LM: ManCity vyzve PSG, Real chce zvrátiť vývoj s Wolfsburgom

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 09:05 • 2 min
LM: ManCity vyzve PSG, Real chce zvrátiť vývoj s Wolfsburgom

MANCHESTER/MADRID - V utorok sú na programe odvetné zápasy štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016. Manchester City privíta na domácom trávniku Paríž St. Germain, druhé stretnutie utorňajšieho večera obstarajú Real Madrid a VfL Wolfsburg.

slovakia

left justify in out

Manchester City uhral v prvom zápase v parížskom Parku princov priaznivú remízu 2:2. Tréner tímu zo severozápadu Anglicka Manuel Pellegrini verí, že "Citizens" majú na to, aby sa postupom do semifinále zapísali do histórie. "Samozrejme, verím, že to môžeme dokázať. Zlepšili sme sa a zaslúžime si byť minimálne v semifinále," cituje portál fourfourtwo.com slová 62-ročného Čiľana. "Prečo by sme si nemali veriť? Hráči cítia, že sú na tom každým rokom lepšie. V minulosti sa nám ušlo veľa kritiky za to, že nevieme, ako hrať v pohárovej Európe. My to však vieme," doplnil bývalý kormidelník Málagy, Realu Madrid či Villarrealu.

 

Parížania sa budú spoliehať na svoju silnú zbraň - ofenzívnu produktivitu. V ostatných piatich dueloch LM strelili zakaždým minimálne dva góly. V ich neprospech hovorí historická bilancia na anglickej pôde, keď v siedmich dueloch triumfovali iba raz.

 

Manchesterské mužstvo si cez víkend v rámci Premier League poradilo s West Bromwichom Albion (2:1). Darilo sa aj ich súperom, PSG ako už istý šampión Ligue 1 triumfoval na trávniku bretónskeho Guingampu (2:0). Kouč Parížanov Laurent Blanc priznal, že ho stále máta remíza v prvom štvrťfinálovom dueli LM. "V sobotu ráno som si opäť pozrel tento zápas a uisťujem vás, že sme mali zvíťaziť. Nepodarilo sa nám to a mali by sme o tom prestať rozprávať. Musíme sa sústrediť na druhé stretnutie v Manchestri. Bude rovnako ťažké ako meranie síl, ktoré sa hralo u nás. Myslím si však, že ešte sme schopní s vývojom štvrťfinále niečo urobiť," skonštatoval bývalý výborný obranca, ktorý v drese Francúzska získal titul majstra sveta (1998) aj Európy (2000). Obom tímom bude v utorok chýbať niekoľko opôr. Zranenia neumožnia nastúpiť z domáceho mužstva stopérovi Vincentovi Kompanymu či defenzívnemu záložníkovi Fernandovi. Na druhej strane zdravotná indispozícia vyradila z hry Taliana Marca Verrattiho. Parížanom nepomôže ani potrestané duo David Luiz a Blaise Matuidi.

 

Hráči VfL Wolfsburg, ktorí účinkujú medzi najlepšou osmičkou LM prvýkrát v histórii, sa v prvom zápase proti Realu Madrid postarali o senzáciu, keď najúspešnejší tím európskeho pohára číslo jeden zdolali 2:0. Ak chce "biely balet" postúpiť piatykrát za sebou do semifinále, bude mať v utorňajšej domácej odvete čo robiť.

 

Madridčanom sa v minulosti stalo trikrát, že prvý zápas mimo svojho územia prehrali výsledkom 0:2. V dvoch prípadoch však situáciu zvrátili a postúpili ďalej. Real sa vo štvrťfinále doteraz predstavil dovedna 32-krát, uspel v 26 prípadoch.

 

Cristiano Ronaldo sľúbil, že fanúšikov čaká v utorok magická noc na Štadióne Santiaga Bernabéua. Rodák z Madeiry je presvedčený, že "biely balet" dokáže otočiť nepriaznivý vývoj štvrťfinále a postúpi medzi najlepšie štyri tímy starého kontinentu. "Myslím si, že môžeme uspieť - s dobrou hrou, s jedenástimi hráčmi na ihrisku, ďalšími na lavičke náhradníkov a 80-tisíc ľuďmi v hľadisku zaplneného štadióna. Rád by som videl fanúšikov povzbudzujúcich tím, pretože nám to poskytne obrovskú podporu. Dúfam, že to bude magický večer, už teraz sa neviem dočkať. Mužstvo je správne naladené, tréner má vieru v naše schopnosti, a to isté musia mať aj naši priaznivci. Utorok musí byť čarovnou nocou pre Real Madrid," odkázal CR7 podporovateľom madridského tímu prostredníctvom klubovej televízie.

 

"V odvete budú dôležité všetky aspekty. Tí z nás, ktorí vybehnú na ihrisku, musia behať, bojovať a celých 90 minút hrať v plnom nasadení. Bude dôležité zachovať v niektorých situáciách pokoj, potrebujeme trpezlivosť a vedieť trpieť pre víťazstvo. Hlavným cieľom je dostať sa do ďalšieho kola. Je to jediná možnosť, aby hráči a fanúšikovia odchádzali po zápase zo štadióna šťastní," naznačil Cristiano Ronaldo kľúč k celkovému úspechu. "Vieme, že máme čo naprávať. Zaostávame o dva góly a bude to zložité. Sme schopní dosiahnuť veľké víťazstvo. Musíme však vybehnúť na ihrisko plní energie a odohrať skvelý duel," povedal tréner "Los Blancos" Zinedine Zidane.

 

Kým Real Madrid šetriaci viaceré opory zvíťazil v sobotu v La Lige nad Eibarom vysoko 4:0, "vlci" z Wolfsburgu sa doma v bundesligovom meraní síl rozišli s Mainzom zmierlivo 1:1. "Odohrali sme slušnú prvú polovicu, boli sme dobre organizovaní. Aj v druhom polčase sme zápas správnym spôsobom kontrolovali, ale potom prišla fáza hry, keď sme stratili náskok. Keď v takomto zápase vyhrávate 1:0, mali by ste udržať čisté konto do konca," vyhlásil kouč Wolfsburgu Dieter Hecking pre oficiálny klubový web. Neskôr pre Wolfsburger Allgemeine Zeitung smerom k odvete v Madride dodal: "Potrebujeme opäť výnimočný večer, aby sme sa postarali o zázrak."

 

"Sme si vedomí toho, aké ťažké to na Bernabéu bude," nadviazal švajčiarsky brankár VfL Diego Benaglio.
Real Madrid by mal nastúpiť v plnej sile s výnimkou francúzskeho stredného obrancu Raphaela Varana. K dispozícii by však už mal byť jeho krajan Karim Benzema, ktorý pre problémy s kolenom nedohral prvý duel v Nemecku. Wolfsburg bude musieť oželieť služby Sebastiana Junga, otázny je štart Daniela Caligiuriho.
Obidve utorňajšie stretnutia majú výkop o 20.45 h SELČ. Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 15. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, v semifinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny.

Program utorňajších odvetných stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 (oba zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ):
Manchester City (Angl.) - Paríž St. Germain (Fr.) /20.45/ - prvý zápas: 2:2, rozhoduje: Carlos Velasco Carballo (Šp.)
Real Madrid (Šp.) - VfL Wolfsburg (Nem.) /20.45/ - prvý zápas: 0:2, rozhoduje: Viktor Kassai (Maď.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies