LM: Manchester United s cieľom zastaviť suverénny Bayern

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 09:57 • 2 min
LM: Manchester United s cieľom zastaviť suverénny Bayern

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru United majú v tejto sezóne pred sebou zrejme najťažšiu možnú prekážku, v utorkovom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov privítajú na Old Trafforde obhajcu trofeje Bayern Mníchov.

slovakia

left justify in out

Nemecký klub považujú mnohí momentálne za najlepšie mužstvo sveta, no jeho fanúšikom sa pri vyslovení mena anglického súpera vybavia nepríjemné spomienky na finále LM z roku 1999, keď Bavori prišli o triumf v nadstavenom čase gólmi Teddyho Sheringhama a Oleho Gunnara Solskjaera. Zo súčasného kádra United si tento súboj pamätá len 40-ročná ikona klubu Ryan Giggs.

 

"Červení diabli" sa musia v konfrontácii s Bayernom spoliehať na silu domáceho prostredia, v ktorom si pred dvoma týždňami vydreli postup medzi najlepšiu osmičku. United majú v tejto sezóne LM doma stopercentnú bilanciu. Proti suverénnemu nemeckému mužstvu to nepôjde tak ľahko, zverenci trénera Pepa Guardiolu vyhrali ostatných sedem stretnutí Ligy majstrov na ihrisku súpera. Navyše, Bavori už majú vo vrecku bundesligový titul a môžu sa plne sústrediť na súboje na kontinentálnej úrovni. To sa nedá povedať o Manchestri, ktorý v Premier League stále bojuje o pohárové priečky. 

 

"Keď nám žreb prisúdil Bayern, cítil som, že to je možno najlepšie európske mužstvo tejto éry. Veľa ľudí by podľa mňa s tým súhlasilo. Skutočne som si užil sledovať ich v minulej sezóne, hrali s ohromnou energiou. Celkovo sa mi páči nemecký futbal, ale Bayern je ešte o úroveň vyššie. Máme pred sebou veľmi ťažké duely, presne vieme, čo nás čaká. Pokúsime sa využiť slabé stránky súpera, aj keď ich nie je veľa. Pep má okolo seba kvalitné mužstvo, do ktorého pridal aj niečo zo svojho štýlu," povedal tréner United David Moyes pre oficiálnu klubovú stránku. 

 

Aktéri utorkového zápasu na Old Trafforde sa naposledy stretli v ročníku 2009/2010 tiež vo štvrťfinále Ligy šampiónov. Bayern sa vtedy ako neskorší neúspešný finalista radoval z tesného postupu: doma vyhral 2:1, vonku prehral 2:3. Nemecký tím sa predstavil v domovskom stánku United dokopy štyrikrát, jeho bilancia je jedno víťazstvo, dve remízy a jedna prehra. Na domácej scéne cez víkend mierne zaváhal, proti Hoffenheimu (3:3) v sobotu premrhal dvojgólový náskok. "Spravili sme chyby, ktoré bežne nerobíme. Možno je to normálne, že sa takéto niečo sem-tam stane. Je dôležité, aby sme v utorok podali dobrý výkon," povedal pre oficiálnu klubovú stránku stredopoliar Bayernu Bastian Schweinsteiger, ktorého doplnil kouč Guardiola: "Ak budeme hrať v utorok tak ako v sobotu, budeme mať problémy. Manchester United je najlepší anglický tím za posledných dvadsať rokov. Jeho hráči majú obrovské skúsenosti." 

 

Ak sa Mníchovčanom podarí v dvojzápase zdolať Manchesterčanov, budú medzi štyrmi najlepšími európskymi klubmi po tretí raz v sérii. United boli naposledy v semifinále LM v roku 2011. 

 

Domáci nastúpia bez dvoch kľúčových hráčov: pre trest nezasiahne do hry ľavý obranca Patrice Evra a zranenie kolena vyradilo osemfinálového hrdinu Robina van Persieho. Otázny je štart až šestice futbalistov, nevie sa, či budú hrať obrancovia Rio Ferdinand (problémy s chrbtom), Jonny Evans (lýtko), Chris Smalling (zadný stehenný sval) a Nemanja Vidič (slabiny) a stredopoliari Nani (zadný stehenný sval), Antonio Valencia (nešpecifikované). Hosťom bude chýbať vykartovaný stopér Dante. 

 

Utorkový prvý duel štvrťfinále v Manchestri bude pískať španielsky arbiter Carlos Velasco Carballo, úvodný výkop je na programe o 20.45 h SELČ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona