LM: Manchester City premiérovo v semifinále, hrdinom de Bruyne

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 08:58 • 2 min
LM: Manchester City premiérovo v semifinále, hrdinom de Bruyne

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City sa historicky prvýkrát predstavia v semifinálovej fáze Ligy majstrov, pred domácim publikom zvládli odvetný štvrťfinálový zápas s Parížom St. Germain. Hrdinom a strelcom postupového gólu bol belgický reprezentant Kevin de Bruyne.

slovakia

left justify in out

V dueli "bohatých šejkov" išlo hlavne o to, kto prekročí svoj tieň. Parížania trikrát neprešli cez štvrťfinálovú fázu, na druhej strane Manchester sa vo svojej histórii nikdy nepredstavil v semifinále. Od úvodu videli diváci na Etihad štadióne taktickú bitku, v ktorej síce hráči City mali pozičnú prevahu, ale gólové šance neprichádzali. Vzruch prišiel v 30. minúte, hosťujúci brankár Trapp fauloval Sergia Agüera a rozhodca nariadil pokutový kop. Sám faulovaný však netrafil bránku, skóre stretnutia tak zostalo nezmenené.

 

"Aj napriek penalte sme dokázali vyhrať, pretože sme nemenili náš štýl hry. Ľudia si mysleli, že keď sme v Paríži remizovali, tak budeme hrať aj doma na remízu. Je dôležité, že sme v semifinále, konečne sa šťastie priklonilo na našu stranu. Máme veľkú šancu vyhrať Ligu majstrov, v tejto fáze si veríme natoľko, že podľa mňa dokážeme každého zdolať," povedal pre oficiálnu webstránku Ligy majstrov kormidelník Manchestru City Manuel Pellegrini.

 

V druhom polčase sa karta obrátila, hostia prevzali taktovku duelu do svojich rúk, lenže Ibrahimovič a Thiago Silva zo svojich šancí neskórovali. Trest prišiel v 76. minúte, keď z minima dokázali hráči City vyťažiť maximum. Kevin de Bruyne skóroval z jedinej strely na bránku. "Je to skvelý pocit. Potreboval som mať loptu pod kontrolou, pretože viacerí k nej smerovali. Vystrelil som a na naše šťastie skončila lopta v bránke," vyjadril sa hrdina duelu.

 

Parížania zostali zaskočení a do konca zápasu nedokázali zareagovať na rozhodujúci gól Manchestru. "V oboch zápasoch sme podľa mňa neboli dostatočne efektívni. Síce sme dali doma dva góly, ale mohli sme skórovať ešte viac. To sa odzrkadlilo na odvete, v ktorej mal Manchester výhodu a nakoniec ju aj využil. Ak by som mal komplexne zhodnotiť oba zápasy, tak súper postúpil zaslúžene," citovala trénera Paríž St. Germain Laurenta Blanca oficiálna internetová stránka UEFA. PSG tak neprekročil štvrťfinálový prah štvrtý rok za sebou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies