LM: ManCity takmer v skupinovej fáze, Agüero mohol dať 5 gólov

NETKY.SK • 17 August 2016, 09:11 • 2 min
LM: ManCity takmer v skupinovej fáze, Agüero mohol dať 5 gólov

BUKUREŠŤ - Anglický futbalový klub Manchester City sa už pomaličky môže tešiť na skupinovú fázu Ligy majstrov 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Semifinalista minulosezónnej edície európskeho pohára číslo jeden triumfoval v utorňajšom prvom zápase play-off v Bukurešti nad miestnou Steauou vysoko 5:0.


Manchester City dosiahol v Rumunsku významný míľnik. Prvýkrát na európskej pohárovej scéne strelil mimo svojho štadióna aspoň štyri góly a tréner Pep Guardiola bol po stretnutí právom spokojný. "Tešíme sa z toho, ako sme hrali. Hráčska kvalita nášho mužstva je fantastická," rozplýval sa po zápase 45-ročný rodák zo Santpedora. "Ďakujem Manchestru City za to, že mi dal príležitosť viesť týchto úžasných hráčov. Užívam si každý deň v Manchestri. Cítim, že dokážeme urobiť veľký krok vpred, aby boli ľudia na nás právom hrdí," doplnil Španiel pre BT Sport.

 

Kuriozitou súboja boli dve zahodené jedenástky Argentínčana v službách "Citizens" Sergia Agüera, inak trojgólového hrdinu stretnutia. Dvadsaťosemročný zať legendárneho Diega Maradonu zaznamenal celkovo 8. hetrik v drese manchesterského mužstva, mal by však popracovať na zakončení z "bieleho bodu": v európskych pohároch nevyužil až štyri z ostatných piatich jedenástok, ktoré zahrával. Okrem Agüera sa v zápase gólovo presadilo aj španielske duo David Silva a Nolito. "Nie je dôležité, koľkokrát spadnete, ale to, koľkokrát dokážete vstať a skúsite to znova," povzbudil Guardiola svojho juhoamerického zverenca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies