LM: Monaco prehralo po kontroverznej penalte, Jardim hromžil na rozhodcov

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 08:36 • 2 min
LM: Monaco prehralo po kontroverznej penalte, Jardim hromžil na rozhodcov

TURÍN - Kontroverzná penalta rozhodla o osude úvodného štvrťfinále Ligy majstrov medzi futbalistami Juventusu Turín a AS Monaco. Opakovaný televízny záznam ukázal, že k prvotnému kontaktu medzi Ricardom Carvalhom a domácim útočníkom Alvarom Moratom prišlo ešte pred šestnástkou. Český hlavný rozhodca Pavel Královec však po počiatočnom váhaní napokon ukázal na biely bod.

slovakia

left justify in out

Čílsky stredopoliar Arturo Vidal strelou do horného rohu zabezpečil "starej dáme" pred odvetou tesný náskok. Hostia sa cítili poškodení. "Po zhliadnutí záznamu celej situácie musím konštatovať, že k prvému kontaktu prišlo mimo pokutového územia. Súboj pokračoval a Morata spadol až v šestnástke. Rozhodca mal iba pár sekúnd na to, aby sa rozhodol," povedal v rozhovore pre Sky Sport Italia obranca "kniežat" Andrea Raggi.

 

Aj kouč francúzskeho vicemajstra Leonardo Jardim mal ťažké srdce na rozhodcov. Jedným z asistentov Královca bol slovenský arbiter Roman Slyško. "Výsledok ovplyvnil chybný verdikt rozhodcov. Nezodpovedá tomu, čo sa dialo na ihrisku. Juventus sme dostali do úzkych a mali sme na to, aby sme uhrali remízu. Prišlo k veľkej nespravodlivosti, nemala byť žiadna penalta. Každý tím v Lige majstrov by mal mať nielen rovnaké povinnosti, ale aj práva," čertil sa portugalský kouč.

 

Juventus s uzdraveným tvorcom hry Andreom Pirlom sa rehabilitoval za šokujúcu sobotňajšiu prehru na pôde poslednej Parmy v talianskej Serii A. "Výsledok 1:0 je pred odvetou dobrý. Doma sme neinkasovali a pred duelom v Monacu sme v malej výhode. Nebude to však jednoduché. Francúzi potvrdili, že sú veľmi dobre organizovaným tímom. Ťažko sa nám hľadal kľúč k prekonaniu ich obrany," povedal tréner Juventusu Massimilliano Allegri. Na margo spornej jedenástky poznamenal. "Carvalho bol posledným mužom, no neviem to celé posúdiť, či prišlo ku kontaktu pred šestnástkou alebo v pokutovom území."

 

Vidal v tejto sezóne nepremenil pokutový kop v dueli LM proti Olympiakosu Pireus ani v ligovom súboji s Cesenou. V utorok večer však po konzultácii s Carlosom Tevezom zobral zodpovednosť na svoje plecia a umiestnenou strelou rozjasal tribúny. "V našom tíme nie je hlavný exekútor pokutových kopov. Kto sa v danom momente na to viac cíti, ten si zoberie loptu a ide kopať. Rozhodol som sa zobrať to na seba a Carlitos nebol proti."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona