LM: ManUtd s cieľom odvrátiť vyradenie, Zenit chce potrápiť Dortmund

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 12:30 • 2 min
LM: ManUtd s cieľom odvrátiť vyradenie, Zenit chce potrápiť Dortmund

BRATISLAVA - Futbalistov Manchestru United čaká v stredajšom odvetnom súboji osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 náročná úloha, keď musia zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu s Olympiakosom Pireus (0:2) a napraviť si pred vlastnými fanúšikmi reputáciu za rozpačité výkony. Do štvrťfinále má dobre našliapnuté Borussia Dortmund.

slovakia

left justify in out

Na domácom trávniku privíta Zenit Petrohrad so slovenským reprezentantom Tomášom Hubočan, nad ktorým v prvom osemfinále zvíťazila 4:2.   

      

Manchester United po nástupe Davida Moyesa na trénerskú stoličku predvádza kolísavé výkony, ktoré preniesol aj do Ligy majstrov. V úvodnom osemfinálom zápase svojím vystúpením sklamal. Úradujúci anglický majster sa mohol pred odvetou pozitívne naladiť v nedeľňajšom ligovom stretnutí proti Liverpoolu, nestalo sa a z Old Traffordu odišli "The Reds" s hladkým triumfom 3:0. "Červení diabli" tak majú čo fanúšikom odplácať. V ich prospech však hovoria historické štatistiky, podľa ktorých hráči United vyhrali všetkých doterajších päť domácich zápasov proti gréckym tímom. Naopak, Olympiakos ťahá negatívnu sériu, keď nevyhral ani jedno z 11 stretnutí, ktoré sa hralo v Anglicku. Vzájomná bilancia taktiež hovorí v prospech anglického tímu, ktorý vyhral štyri z doterajších piatich vzájomných duelov.
      

"Bol to náš najhorší výkon v Európe. Nezaslúžili sme si uhrať priaznivejší výsledok. Som prekvapený, nepríjemne zaskočený z výkonu mužstva. Beriem plnú zodpovednosť za prehru. Nabudúce musíme hrať podstatne lepšie," nedával si servítku pred ústa Moyes po prvom osemfinálovom meraní síl. Opatrne si vyjadruje aj s odstupom troch týždňov: "Hráči sú si vedomí, čo znamená stredajší zápas a čo musíme robiť. Musíme veriť, že sa nám podarí uhrať priaznivý výsledok."
     

S väčším pokojom na kopačkách tak bude do zápasu nastupovať grécky tím, ktorý si v predstihu zabezpečil zisk rekordného 41. majstrovského titulu v gréckej lige. Tréner Michel však pred odvetou nechce lietať v oblakoch a uvedomuje si, že dvojgólový náskok nemusí ešte nič znamenať. V prípade, že by sa Olympiakosu podarilo vyradiť anglického giganta, Pireus by hral medzi osmičkou najlepších po prvý raz od roku 1999. "Vždy sa snažím sústrediť iba na našu hru. Súpera poznáme naozaj dobre a vieme, že výsledok 2:0 nie je žiadnou obrovskou výhodou. Musíme streliť gól, aby nás to upokojilo. Uvedomujeme si, že United silno túžia otočiť výsledok a postúpiť." Aj podľa útočníka Joela Campbella bude odveta úplne o niečom inom. "Domnievam sa, že tieto dva zápasy budú úplne odlišné, ale dúfam, že uhráme rovnaký výsledok. Želám si, aby sme vyhrali a postúpili. Veľmi dobre vieme, že sme veľmi blízko k dosiahnutiu niečoho veľkého," konštatoval pre oficiálny klubový web.
      

Na ceste do štvrťfinále nabrala lepší kurz aj Borussia Dortmund, ktorá po víťazstve 4:2 skomplikovala cestu Zenitu Petrohrad. Trénerovi nemeckého celku Jürgenovi Kloppovi však robia vrásky na čele viaceré zranenia, pre ktoré nemôže počítať so Svenom Benderom, Jakubom Blaszczykowským a Ilkayom Gündoganom. "V stredu nás čaká veľký zápas, musíme sa dobre pripraviť, pretože zatiaľ nie je o ničom rozhodnuté. Zenit bude určite bojovať a bude chcieť vydolovať zo zápasu čo najviac," uviedol obranca Marcel Schmelzer.
      

Zenit Petrohrad poznačila v posledných dňoch trénerská výmena, ktorá sa môže odzrkadliť aj na výkonoch tímu. Iba osem dní pred osemfinálovou odvetou Ligy majstrov skončil na lavičke Luciano Spalletti, ktorého dočasne nahradil Sergej Semak. Bývalý kapitán ruskej reprezentácie bude viesť tím aj v stredu na nemeckej pôde, potom ho vystrieda Andre Villas-Boas. "Pred zápasom s Dortmundom je dôležité, aby sme zostali jednotní. Toto je chvíľa, keď musíme dokázať, že to dokážeme," uviedol odhodlane brankár Juri Lodygin, ktorý sa dotkol aj otázky trénerskej výmeny. "Určite nie je jednoduché, keď nejaký tréner odíde. No musíme sa teraz sústrediť na zápas."               

Odvety osemfinále LM 2013/2014, streda 19. marca o 20.45 h:
Borussia Dortmund - Zenit Petrohrad
/prvý zápas: 4:2, rozhoduje: Mallenco (Šp.)/

Manchester United - Olympiakos Pireus
/prvý zápas: 0:2, rozhoduje: Kuipers (Hol.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies