LM: Manchester United a Dortmund postúpili do štvrťfinále

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 07:39 • 2 min
LM: Manchester United a Dortmund postúpili do štvrťfinále

BRATISLAVA - Futbalisti Manchestru United a Borussie Dortmund sa stali poslednými účastníkmi štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Definitívne sa o tom rozhodlo v stredajších odvetných osemfinálových zápasoch, v ktorých United zvíťazil nad Olympiakosom Pireus vďaka hetriku Robina van Persieho 3:0 a nemecký zástupca prehral doma so Zenitom Petrohrad 1:2. Už predtým si postup medzi posledných osem tímov najprestížnejšej európskej klubovej súťaže vybojovali futbalisti Bayernu Mníchov, Atletica Madrid, FC Barcelona, Paríža St. Germain, FC Chelsea a Realu Madrid. Žreb štvrťfinále sa uskutoční v piatok 21. marca o 12.00 SEČ vo švajčiarskom Nyone.

Na dortmundskom štadióne BVB mal prvú veľkú šancu už v 6. minúte Aubameyang, ktorý predskočil Malafejeva, no hlavičkoval tesne vedľa žrde. Hostia v zostave aj so slovenským stopérom Tomášom Hubočanom hrali aktívne a vyplatilo sa im to. V 16. minúte si stredom ihriska naviedol loptu Hulk a jeho strela z takmer 30 m zapadla k žrdi Weidenfellerovej brány. Ruský tím sa osmelil a jeho vzdorovitú defenzívu prekonali domáci až v 38. minúte, keď na 1:1 vyrovnal hlavou Kehl po centri od Schmelzera. Po zmene strán sa už hostia nedostávali tak často k ofenzívnym akciám, no napriek tomu skórovali. V 73. minúte si na Criscitov strieľaný center nabehol striedajúci Rondon a hlavou skóroval - 1:2. Žlto-čierni však kontrolovali zvyšné minúty zápasu a postupový obrat už nepripustili. V samotnom závere Hubočan utrpel krvácajúce zranenie po zásahu kolenom do hlavy a už sa nestihol vrátiť do zápasu.

Po vyrovnaných úvodných minútach na Old Trafforde mohol otvoriť skóre Rooney, ale jeho hlavička po centri Giggsa skončila na pravej žrdi Robertovej brány. Anglický tím však nakoniec zmazal dvojgólový handikep z prvého duelu ešte v prvom polčase. Najskôr Holebas zbytočne vrazil v šestnástke do van Persieho a Holanďan sa následne z pokutového kopu nemýlil. Tesne pred druhým inkasovaným gólom mali hneď dve šance z brejku hostia, ale Fusterovu koncovku De Gea vykopol a svoj tím podržal aj po gólovej dorážke Domingueza. Následne sa van Persie ohlásil aj v prvej minúte nadstaveného času, keď s prehľadom poslal do siete streľaný center Rooneyho z pravej strany. Van Persie skompletizoval svoj hetrik v 53. minúte, keď prekvapujúco obstrelil múr z priameho kopu a lopta skončila v sieti - 0:3. Olympiakos sa snažil dať postupový gól, ale United si už štvrťfinále ustrážil. 

Sumáre odvetných zápasov osemfinále LM 2013/2014:

Borussia Dortmund - Zenit Petrohrad 1:2 (1:1) /prvý zápas 4:2, postúpil Dortmund/
Góly: 38. Kehl - 16. Hulk, 73. Rondon. Rozhodoval: A.U. Mallenco (Šp.), ŽK: Lewandowski, Kehl, Jojič - Lombaerts
Zostavy a striedania:
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Papastathopoulos, Schmelzer (77. Durm) - Kehl, Sahin - Grosskreutz, Mchitarjan (69. Jojič), Aubameyang (90. Hofmann) - Lewandowski
Zenit: Malafejev - Aňukov, Hubočan, Lombaerts (46. Neto), Criscito - Witsel, Fajzulin (84. Smolnikov) - Hulk, Šatov, Danny - Keržakov (62. Rondon)

 


 


Manchester United - Olympiakos Pireus 3:0 (2:0) /prvý zápas: 0:2, postúpil Manchester United/
Góly: 25., 45.+1 a 53. van Persie (prvý z 11 m). Rozhodoval: B. Kuipers (Hol.), ŽK: Carrick, Evra, Ferdinand -Manolas, Dominguez, Salino, Marcano
Zostavy a striedania:
United: De Gea - Rafael, Jones, Ferdinand, Evra - Valencia (77. Young), Carrick, Giggs, Welbeck (82. Fletcher) - Rooney, van Persie (90.+2 Fellaini)
Olympiakos: Roberto - Salino (74. Machado), Manolas, Marcano, Holebas - N'Dinga, Maniatis - Perez (57. Valdez), Dominguez, Fuster (82. Vergos) - Campbell


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona