LM: Mourinhove sebavedomé slová po postupe červených diablov: V osemfinále si nás nikto nebude priať

NETKY.SK • 6 December 2017, 12:00 • 2 min
LM: Mourinhove sebavedomé slová po postupe červených diablov: V osemfinále si nás nikto nebude priať

Bratislava - Futbalisti Manchestru United sa prepracovali do vyraďovacej časti Ligy majstrov prvýkrát od sezóny 2013/2014, keď bol ich trénerom ešte David Moyes. Vrátili sa do nej pod vedením Joseho Mourinha. Jeho zverenci získali v A-skupine pätnásť bodov, keď prehrali iba s FC Bazilej v predposlednom kole.

slovakia

left justify in out

"Červení diabli" zdolali v utorok večer na vlastnom štadióne CSKA Moskva 2:1 a spečatili postup z prvého miesta, z druhého sa do play off prebojoval práve Bazilej. Portugalský kouč verí, že jeho tím sa môže v osemfinále popasovať s každým potenciálnym súperom. Žreb sa uskutoční v pondelok 11. decembra.

 

"Podľa môjho názoru nezáleží, koho dostaneme. Nemám pri žreboch príliš veľa šťastia, takže radšej budem ticho, pretože osemfinále hráme až vo februári. Dovtedy sa sústredím na anglické súťaže. Myslím si, že nikto si nás nebude priať. Nechceli sme postúpiť po prehre ani po zlom výkone, takže cieľ bol postúpiť po dobre predvedenej hre. Som šťastný, že sa nám to podarilo," citovala Mourinha stránka BBC.

 

 

 

United prehrávali po prvom polčase 0:1 gólom Alana Dzagojeva, ktorý vyvolal kontroverziu. Domáci reklamovali ofsajd, no opakované zábery dokázali, že rozhodcovia ho uznali správne. V druhom polčase im stačilo rozpätie 66 sekúnd, aby otočili vývoj vo svoj prospech. Najprv sa gólovo presadil Romelu Lukaku, po ňom Marcus Rashford. Lukaku zažil vydarený úvod pôsobenia v Manchestri, ale v uplynulých trinástich stretnutiach skóroval iba druhýkrát.

 

"Vždy ma poteší, keď dá Romelu gól. Je na ňom vidieť klasická radosť útočníka, aj bez toho je však jeho prínos pre mužstvo nevyčísliteľný. Podieľa sa asistenciami, prechodovou fázou a v utorok pridal aj gól v Lige majstrov, čo ma teší. Za neho, nie za mňa," dodal Mourinho.

 

Premiérovo v tomto ročníku dal v Lige majstrov príležitosť ľavému obrancovi Lukeovi Shawovi, ktorý si vďaka tomu pripísal okrúhly 50. štart za United vo všetkých súťažiach. Shaw odohral celý zápas a takmer dosiahol aj prvý seniorský zásah, ale brankár CSKA Igor Akinfejev zneškodnil jeho pokus. Niesol však vinu na otváracom zásahu hostí, keď nezachytil nábeh Maria Fernandesa. Pravý obranca ruského klubu našiel v šestnástke Vitinha, ktorého strela putovala od Dzagojeva do siete.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona