LM: ManUtd čelí Wolfsburgu, Citizens privítajú Mönchengladbach

NETKY.SK • 7 December 2015, 08:44 • 2 min
LM: ManUtd čelí Wolfsburgu, Citizens privítajú Mönchengladbach

MANCHESTER - Vo futbalovej Lige majstrov 2015/2016 sa v utorok uskutoční osem zápasov záverečného šiesteho hracieho kola skupinovej fázy. B-skupina je v rámci utorňajšieho programu jedinou, v ktorej sa ešte nerozhodlo o postupujúcich do jarnej vyraďovacej fázy európskeho pohára číslo jeden.

slovakia

left justify in out

Anglického zástupcu Manchester United čaká náročný duel v nemeckom Wolfsburgu. Zverencom trénera Dietera Heckinga stačí na postup zisk bodu, "červení diabli" z Old Traffordu však musia hrať na víťazstvo. Ak by totiž iba remizovali a v súbežne hranom stretnutí by holandský PSV Eindhoven zdolal ruské mužstvo CSKA Moskva, United by zostala v rukách iba tretia priečka zaručujúca účasť v Európskej lige.

 

Tréner manchesterského klubu Louis van Gaal očakáva, že "vlci" nastúpia proti jeho tímu s defenzívnou taktikou. "Bude to veľmi ťažký zápas. Viem, že Wolfsburg sa nebude hrnúť do útoku, pretože mu vyhovuje remízový výsledok. Myslím si však, že môžeme zvíťaziť. Doma sme už tohto súpera zdolali (2:1)," vyhlásil 64-ročný rodák z Amsterdamu po sobotňajšej ligovej remíze (0:0) s West Hamom United. "V zápasoch na európskej scéne sme si zakaždým vytvorili viac príležitostí ako v Premier League. Vieme, že vo Wolfsburgu musíme skórovať," doplnil podľa portálu fourfourtwo.com Van Gaal. Duel bude mať zvláštnu atmosféru pre stredopoliara ManUtd Bastiana Schweinsteigera. Tridsaťjedenročný Nemec, ktorý dlhé roky až do leta tohto kalendárneho roka hrával v mníchovskom Bayerne, absolvuje so svojím súčasným klubom návrat do rodnej krajiny. Van Gaal verí, že práve "Basti Fantasti" by mohol nasmerovať Manchester United k potrebnému víťazstvu. "Schweinsteigera sme kúpili preto, že je to hráč, ktorý na ihrisku dokáže riadiť a usmerňovať mužstvo. Je dôležitým hráčom nielen pre svoje futbalové kvality. Doteraz sme však nevideli Bastiana z čias v Bayerne Mníchov. V každom zápase, v ktorom nastúpi, verím, že konečne predvedie zo seba to najlepšie," skonštatoval skúsený holandský odborník.

 

V druhom stretnutí "béčka" PSV Eindhoven vyzve CSKA Moskva. "Armejci" už síce nemôžu postúpiť ďalej zo skupiny, ale v prípade triumfu na holandskej pôde si zabezpečia aspoň účinkovanie v Európskej lige. Mužstvu trénera Leonida Sluckého sa momentálne nedarí. V ostatných šiestich súťažných stretnutiach päťkrát prehralo, pričom získalo jediný bod. "Vzhľadom na počet zápasov, v ktorých sme neuspeli, si dovolím povedať, že sme v kríze," vyhlásil pre web pfc-cska.com 44-ročný rodák z Volgogradu, ktorý súčasne zastáva post kormidelníka ruskej reprezentácie. Tím PSV má osud vo vlastných rukách. Postup do osemfinále LM si zaistí akýmkoľvek víťazstvom. Zverenci trénera Phillipa Cocua sa na utorňajší zápas naladilo sobotňajším ligovým triumfom nad Vitesse Arnhem (1:0). "Spôsob, akým sme dosiahli tri body, nás napĺňa optimizmom pred duelom s CSKA Moskva," cituje slová 45-ročného kouča oficiálna stránka PSV.

 

Nemecká Borussia Mönchengladbach sa v záverečnom dueli D-skupiny predstaví na trávniku anglického Manchestru City. Bundesligista funguje pod trénerom Andrém Schubertom ako švajčiarske hodinky. Borussia naposledy prehrala zápas ešte 30. septembra - v LM doma práve s tímom "Citizens" (1:2). Odvtedy v dvanástich súťažných stretnutiach neokúsila trpkosť prehry. Schubertov tím už nemá ani teoretickú šancu na postup ďalej.

 

Ak zvíťazí, zabezpečí si aspoň tretiu priečku v skupine a tým pádom aj jarné boje v Európskej lige, bez ohľadu na rezultát iného duelu "déčka" FC Sevilla - Juventus Turín. "Koncentrujeme sa na zápas s Manchestrom City. Bude to iné ako v ligových dueloch. Za každých okolností musíme udržať koncentráciu a zostať opatrní. Musíme zahrať dobre takticky a využívať šance, ktoré sa nám naskytnú," vyhlásil po sobotňajšom ligovom triumfe nad Bayernom Mníchov (3:1) pre stránku Borussie jej kapitán Granit Xhaka. "Zdolali sme asi najlepší tím na svete. Boli sme odvážni a získali sme tri body. V ostatných týždňoch sme nadobudli veľkú sebadôveru. Musíme naďalej tvrdo pracovať. Proti Manchestru City pôjdeme znova na plný plyn. Chceme byť súčasťou pohárovej Európy aj po Novom roku," doplnil stredopoliar Fabian Johnson.

 

Manchester City je aktuálne jediný anglický zástupca, ktorý má istú osemfinálovú miestenku. Tréner "Citizens" Manuel Pellegrini vyhlásil, že ak sa zvyšným trom anglickým tímom nepodarí postúpiť, bude to pre kolísku futbalu "kopanec do zubov". "Ak Chelsea, Arsenal a Manchester United neprejdú ďalej, bude to veľmi zlé pre celú Premier League. Dúfam, že to zvládnu a postúpia. Ak by boli mimo hry v Lige majstrov, mali by oproti nám výhodu v ligovej súťaži," vyhlásil podľa britského denníka Daily Star 62-ročný Čiľan. Kouč Juventusu Turín Massimiliano Allegri si pred duelom na horúcej andalúzskej pôde nerobí ilúzie o tom, že jeho mužstvo čaká bezproblémový výlet. Neúspešný finalista uplynulého ročníka LM sa už síce nemusí strachovať o postup, k duelu v Seville však plánuje pristúpiť s plnou vážnosťou. "Máme za sebou pozitívne obdobie, preto musíme v tíme udržať optimizmus a nadšenie z hry," vyhlásil podľa portálu fourfourtwo.com Allegri.

 

V "áčku" už majú postup vo vrecku Real Madrid a Paríž St. Germain, o tretiu pozíciu v záverečnom kole zabojujú na diaľku Šachtar Doneck a Malmö FF - ukrajinský tím nastúpi v Paríži, Švédi sa predstavia na madridskom Štadióne Santiaga Bernabéua. Kormidelníka Realu Rafaela Beníteza cez víkend potešil triumf nad Getafe (4:1) v rámci La Ligy a skutočnosť, že triu Gareth Bale, Karim Benzema a Cristiano Ronaldo sa vracia strelecká forma. "Teším sa, že všetci traja našli sami seba a zapísali sa do streleckej listiny. Obetovali sa pre mužstvo, hrajú dobre a verím, že im to pomôže udržať si gólovú produktivitu," vyhlásil rodený Madridčan pre oficiálnu stránku Realu.

 

Osemfinále LM má pred posledným kolom 'v suchu' aj ďalší madridský klub Atlético. Mužstvo trénera Diega Simeoneho sa v utorok v C-skupine predstaví na ihrisku Benficy Lisabon, ktorá koncom septembra uštedrila "Los Colchoneros" doteraz jedinú prehru (1:2). Tureckému tímu Galatasaray Istanbul stačí uhrať nerozhodný výsledok s kazašskou Astanou na prienik do EL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies