LM: Liverpool o prežitie proti Ludogorcu, Arsenal hostí Dortmund

NETKY.SK • 25 November 2014, 10:52 • 2 min
LM: Liverpool o prežitie proti Ludogorcu, Arsenal hostí Dortmund

BRATISLAVA - Futbalisti FC Liverpool bojujú o prežitie vo futbalovej Lige majstrov. V stredajšom zápase 5. kola skupinovej fázy potrebuje tím slovenského obrancu Martina Škrtela vyhrať v Sofii proti bulharskému šampiónovi Ludogorcu Razgrad, aby si zachoval reálnu šancu na postup z B-skupiny. V prípade, že nezaboduje naplno a Bazilej zdolá doma Real Madrid, Liverpool bude von z hry o osemfinále prestížnej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Vieme, že teraz už musíme zabrať naplno," povedal pre britské médiá pred cestou na východ Európy kouč Brendan Rodgers, na ktorého zverencov doľahla herná i výsledková kríza. V nedeľu v lige na trávniku Crystal Palace nestačili na domácich 1:3 a pripísali si štvrtú prehru za sebou. "Prežívame ťažké obdobie, výsledky zďaleka nie sú podľa našich predstáv. Musíme sa čím skôr zlepšiť a zobudiť, pretože do Vianoc nás čaká veľa dôležitých zápasov," dodal Rodgers. Liverpool je v lige až na 12. mieste tabuľky iba štyri body od pásma zostupu, v Lige majstrov má po štyroch kolách chudobné tri body, rovnako ako Ludogorec. V Sofii by už mal byť k dispozícii aj Mario Balotelli, ktorý v nedeľu pre zdravotné problémy absentoval, do kádra Razgradu sa po treste vracia Jordan Minev. Liverpoolu ale určite nepomôže zranený útočník Daniel Sturridge.

 

Istý postup z B-skupiny už má Real Madrid, ktorý s plným počtom bodov suverénne tróni na čele tabuľky a iba zázrak by mu mohol znemožniť ísť do vyraďovačky z prvého miesta. Real ale bojuje aj o klubový rekord v počte víťazstiev za sebou. Vo všetkých súťažiach aktuálne zverenci Carla Ancelottiho ťahajú sériu 14 výhier a už iba jedna ich delí od vyrovnania rekordu, ktorý dosiahli pod vedením Miguela Muňoza v sezóne 1960/1961 a Joseho Mourinha v sezóne 2011/2012. Bazilej ale cíti šancu na prekvapenie, skvelú formu potvrdil piatimi zápasmi s plným bodovým ziskom za sebou a gól už nedostal 434 minút. Chýbať mu bude suspendovaný Serey Die, v drese Realu s istotou nenastúpi zranený Luka Modrič a je otázne, či Ancelotti dá šancu viacerým hráčom zo širšieho kádra obhajcu titulu v Lige majstrov.

 

Zamotaná je situácia v A-skupine, kde si finalista minulej sezóny prestížnej súťaže Atletico Madrid môže definitívne zabezpečiť postup v domácom súboji s Olympiakosom Pireus. Zverenci kouča Diega Simeoneho chcú odplatiť súperovi prehru z prvého zápasu 2:3 a štatistika je na ich strane - Olympiakos má totiž mimoriadne nepriaznivú bilanciu na španielskej pôde, keď prehral 11 a remizoval dva z doterajších 13 duelov. Atletico sa naladilo ligovým víťazstvom 3:1 nad Malagou, Olympiakos generálku vynechal, keďže po násilnom ataku na rozhodcu v Grécku dočasne prerušili ligové súťaže. Domáci budú bez zraneného obrancu Mirandu a veria, že Mario Mandžukič po problémoch s chrbtom bude môcť hrať, Pireus sa obáva o zdravotný stav stredopoliara Jimmyho Durmaza. V druhom dueli skupiny potrebuje Juventus Turín potvrdiť úlohu favorita vo švédskom Malmö. Taliansky šampión si dvoma prehrami skomplikoval situáciu v skupine a má rovnako ako Olympiakos na konte šesť bodov. "Nemáme žiadnu inú alternatívu, potrebujeme sa zo Švédska vrátiť s tromi bodmi," vyhlásil stredopoliar Juventusu Paul Pogba. Do kádra hostí sa po zranení vracia Kwadwo Asamoah. Malmö je bez hernej praxe, keďže ligová súťaž v krajine sa skončila a posledný súťažný duel odohrali Švédi 15. novembra.

 

Už o 18.00 SEČ nastúpia v C-skupine proti sebe Zenit Petrohrad a Benfica Lisabon a v dueli dvoch štvorbodových tímov pôjde o to, kto bude môcť ešte reálne pomýšľať na postup ďalej. Zenit ešte v septembri vyhral na pôde súpera 2:0, Benfica sa po úvodných dvoch prehrách zdvihla a živí nádej na osemfinále. V Rusku jej budú chýbať zranení Eliseu a Silvio a suspendovaný Lisandro Lopez, v drese Zenitu je otázny štart Alexandra Keržakova. Postupovú definitívu si v skupine môže zabezpečiť líder Bayer Leverkusen doma proti AS Monaco, stačí mu na to aj remíza. Monaco dalo v skupine jediný gól práve pri domácej výhre nad Bayerom, no má na konte päť bodov a je v tabuľke druhé. Dimitar Berbatov sa vrátil do kádra pri víkendovej domácej remíze 2:2 s Caen, absentovať bude naďalej Layvin Kurzawa. Za Leverkusen určite nenastúpia Stefan Reinartz a Kyriakos Papadopoulos.

 

Šlágrom D-skupiny bude súboj Arsenalu Londýn s Borrusiou Dortmund, ktorá má vďaka plnému bodovému zisku už postup do osemfinále vo vrecku. Arsenal je takisto jednou nohou vo vyraďovačke, potrebuje to ale potvrdiť v zostávajúcich dvoch dueloch. V stredu stačí "Gunners" aj remíza. "Nechceme sa na to spoliehať," tvrdí kouč domácich Arsene Wenger, ktorého zverenci v šlágri ligového víkendu prehrali s Manchestrom United 1:2. Arsenal sa bude musieť pravdepodobne zaobísť bez zranených Jacka Wilshera a Wojciecha Szczesného. Dortmund má v sezóne dve tváre - skvelú v Lige majstrov a mizernú v domácej súťaži, kde naposledy iba remizoval s nováčikom z Paderbornu 2:2 a krčí sa na spodných priečkach bundesligovej tabuľky. Marco Reus navyše rozšíril enklávu zranených v kádri "žlto-čiernych", okrem neho sú mimo hry aj Mats Hummels, Jakub Blaszczykowski, Sven Bender, Nuri Sahin a Sokratis Papastathopoulos. V ďalšom dueli skupiny Anderlecht privíta v Bruseli Galatasaray Istanbul, oba tímy majú už ale iba minimálnu šancu na postup.
      
Program 5. kola LM 2014/2015 - STREDA 26. novembra:
A-skupina:
20.45 Malmö FF - Juventus Turín /Rozhodca: Pedro Proenca (Port.)/
20.45 Atletico Madrid - Olympiakos Pireus /Wolfgang Stark (Nem.)/
tabuľka:
1. Atletico Madrid         4   3  0  1   10:3      9
2. Juventus Turín          4   2  0  2    5:4      6
3. Olympiakos Pireus       4   2  0  2    6:7      6
4. Malmö FF                4   1  0  3    2:9      3

B-skupina:
20.45 FC Bazilej - Real Madrid /Milorad Mažič (Srb.)/
20.45 Ludogorec Razgrad - FC Liverpool /Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/
tabuľka:
1. Real Madrid             4   4  0  0   11:2     12*
2. FC Bazilej              4   2  0  2    6:6      6
3. FC Liverpool            4   1  0  3    2:6      3
4. Ludogorec Razgrad       4   1  0  3    3:8      3

C-skupina:
18.00 Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon /Nicola Rizzoli (Tal.)/
20.45 Bayer Leverkusen - AS Monaco /Paolo Tagliavento (Tal.)/
tabuľka:
1. Bayer Leverkusen        4   3  0  1    7:3      9
2. AS Monaco               4   1  2  1    1:1      5
3. Zenit Petrohrad         4   1  1  2    3:4      4
4. Benfica Lisabon         4   1  1  2    2:5      4

 

D-skupina:
20.45 Arsenal Londýn - Borrusia Dortmund /Viktor Kassai (Maď.)/
20.45 RSC Anderlecht - Galatasaray Istanbul /Ivan Bebek (Chorv.)/
tabuľka:
1. Borussia Dortmund       4   4  0  0    13:1    12*
2. Arsenal Londýn          4   2  1  1    9:7      7
3. RSC Anderlecht          4   0  2  3    5:9      2
4. Galatasaray Istanbul    4   0  1  3    3:13     1
* - už istý postup do osemfinále



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies