LM: Lewandowski prekazil Wengerovi narodeninový večer

NETKY.SK • 23 Október 2013, 12:33 • 2 min
LM: Lewandowski prekazil Wengerovi narodeninový večer

LONDÝN - Útočník nemeckého futbalového klubu Borussia Dortmund Robert Lewandowski prekazil trénerovi Arsenalu Londýn Arsénovi Wengerovi narodeninový večer.

slovakia

left justify in out

V utorok sa spomenuté dva tímy stretli na Emirates Stadium v rámci 3. kola Ligy majstrov a v deň 64. narodenín francúzskeho kouča sa z víťazstva 2:1 tešili hráči hosťujúceho mužstva. Tri body pre úradujúceho nemeckého i európskeho vicemajstra zariadil poľský kanonier Robert Lewandowski, keď predtým v 16. min otvoril gólový účet stretnutia Armén Henrich Mchitarjan a na 1:1 vyrovnal krátko pred polčasovou prestávkou Olivier Giroud.

"V ofenzíve sme neboli takí nebezpeční, ako zvykneme a vieme byť. Pripísal by som to únave niektorých hráčov. V druhom polčase sme síce dominovali, ale keď dostanete dva góly, nemôžete z neúspechu viniť nikoho iného len seba. Škoda, že sme nezískali aspoň bod," netajil sklamanie tréner "kanonierov" Arséne Wenger. Borussia Dortmund sa zásluhou triumfu v Londýne dostala na čelo F-skupiny, ale iba o skóre pred druhý Arsenal a tretí SSC Neapol. "Partenopei" uspeli na ihrisku Marseille (2:1), francúzske mužstvo je stále bez bodu. Slovenský reprezentant Marek Hamšík odohral za SSC 84 minút. "Tabuľka je vyrovnaná. Trochu sme si to skomplikovali a máme to o to náročnejšie, rozhodne však nie nemožné. My chceme postúpiť," povedal utorkový oslávenec Wenger. Londýnčania utrpeli tretiu prehru v rade s nemeckým súperom na domácom ihrisku a zároveň ukončili sériu dvanástich duelov bez prehry vo všetkých súťažiach. 

"Je mi úprimne ľúto, že sme pokazili domácemu kormidelníkovi narodeninový deň," vyhlásil tréner Borussie Jürgen Klopp, ktorý si na tribúne odpykal dvojzápasový trest za vylúčenie v stretnutí s Neapolom ešte v 1. kole skupinovej Ligy šampiónov. "Ja nemám takýto problém, pretože som sa narodil v júni, keď sa nehrajú futbalové zápasy. V tomto období som zvyčajne na dovolenke a môžem pokojne oslavovať," dodal charizmatický 46-ročný rodák zo Stuttgartu, ktorý počas nasledujúceho súboja svojich zverencov v kontinentálnom pohári číslo jeden už môže sedieť na lavičke. Londýnsky klub sa v ňom 6. novembra pokúsi vrátiť domácu prehru svojmu súperovi na Westfalenstadione. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies