LM: Na Košice čaká Skelleftea, hráči veria v ukončenie mizérie

NETKY.SK • 21 September 2015, 11:38 • 2 min
LM: Na Košice čaká Skelleftea, hráči veria v ukončenie mizérie

KOŠICE - Hokejistom úradujúceho slovenského šampióna HC Košice sa v domácej súťaži nedarí a po piatich dueloch majú na svojom konte iba dva body.

slovakia

left justify in out

"Oceliari" majú problém najmä v koncovke, hoci v každom súboji majú dostatočný počet striel. Možnosť zlomiť mizériu majú zverenci trénera Petra Oremusa už v utorok, v domácom prostredí ich čaká prvý duel šestnásťfinále Ligy majstrov 2015/2016 proti švédskemu vicemajstrovi AIK Skelleftea. Duel v Steel Arene je na programe o 18.00 h. Odveta sa uskutoční o dva týždne neskôr 6. októbra na severe Švédska.

 

"V lige máme mnoho striel, ale nepadajú nám góly. Musíme pokračovať vo svojej hre, môže sa to zlomiť práve proti švédskemu vicemajstrovi. Súper bude hrať inak ako ligové mužstvá. Môže nás to posunúť ďalej a možno sa odrazíme. V utorok nemáme čo stratiť," povedal brankár HC Košice Marcel Melicherčík, ktorý v nedeľu absolvoval tohtosezónnu ligovú premiéru v súboji proti Piešťanom. V piatich zápasoch dal zatiaľ iba jeden gól útočník Jiří Bicek. "Sezóna je ešte dlhá, ale musíme to čím skôr zastaviť a začať vyhrávať. Skelleftea je iný súper ako ligové mužstvá. Verím, že v utorok odohráme dobrý zápas a nakopne nás to k víťazstvám. Skelleftea je výborný tím, ktorý hrá pravidelne finále švédskej ligy. Má svoju kvalitu, ale my sa musíme pozerať na nás, aby sme sa dostali z kŕča. Zápasy v Lige majstrov sú pre nás rovnako dôležité ako v domácej súťaži," povedal Bicek podľa portálu hokej.sk.

 

Košičania sa do 1. kola play-off LM 2015/2016 prebojovali prostredníctvom druhého miesta v základnej H-skupine. Skelleftea vyhrala D-skupinu, v ktorej sa predstavil iný slovenský tím HK Nitra. Švédi pod Zoborom zvíťazili 4:2 a v domácom prostredí 3:2 po samostatných nájazdoch.

 

V utorok 22. septembra je na programe ďalších 14 šestnásťfinálových prvých zápasov, prvý duel medzi nemeckým Ingolstadtom a švédskou Frölundou sa uskutoční až 29. septembra. Odvety 1. kola play-off sú na programe v utorok 6. októbra.

 

Lídrom produktivity po dueloch v základných skupinách je John Laliberte z Ingolstadtu s desiatimi bodmi za 4 góly a 6 asistencií. Desiaty je Košičan Jiří Bicek, ktorý v štyroch dueloch zaznamenal 5 presných zásahov a jednu gólovú prihrávku. Košický útočník je na čele tabuľky kanonierov.

Program prvých zápasov šestnásťfinále play-off hokejovej Liga majstrov 2015/2016 - odvety sú na programe v utorok 6. októbra:
utorok 22. septembra
17.00 h: HC Vítkovice Steel (ČR) - Tappara Tampere (Fín.)
17.30 h: HC Oceláři Třinec (ČR) - HV 71 (Švéd.)
17.30 h: Bílí Tygři Liberec (ČR) - HC Linköping (Švéd.)
17.30 h: IFK Helsinki (Fín.) - HC Davos (Švaj.)
17.30 h: JYP Jyväskylä (Fín.) - TPS Turku (Fín.)
17.30 h: Espoo Blues (Fín.) - Adler Mannheim (Nem.)
17.30 h: Lukko Rauma (Fín.) - Red Bull Mníchov (Nem.)
18.00 h: HC Košice (SR) - AIK Skelleftea (Švéd.)
18.30 h: Sparta Praha (ČR) - Zürich SC Lions (Švaj.)
19.00 h: Färjestad (Švéd.) - Lulea Hockey (Švéd.)
19.15 h: Viedeň Capitals (Rak.) - HC Litvínov (ČR)
19.15 h: Red Bull Salzburg (Rak.) - Storhamar Hamar (Nór.)
19.30 h: Düsseldorf EG (Nem.) - Kärpät Oulu (Fín.)
19.30 h: Eisbären Berlin (Nem.) - Stavanger Oilers (Nór.)
20.00 h: Djurgaarden (Švéd.) - Växjö Lakers (Švéd.)

utorok 29. septembra
19.30 h: ERC Ingolstadt (Nem.) - Frölunda Indians (Švéd.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies