LM: ManU o skupinu s Bruggami, Novotov Rapid proti Šachtaru

NETKY.SK • 7 August 2015, 12:27 • 2 min
LM: ManU o skupinu s Bruggami, Novotov Rapid proti Šachtaru

NYON - Futbalisti trojnásobného európskeho šampióna Manchestru United sa v nemajstrovskej vetve play off Ligy majstrov 2015/2016 stretnú s belgickým FC Bruggy. Rozhodol o tom piatkový žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

slovakia

left justify in out

Rakúsky Rapid Viedeň so slovenským reprezentačným brankárom Jánom Novotom po vyradení slávneho Ajaxu Amsterdam narazí tiež v nemajstrovskej vetve na ukrajinský Šachtar Doneck.
     

 Prvé súboje poslednej fázy kvalifikácie do vytúžených skupín sú na programe 18. a 19. augusta, odvety potom 25., resp. 26. augusta.
      

Od 3. predkola sú účastníci rozdelení do tzv. majstrovskej a nemajstrovskej vetvy. Už siedmy rok za sebou sa teda LM hrá týmto systémom, ktorý dáva aj klubom s nižším renkingom väčšiu šancu dostať sa do vytúženej hlavnej fázy. V sezóne 2010/2011 sa to podarilo futbalistom MŠK Žilina. Tím českého trénera Pavla Hapala sa po 1. FC Košice a Artmedii Petržalka stal len tretím klubom zo Slovenska, ktorému sa podaril prienik do skupiny LM. Tento rok v súťaži už nepokračuje slovenský šampión AS Trenčín, ktorý vypadol v 2. predkole s rumunským majstrom Steaua Bukurešť. Tú následne v 3. predkole eliminoval srbský Partizan Belehrad.
      

V piatkovom osudí figurovalo 20 klubov, po desať v oboch vetvách. Partizan Belehrad bol v majstrovskej vetve nenasadený, o postup si zahrá s bieloruským BATE Borisov, ktoré v minuloročnom play off vyradilo Slovan Bratislava. Bývalý európsky šampión Celtic Glasgow vyzve švédske Malmö FF. V nemajstrovskej vetve sa ešte stretnú Lazio Rím s Bayerom Leverkusen, Sporting Lisabon s CSKA Moskva a AS Monaco s Valencia CF.
      

Pri žrebe platilo pravidlo, že sa nemohol stretnúť ruský CSKA Moskva s ukrajinským Šachtarom Doneck. Zdolaní v oboch vetvách play off postúpia automaticky do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2015/2016. Žreb skupín LM sa uskutoční v Monacu 27. augusta, skupiny EL sa budú losovať o deň neskôr.

      

Tento ročník je už 61. v elitnej európskej súťaži, resp. 24. odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Finále sa bude hrať v Miláne na San Sire v sobotu 28. mája 2016.

 

Reakcie na žreb (zdroje: www.uefa.com, L'Equipe, APA):
      

Leonardo Jardim, tréner AS Monaco: "Zopakovať štvrťfinále z minulej sezóny bude veľmi ťažké. Už pred skupinovou fázou sme dostali protivníka, cez ktorého bude náročné prejsť. Valencia patrí medzi popredné španielske kluby, verím však, že moji hráči nabrali v minulej sezóne dostatok skúseností, ktoré nám v tomto dvojzápase pomôžu. Šance sú 50:50, skutočne nevidím dôvod, prečo by sme mali byť pasovaní do role favoritov."
      

Daniel Anderson, športový riaditeľ Malmö FF: "Proti Celticu nás čakajú dva ťažké zápasy. Náš súper má silné mužstvo a skvelé zázemie, je to veľkoklub. Minulá sezóna bola fantastická a radi by sme si zopakovali účasť v skupinovej fáze."
      

Nektarios Alexandrou, stredopoliar APOELu Nikózia: "Musíme dať zo seba maximum, aby sme splnili náš cieľ a tým je postup do skupinovej fázy. Nemyslím si, že by sme mali skákať od radosti z toho, akého súpera nám žreb pridelil. V tejto časti už niet ľahkého protivníka, proti každému musíme podať čo najlepší výkon."
      

Zoran Barisic, tréner Rapidu Viedeň: "Šachtar Doneck je špičkový klub, ktorý má vo svojom mužstve niekoľko skvelých individualít. Čeliť tomuto súperovi je pre nás veľká výzva. Verím, že vo Viedni odohráme dobrý zápas, aby sme pred odvetou mali šancu bojovať o postup."
     

Tal Ben Haim I, obranca Maccabi Tel Aviv: "S Bazilejom sa v priebehu dvoch rokov stretneme už tretíkrát. Predošlé dve konfrontácie pre nás nedopadli slávne, ale veríme, že tentoraz sa karta obráti. Máme dobré mužstvo a to nás napĺňa optimizom. Chceme všetkým dokázať, že vieme bojovať a sme tím, ktorý vie, čo chce dosiahnuť."

 

John Alexander, sekretár Manchestru United: "Sme nadšení z toho, že sa po ročnej odmlke opäť predstavíme v Lige majstrov. Belgický futbal má svoju kvalitu, napokon aj my máme v našom kádri dvojicu hráčov z tejto krajiny. Súpera nepodceňujeme, ale do zápasov s ním pôjdeme sebavedomí. Myslíme si, že je v našich silách tento rok vyhrať Ligu majstrov."

 

Žreb play off LM 2015/2016:

 

majstrovská vetva:

FC Astana - APOEL Nikózia

Skenderbeu Korce - Dinamo Záhreb

Celtic Glasgow - Malmö FF

FC Bazilej - Maccabi Tel Aviv

BATE Borisov - Partizan Belehrad

 

nemajstrovská vetva:

Lazio Rím - Bayer Leverkusen

Manchester United - Club Bruggy

Sporting Lisabon - CSKA Moskva

Rapid Viedeň - Šachtar Doneck

Valencia CF - AS Monaco

 

kalendár žrebov LM 2015/2016:
27. augusta: žreb skupinovej fázy (Monaco)
14. decembra: žreb osemfinále (Nyon)
18. marca 2016: žreb štvrťfinále (Nyon)
15. apríla: žreb semifinále a finále (Nyon)

zápasový kalendár LM 2015/2016:
18.-19. augusta: 1. zápasy play off
25.-26. augusta: odvety play off
15.-16. septembra: 1. kolo skupinovej fázy
29.-30. septembra: 2. kolo skupinovej fázy
20.-21. októbra: 3. kolo skupinovej fázy
3.-4. novembra: 4. kolo skupinovej fázy
24.-25. novembra: 5. kolo skupinovej fázy
8.-9. decembra 6. kolo skupinovej fázy
16.-17. a 23.-24. februára 2016: 1. zápasy osemfinále
8.-9. a 15.-16. marca: odvety osemfinále
5.-6. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
12.-13. apríla: odvety štvrťfinále
26.-27. apríla: 1. zápasy semifinále
3.-4. mája: odvety semifinále
28. mája: finále (Miláno, San Siro)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies