LM: Mourinhov návrat do Porta, Barcelona proti Leverkusenu

NETKY.SK • 28 September 2015, 09:50 • 2 min
LM: Mourinhov návrat do Porta, Barcelona proti Leverkusenu

PORTO - Druhé hracie kolo skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 pokračuje v utorok ôsmimi stretnutiami.

slovakia

left justify in out

Obhajca prvenstva FC Barcelona nastúpi v E-skupine proti Bayeru Leverkusen bez najväčšej hviezdy Lionela Messiho, ktorý si pre zranenie kolena zo sobotňajšieho ligového duelu proti Las Palmas (2:1) nezahrá približne dva mesiace.

 

"Sú to pre nás zlé správy, či sa nám to páči alebo nie. Messi je náš najlepší hráč, ktorý súperom spôsobuje najväčšie problémy. Som zaňho veľmi smutný," vyhlásil podľa portálu allsports.com obranca "Blaugranas" Marc Bartra.

 

Stredopoliar "farmaceutov" Christoph Kramer verí, že sa nezopakuje scenár z ostatného vzájomného duelu oboch mužstiev. Barcelona v osemfinále LM 2011/2012 zdolala Leverkusen v domácom prostredí vysoko 7:1, pričom Messi sa v tomto zápase stal prvým hráčom, ktorý v jednom dueli európskeho pohára číslo jeden dosiahol päť gólov. "Samozrejme, vnímame, že Barcelona nastúpi bez Messiho, ale aj tak je to prvotriedny tím. Vo futbale je možné všetko, v Barcelone určite môžeme dosiahnuť dobrý výsledok. Musíme nastúpiť so sebadôverou a byť plne koncentrovaní," povedal majster sveta z minuloročného šampionátu v Brazílii.

 

Tréner FC Chelsea José Mourinho sa so svojimi zverencami predstaví v rámci G-skupiny na pôde portugalského klubu FC Porto, v ktorom v roku 2004 zakončil dvojročné pôsobenie ziskom "ušatej trofeje" v LM. Chelsea od začiatku sezóny neprežíva v Premier League dobré obdobie, po siedmich kolách figuruje až na 15. mieste v tabuľke. Úvodný duel v skupinovej fáze LM však tím zo Stamford Bridge zvládol na výbornú, keď izraelský Maccabi Tel Aviv vyprevadil z prehrou 0:4.

 

"Dávno sme nehrali tak zle ako v sobotu proti Newcastlu. Nie som však kúzelník. Mal som k dispozícii iba tri striedania, ale ak by som mohol, urobil by som ich šesť. Hráčom som cez prestávku povedal, že sa ich nemám čas pýtať, prečo hrajú tak zle. Chcem, aby sa snažili pochopiť, že to nemôžem akceptovať," citoval portál televízne stanice ESPN Mourinhove slová po sobotňajšom remízovom dueli v Newcastli (2:2).

 

Do starého známeho pôsobiska sa vráti aj kolumbijský útočník Radamel Falcao, ktorý počas angažmánu v Porte (2009-2011) zaznamenal v 87 súťažných dueloch 72 presných zásahov. Pikantný bude mikrosúboj Mourinha s gólmanom Porta Ikerom Casillasom. Portugalčan mal totiž počas pôsobenia v Reale Madrid zložitý vzťah s brankárskou jednotkou španielskej reprezentácie.

 

Ďalší londýnsky klub Arsenal sa síce v rámci domácej ligovej súťaže aktuálne nachádza na 4. pozícii, má však čo naprávať na európskej pohárovej scéne. V prvom hracom dni totiž "kanonierom" zvlhol pušný prach na ihrisku Dinama Záhreb, ktorému podľahli 1:2. Kouč Londýnčanov Arséne Wenger v utorňajšom stretnutí F-skupiny proti Olympiakosu Pireus pravdepodobne bude môcť počítať s defenzívnym stredopoliarom Francisom Coquelinom. Účasť 24-ročného Francúza v dueloch Arsenalu začína byť čoraz viac citeľnou. "Coquelin by mohol byť v utorok k dispozícii. Zatiaľ to však neviem definitívne potvrdiť," vyhlásil pre Sky Sports Arséne

 

V druhom dueli "efka" privíta nemecký majster Bayern Mníchov chorvátskeho šampióna Dinamo Záhreb. Tréner chorvátskeho mužstva Zoran Mamič v minulosti ako hráč natrafil na bavorský veľkoklub. "V roku 1996 som sa stal hráčom Bochumu. V prvom kole sme doma zdolali Duisburg 1:0 a následne sme cestovali na pôdu Bayernu. Bol to môj druhý zápas za Bochum a uhrali sme vtedy bezgólovú remízu. Bolo to už dávno, ale sú to pekné spomienky," cituje portál 24sata.hr slová Zorana Mamiča. Jeho tím aktuálne ťahá vo všetkých súťažiach sériu 45 duelov bez prehry za sebou. "Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme v tomto pokračovali aj proti Bayernu," doplnil Mamič.

 

Bavori vedení Španielom Pepom Guardiolom odštartovali nový bundesligový ročník siedmimi zápasmi bez akéhokoľvek zaváhania. Mníchovčania sa v súčasnosti môžu spoľahnúť na poľského kanoniera Roberta Lewandowského. Dvadsaťsedemročný rodák z Varšavy zaznamenal v aktuálnej sezóne už 14 súťažných gólov. V sobotňajšom ligovom dueli na pôde Mainzu (3:0) sa dvoma presnými zásahmi prehupol cez stogólovú hranicu v rámci I. bundesligy.

 

"Mainz má fyzicky silný a dynamický tím. Odohrali sme dobré stretnutie, s hrou mužstva som bol spokojný 85 minút. Vytvorili sme si viacero šancí a predviedli viacero protiútokov. Získali sme tri body, ale už sa sústredíme na utorkový zápas proti Dinamu Záhreb," povedal podľa portálu football411.com Guardiola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies