LM: Monaco sa herne trápi, minuloročný semifinalista utŕžil najvyššiu domácu prehru

NETKY.SK • 27 September 2017, 10:56 • 2 min
LM: Monaco sa herne trápi, minuloročný semifinalista utŕžil najvyššiu domácu prehru

Monaco - Futbalistom AS Monaco nevyšiel vstup do nového ročníka Ligy majstrov 2017/2018 podľa ich predstáv. Po remíze 1:1 v Lipsku prehral úradujúci francúzsky šampión v utorňajšom súboji G-skupiny na domácej pôde s FC Porto prekvapujúco hladko 0:3. Po dvoch kolách má na konte iba jeden bod, rovnako ako nemecký debutant v súťaži. Porto poskočilo na druhé miesto s tromi bodmi, lídrom zoskupenia je Besiktas Istanbul so šiestimi bodmi na konte.

slovakia

left justify in out

Monaco v repríze finále LM 2004 utrpelo navlas rovnakú prehru ako pred trinástimi rokmi, keď ho portugalský tím obral o trofej. "Draci" navyše v utorok uštedrili súperovi najvyššiu domácu porážku v Lige majstrov v jeho klubovej histórii.

 

"Naša hra bola pre súpera ľahko čitateľná. Hrali sme stereotypne, nevedeli sme nájsť lepšie riešenia situácií, tri góly svedčia o chaose v našej hre," uviedol stredopoliar Monaca Fabinho. Jeho tím v minulom ročníku dokráčal až do semifinále Ligy majstrov, v tom prebiehajúcom ho pravdepodobne čaká tvrdý boj o postup o základnej skupiny. "Sme v ťažkej situácii, ale ešte sú pred nami štyri zápasy. Nesmieme sa poddať a naďalej tvrdo pracovať, aby sa úspech dostavil," uviedol Fabinho.

 

Hrdinom súboja na Štadióne Ľudovíta II. bol útočník Vincent Aboubakar, ktorý strelil dva góly. Prvý padol v 31. minúte po dorážke zblízka, keď prekonal čarujúceho Diega Benaglia. V 69. minúte zvýšil Aboubakar na 2:0, v závere prikrášlil triumf hostí striedajúci Mexičan Miguel Layun. "Po nevydarenom zápase s Besiktasom sme takúto reakciu potrebovali ako soľ. Tréner nám pred zápasom povedal, že máme ísť za víťazstvom. Hrali sme kompaktne, vytvorili sme si veľa šancí a dokázali sme ich premeniť. Na dnešnom výkone môžeme stavať. Iba málo tímov dokázalo vyhrať na pôde Monaca. Nám sa to podarilo, čo svedčí o našej sile," uviedol Aboubakar.

 

Dvadsaťpäťročný útočník v minulosti pôsobil vo Francúzsku (Valenciennes, Lorient) a je rád, že sa do krajiny "galského kohúta" vrátil ako triumfátor. "Je to príjemný pocit, ale tento zápas nebol o mne. Išlo o to, aby sme dokázali odčiniť prehru s Besiktasom, a to sa nám do bodky podarilo."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies