LM: Messi dorovnal Ronalda, za Raúlom zaostáva o dva góly

NETKY.SK • 22 Október 2014, 11:38 • 2 min
LM: Messi dorovnal Ronalda, za Raúlom zaostáva o dva góly

BARCELONA - Už len dva góly delia Lionela Messiho od vyrovnania rekordu v počte gólov vo futbalovej Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

Fenomenálny Argentínčan z FC Barcelona sa v utorok o jeden zásah priblížil na dostrel španielskej zakončovateľskej legende Raúlovi, ktorý dosiahol v najprestížnejšej súťaži "starého kontinentu" až 71 gólov. Dvadsaťsedemročný rodák z Rosaria Messi skóroval v utorkovom zápase Ligy šampiónov proti Ajaxu Amsterdam (3:1), čím zveľadil svoj doterajší zápis na 69 presných zásahov.

 

"Netrúfam si hodnotiť, či toto bol najlepší výkon Barcelony v tejto sezóne. Rozhodne sme však v prvom polčase hrali veľmi dobre a mali sme pridať viac gólov. Napriek tomu sme spokojní s víťazstvom i získanými troma bodmi. To sú najpodstatnejšie veci," povedal pre web Európskej futbalovej únie (UEFA) Messi a doplnil: "Celý tím ťaží z toho, že ja a Neymar sme v dobrej forme. Obaja sa zabávame futbalom a keď má jeden z nás loptu, snaží sa nájsť toho druhého. Prospech má z toho celé mužstvo, ktoré víťazí. Samozrejme, verím, že Neymar i ja si udržíme streleckú potenciu i kvalitnú výkonnosť a stále budeme mať na ihrisku radosť." "Blaugranas" patrí v tabuľke F-skupiny druhé miesto so 6-bodovým ziskom z troch duelov. Vedie parížsky Saint-Germain, ktorý si pripísal ešte o jeden bod viac. 

 

Messi sa 69 "trefami" dotiahol na druhého v poradí Cristiana Ronalda. Portugalský ostrostrelec dosiahol v kontinentálnom pohári číslo jeden rovnaký počet gólov a ďalšie môže pridať už v stredu, keď jeho zamestnávateľ Real Madrid nastúpi na Anfield Road proti domácemu FC Liverpool. 

Prehľad najlepších strelcov v histórii futbalovej Ligy majstrov a Európskeho pohára majstrov: 
1. Raúl (Šp.) - 71 gólov 
2. Cristiano Ronaldo (Portug.), Lionel Messi (Arg.) - po 69 
4. Ruud van Nistelrooy (Hol.) - 60 
5. Andrij Ševčenko (Ukr.) - 59 
6. Thierry Henry (Fr.) - 51 
7. Filippo Inzaghi (Tal.) - 50 
8. Alfredo Di Stéfano (Arg.) - 49 
9. Eusébio (Portug.) - 47 
10. Alessandro Del Piero (Tal.) - 43 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies