LM: Manchester Utd otočil duel s Bruggami, hrdinom Depay

NETKY.SK • 18 August 2015, 23:25 • 2 min
LM: Manchester Utd otočil duel s Bruggami, hrdinom Depay

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru United otočili utorkový prvý zápas play off Ligy majstrov 2015/2016 s Clubom Bruggy a nad belgickým tímom zvíťazili doma 3:1.

slovakia

left justify in out

Po nešťastnom vlastnom góle Michaela Carricka sa o obrat postaral holandský reprezentant Memphis Depay, ktorý sa zaskvel dvoma výstavnými gólmi, tretí zásah pridal v nadstavenom čase Marouane Fellaini. Štvrtý tím minulého ročníka anglickej Premier League tak pôjde do odvety so sľubným dvojgólovým náskokom.

 

Vypredaný Old Trafford zažil šok už v 8. minúte, keď si domáci stredopoliar Michael Carrick nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete po priamom kope Victora Vazqueza. Favorit sa však dokázal rýchlo vzchopiť, pričom opraty zápasu zobrala do rúk letná posila Memphis Depay. Holandský krídelník už o päť minút vyrovnal, keď sa nádherne uvoľnil na hranici šestnástky a brilantnú individuálnu akciu zakončil presnou strelou po zemi. Tesne pred polčasovou prestávkou dostal ManU do vedenia, keď po ďalšom prieniku z ľavého krídla nádherne obstrelil brankára Sebastiena Bruzzesea. Hostia dohrávali záver stretnutia bez Brandona Mecheleho, ktorý dostal po druhej žltej karte červenú. "Červení diabli" dokázali presilovku využiť, keď sa strelecky presadil Fellaini, ktorý skóroval proti krajanom a uzavrel gólový účet stretnutia.

 

Vo všetkých piatich utorkových zápasoch uspeli domáce tímy. V ďalšom dueli nemajstrovskej vetvy si portugalský Sporting Lisabon poradil s CSKA Moskva tesne 2:1. Hostí môže mrzieť nepremenená penalta v podaní Seydou Doumbiu, ten bol aj autorom jediného presného zásahu ruského tímu.

 

BATE Borisov, Lazio Rím i FK Astana pôjdu do odvety s náskokom 1:0. Bieloruský zástupca zdolal doma Partizan Belehrad vďaka zásahu Michaila Gordejčuka štvrťhodinu pred koncom, výhru Rimanov zariadil Senegalčan Balde Keita. Najtesnejším rozdielom zvíťazila aj Astana nad cyperským šampiónom APOEL-om Nikózia, o jediný gól kazašského majstra sa postaral v 14. minúte Bauržan Džolčiev.

 

Odvety sú na programe v utorok a v stredu na budúci týždeň, úspešnejší z dvojzápasov postúpia do skupinovej fázy LM, zdolaní majú istú automatickú účasť v skupine Európskej ligy UEFA 2015/2016.

 

play off LM 2015/2016 - 1. zápasy:

majstrovská vetva

FK Astana - APOEL Nikózia 1:0 (1:0)

Gól: 14. Džolčiev

 

BATE Borisov - Partizan Belehrad 1:0 (0:0)

Gól: 75. Gordejčuk, ČK: 45.+1 Jevtovič (Partizan) po druhej ŽK

 

nemajstrovská vetva

Lazio Rím - Bayer Leverkusen 1:0 (0:0)

Gól: 77. Keita

 

 

 

Manchester United - Club Bruggy 3:1 (2:1)

Góly: 13. a 43. Depay, 90.+4 Fellaini - 8. Carrick (vl.), ČK: 80. Mechele (Bruggy) po druhej ŽK

 

 

 

Sporting Lisabon - CSKA Moskva 2:1 (1:1)

Góly: 12. Gutierrez, 82. Slimani - 40. Doumbia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies