Kaukokari s Anttim Bomanom, fínsku konfrontáciu povedie švédske duo Tobias Björk a Linus Öhlund. Súboje tímov z oboch krajín zverilo vedenie súťaže do rúk Švajčiarom (Andreas Koch a Daniel Stricker, v Lulee) a Nemcom (Daniel Piechaczek a Lars Brüggeman, v Göteborgu). 

Program utorkových zápasov odvetných duelov štvrťfinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2014/2015: 
Kärpät Oulu (Fín.) - SaiPa Lappeenranta (Fín.) /17.30, prvý zápas: 2:0/ 
Lulea Hockey (Švéd.) - Lukko Rauma (Fín.) /18.30, prvý zápas: 5:2/ 
Frölunda Indians (Švéd.) - IFK Helsinki (Fín.) /19.00, prvý zápas: 1:2/ 
AIK Skelleftea (Švéd.) - HC Linköping (Švéd.) /20.05, prvý zápas: 2:1/ 

Ďalšie termíny play-off hokejovej LM 2014/2015: 
semifinále: 13. a 20. januára 2015 
finále: 3. februára 2015 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona