Martino i Simeone hrdí na hráčov, Courtois: Možné je úplne všetko

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 10:45 • 2 min
Martino i Simeone hrdí na hráčov, Courtois: Možné je úplne všetko

BARCELONA - Mimoriadne chutné futbalové menu sa podávalo v utorňajšom prvom štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 na barcelonskom Nou Campe medzi domácim FC a madridským Atleticom. Remíza 1:1 sa zrodila v dueli plnom enormného nasadenia a technických schopností hráčov oboch mužstiev. O postupujúcom do semifinále sa rozhodne v odvete 9. apríla v Madride.

slovakia

left justify in out

Prvé dve mužstvá La Ligy potvrdili aktuálnu dobrú formu. Síce už počas prvej polhodiny obaja rivali stratili zraneného hráča - Gerarda Piqueho (bedro), resp. Diega Costu (stehno), ale práve Costu striedajúci Diego sa postaral o najkrajší okamih súboja. V 56. minúte sa odhodlal k odvážnej strele spoza šestnástky, ktorú nádherne trafil na bližšiu žrď brány Joseho Manuela Pinta a otvoril skóre. Domáci vyrovnali v 71. minúte, keď si na krásnu prihrávku Andresa Iniestu zbehol Neymar a pohotovo z prvej nedal Thibautovi Courtoisovi v bráne hostí žiadnu šancu.  
      

Obaja argentínski tréneri po stretnutí vyhlásili, že sú pyšní na výkony ich zverencov. "Som plný hrdosti na výkon, aký sme podali. Ak v tom budeme pokračovať, sú tu veľké šance na úspech. Po góle Atletica ste mohli vidieť tú najlepšiu Barcelonu. Dobre sme si prihrávali a mali niekoľko dobrých šancí. Hrali sme intenzívne a tímovo. Náhradník Piqueho Bartra hral dobre. Pred odvetou sú šance úplne vyrovnané, výhoda domáceho súboja nehrá rolu. Neymarovi gól pomôže, zdvihne mu sebavedomie, hral dobre, tak ako aj celý tím," zhodnotil kouč domácich Gerardo Martino.
      

"Veľmi ma teší krásny gól, ktorý dal Diego. Skutočne ho potreboval. Bol to veľmi dôležitý okamih zápasu. Odteraz až do konca sezóny bude naším kľúčovým hráčom. Hrali sme proti veľkému rivalovi. Ukázali sme obrovské srdce a ja som veľmi šťastný, že sme takýmto spôsobom schopní hrať proti takémuto súperovi. Bola tam vášeň, obe mužstvá hrali na hranici možností. V odvete na štadióne Vicente Calderona bude ohromná atmosféra. Toto je dobrý výsledok, ale všetko je stále otvorené," vyjadril sa tréner Atletica Diego Simeone.  
      

"Strelili sme prekrásny gól a potom sme dobre bránili. Výsledok 1:1 je dobrý. Myslím si, že na Vicente Calderon sa môže udiať hocičo. Fanúšikovia budú stáť za nami, budú naším dvanástym hráčom. Dúfam, že im predvedieme výborný výkon," povedal belgický brankár Courtois.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies