LM: Messi skóroval za PSG, Čakir okradol AC

NETKY.SK • 29 September 2021, 09:26 • 2 min
LM: Messi skóroval za PSG, Čakir okradol AC

PARÍŽ – Súboj dvoch najbohatších klubov sveta dopadol lepšie pre Paríž Saint-Germain. Lionel Messi sa prvýkrát trafil za PSG!

slovakia

left justify in out

PSG využilo svoje šance

Súboj dvoch gigantov začal lepšie pre domácich, už v 8. minúte sa Parížania radovali. Po šikovnej krídelnej akcii Mbappého sa k lopte dostal Gueye. Defenzívny záložník sa v územii šestnástky výborne zorientoval a nekompromisnou strelou prekonal Edersona.

 

Napriek strelenému gólu hralo City stále svoju hru a ich najväčšie šance prišli v 26.minúte. Raheem Sterling orazítkoval brvno a z odrazenej lopty dvakrát neuveriteľne zlyhal Bernardo Silva.

 

Do ďalšej šance sa po rohovom kope dostal Rubén Dias, ale jeho hlavičku pohotovo zneškodnil Donnarumma. Pre talianského brankára to bol iba druhý štart v drese PSG. Jeho debut v Lige Majstrov možeme označiť za úspešný, predviedol pár dobrých zákrokov a hlavne si udržal si čisté konto.

 

 

 

V druhom polčase sa obraz hry výrazne nezmenil, šance na oboch stranách a futbal vo výbornom tempe. V 65. minúte mohol na 2:0 zvýšiť Neymar, ale jeho strela skončila iba na bočnej sieti.

 

V 74. minúte sa fanúšici Paríža konečne dočkali, po dobrej narážačke sa do palebnej pozície dostal Lionel Messi a Argentínčan spektakulárne zakončil. Pre Messiho to bol dôležitý prvý gól v drese PSG a zároveň posledný gól utorňajšieho zápasu. 

 

 

Kontroverzná penalta v záverečných minútach!

Miláno po 7 rokoch hostilo tím, ktorý bol ich posledným premožiteľom vo vyraďovacej fáze LM Atlético Madrid. Simeoneho tím sa momentálne trochu trápi, za posledné 3 zápasy dokázali iba 5-krát ohroziť bránku súpera.

 

Miláno vstúpilo do zápasu výborne, bolo lepším tímom a otvárací gól bol iba otázkou času. Prvú obrovskú šancu nevyužil Ante Rebič, ktorého samostatný nájazd vychytal Ján Oblak

 

AC zvyšovalo tlak a v 20. minúte sa tvrdou prízemnou strelou presadil Rafael Leao. Zápas vyzeral byť jasne naklonený domácim, no všetko zmenila druhá žltá karta Francka Kessiého

 

 

Reprezentant Pobrežia Slonoviny bol už raz prísne napomenutý a po dohraní jedného zo súperov muselo Miláno dohrávať od 30. minúty v oslabení.

 

Milánčania dlho odolávali nátlaku Atlética, ktoré si až do 84. minúty nedokázalo vytvoriť poriadnu šancu. V 84. minúte sa im podarilo vyrovnať po skvelom voleji striedajúceho Griezmanna

 

Už to vyzeralo tak, že sa tímy rozídu so zaslúženou deľbou bodov. Tesne pred koncom odpísal rozhodca Čakir kontroverznú penaltu po ruke Kalulua. Kontroverznú preto, že na zázname je evidentné, ako sa lopta najprv dotkla ruky hráča Atlética a až potom ruky mladého Francúza.

 

Čakir napriek tomu nariadil pokutový kop a Luís Suaréz strelou do stredu brány rozhodol o víťazstve Atlética nad nešťastným AC

 

 

Stefalo Pioli, tréner AC: Penalta? Vyzeralo to, ako keby sa dotkol rukou najprv Lemar. Kessiého zákrok nevyzeral ako faul na druhú žltú. Rozhodne rozhodca nepodal najleší výkon.

 

Diego Simeone, tréner Atlética: Keď sa hralo 11 proti 11 bolo AC lepším tímom. Ak by som bol na Pioliho mieste, možno by som si o penalte myslel to isté

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies