Liverpool deklasoval Porto! Klopp vyzdvihol fantastický výkon svojich zverencov

NETKY.SK • 15 Február 2018, 10:18 • 2 min
Liverpool deklasoval Porto! Klopp vyzdvihol fantastický výkon svojich zverencov

Bratislava - Anglický futbalový klub FC Liverpool už v prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2017/2018 de facto rozhodol o postupe do ďalšej fázy. Z FC Porto si urobil trhací kalendár, keď portugalského protivníka zdolal na jeho pôde vysoko 5:0.

slovakia

left justify in out

Portu sa nepodarilo zdolať "The Reds" na medzinárodnej scéne ani na piaty pokus. Domácim podlomili kolená zlepené góly Sadia Maneho a Mohameda Salaha, ktoré padli po hrubých chybách a pasivite domácej defenzívy. V 53. minúte Mane poslal hostí už do trojgólového trháku, keď zakončil rýchlu brejkovú situáciu. Na 4:0 zvýšil Roberto Firmino, účet uzavrel autor hetriku Mane.

 

"K výsledku bolo potrebné dopracovať sa tvrdou prácou. Na konci si už chlapci zápas užívali. Z môjho pohľadu to bol fantastický výkon. Vyhrať 5:0 v tejto fáze súťaže a nad medzinárodne skúseným súperom je možné len vtedy, keď každý hráč vydá zo seba maximum a zápas ho zastihne v topšportovej forme," vyhlásil nemecký kouč Jürgen Klopp, ktorého tím je s 28 gólmi najproduktívnejší zo všetkých v tomto ročníku LM.

 

Porto bolo bez šance, podvolilo sa súperovi a smerom dopredu bolo ustráchané. "Vedeli sme, že budeme čeliť silnému súperovi, ale takúto pohromu nikto z nás nečakal. Prehrať doma 0:5 a pred odvetou stratiť čo i len malú nádej bojovať o postup je hrozné, dlho nás to bude mátať," vyjadril sa obranca Alex Telles. Portu chýbali zranení stredopoliari Danilo Pereira a Andre Andre, svalové problémy neumožnili nastúpiť útočníkovi Vincentovi Aboubakarovi. Odveta je na programe 6. marca na Anfield Road.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona