LM: Na Stamford Bridge lákadlom návrat Drogbu, povinná jazda Realu

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 09:24 • 2 min
LM: Na Stamford Bridge lákadlom návrat Drogbu, povinná jazda Realu

LONDÝN - Futbalisti FC Chelsea nastúpia na utorňajší odvetný osemfinálový zápas Ligy majstrov 2013/2014 proti Galatasarayu Istanbul s jasným cieľom rehabilitovať sa za ligovú prehru s Aston Villou a vybojovať si účasť medzi elitnou osmičkou. V úvodnom dueli na tureckej pôde sa zrodila remíza 1:1. Odveta medzi Realom Madrid a Schalke 04 by mala byť už iba formalitou, "biely balet" totiž pred tromi týždňami deklasoval bundesligistu 6:1.

slovakia

left justify in out

Najväčším lákadlom súboja na Stamford Bridge bude návrat Didiera Drogbu. Útočník z Pobrežia Slonoviny získal s Chelsea tri ligové tituly, dvakrát triumfoval v Anglickom pohári a v máji 2012 premenil v Allianz aréne rozhodujúcu jedenástku vo finále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Za "The Blues" strelil v 341 zápasoch 157 gólov, teraz však bude motorom ofenzívy Galatasarayu. "Chelsea je klubom, v ktorom som prežil najlepšie roky v mojej doterajšej kariére. Vypracoval som sa v ňom na jedného z najlepších útočníkov na svete. Utorňajší zápas bude mať pre mňa špecifický náboj a som zvedavý, ako zareagujú fanúšikovia Chelsea, keď vybehnem na trávnik v drese Galatasarayu. Dúfam však, že mi pripravia vrelé privítanie," povedal Drogba pre agentúru Reuters.

Afrického kanoniera dotiahol do Chelsea súčasný tréner lídra anglickej Premier League Jose Mourinho. "Jose pozorne sledoval moje výkony. Povedal mi, že ak chcem byť na úrovni Thierryho Henryho či Ruuda van Nistelrooya, musím hrať za Chelsea. Počas pôsobenia vo francúzskej Ligue 1 som si získal dobré meno, až po prestupe do Chelsea som sa však stal jedným z najlepších útočníkov v Európe. Pred utorňajšou osemfinálovou odvetou majú domáci lepšiu východiskovú pozíciu, no ak budeme hrať koncentrovane a zápas zvládneme fyzicky aj psychicky, môžeme favoritovi poriadne znepríjemniť život," dodal skúsený útočník.

Mourinho bol po sobotňajšej prehre v Birminghame rozčertený. Hlavný rozhodca ho vykázal na tribúnu a jeho tím dohrával iba s deviatimi mužmi bez vylúčených Williana a Ramiresa. "Tieto udalosti nechcem radšej komentovať, pozitívom však je, že proti kvalitnému tímu sme podali dobrý výkon. Spokojný som bol najmä s našou defenzívou. V odvete proti Galatasarayu si budeme musieť dať dobrý pozor na nebezpečné brejky tureckého tímu. Výsledok 1:1 z prvého zápasu nás nesmie ukolísať, musíme byť od prvej do poslednej minúty maximálne ostražití," zdôraznil portugalský kouč.

Real je po vysokom víťazstve v Aufschalke aréne už prakticky vo štvrťfinále a tak sa očakáva, že tréner Carlo Ancelotti nechá pred nedeľňajším prestížnym "El Clasico" proti FC Barcelona odpočívať viaceré opory. Príležitosť by mal dostať aj talentovaný Isco, ktorý si po letnom príchode z Malagy nedokázal vybojovať stabilné miesto v základnej jedenástke. "Isco mi v mnohom pripomína Clarencea Seedorfa a jeho chvíle v Reale určite ešte prídu. Je to iba otázka času, keď začne hrávať pravidelne. Vo víkendovom ligovom zápase proti Malage dostal šancu a určite nesklamal," povedal taliansky kormidelník. Realu bude chýbať francúzsky útočník Karim Benzema, ktorý po zrážke so spoluhráčom Cristianom Ronaldom utrpel zranenie stehna.

odvety osemfinále LM 2013/2014, utorok 18. marca o 20.45 h:
FC Chelsea - Galatasaray Istanbul
/prvý zápas 1:1, rozhoduje: Felix Brych (Nem.)/
Real Madrid - Schalke 04 Gelsenkirchen
/prvý zápas 6:1, rozhoduje: Sergej Karasev (Rus.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona