LM: Lodi rozhodol o postupe Atletica, Benfica prekvapivo vyradila Ajax

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 09:22 • 2 min
LM: Lodi rozhodol o postupe Atletica, Benfica prekvapivo vyradila Ajax

MANCHESTER – Atletico dobylo Old Trafford a postúpilo do štvrtfinále LM. O jediný gól zápasu sa postaral Brazílčan Renan Lodi. Benfica vďaka gólu Nuneza vyradila favorizovaný Ajax.

slovakia

left justify in out

Štvrťfinále bude po druhýkrát po sebe bez Messiho a Ronalda

 

V Manchestri sa o úvode zápasu hralo medzi šestnástkami. V 13. minúte sa po dravom prieniku Bruna Fernandesa ocitol v dobrej šanci Anthony Elanga, no trafil iba hlavu brankára Atletica Jana Oblaka. Domáci pokračovali v aktivite a po zákroku Reinilda na Fernandesa sa dožadovali pokutového kopu, hlavný rozhodca však nechal pokračovať v hre a nevyužil ani systém VAR.

 

Hostia sa postupne osmelili v 34. minúte Joao Felix dopravil loptu do siete, no gól neplatil, pretože prihrávajúci Marcos Llorente stál v ofsajde. V 41. minúte však Atleticu vyšla rýchla kontra, ktorú zakončil presnou hlavičkou k bližšej žrdi Renan Lodi - 0:1. Domáci márne protestovali, že gólovej akcii predchádzal faul na Elangu. V nadstavenom čase si so strelou Fernandesa poradil Oblak.

 

 

V druhom polčase predviedlo Atletico fantastické catenaccio

 

Hneď na začiatku druhého polčasu mohol vyrovnať Elanga, no jeho strela skončila tesne vedľa žrde,neujal sa ani volej Jadona Sancha. V 67. minúte sa tréner Manchestru Ralf Rangnick odhodlal k trojitému striedaniu. Na ihrisko poslal Marcusa Rashforda, Nemanju Matiča i Paula Pogbu v snahe živiť hru. Domácim však nepomohol k vyrovnaniu ani Cristiano Ronaldo, ktorý prekonal rekord brankára Ikera Casillasa v počte odohraných minút v Lige majstrov.

 

 

Ajax nestačil na Benficu a s LM sa lúči

 

V Amsterdame to bol v úvodnom dejstve taktický boj, ani jedno mužstvo si nevypracovalo vážnejšiu šancu. Benfica pozorne strážila kanoniera Sebastiena Hallera, ktorý skóroval v predchádzajúcich siedmich tohtosezónnych vystúpeniach Ajaxu v Lige majstrov. V druhom polčase hostia vyčkávali na svoju príležitosť a tá prišla v 77. minúte. Center Alejandra Grimalda našiel Darwina Nuneza, ktorý rozhodol hlavou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies