LM: Leverkusen zvíťazil vo Wembley, "Spurs" odsunul za seba

NETKY.SK • 3 November 2016, 12:26 • 2 min
LM: Leverkusen zvíťazil vo Wembley, "Spurs" odsunul za seba

LONDÝN - Nemecký futbalový klub Bayer Leverkusen sa v rámci európskych pohárových súťaží konečne dočkal na anglickej pôde duelu so šťastným koncom.

slovakia

left justify in out

"Farmaceuti" dosiahli v 10. stretnutí v "kolíske futbalu" svoje premiérové víťazstvo, predtým sedemkrát prehrali a uhrali dve remízy. Leverkusen triumfoval v Londýne nad Tottenhamom Hotspur 1:0 a po troch remízach výrazne zvýšil svoje vyhliadky na účasť v jarnom osemfinále Ligy majstrov. Jediný gól v zápase základnej E-skupiny dosiahol v 65. min slovinský legionár Kevin Kampl.


"Zažili sme výnimočný večer. Tento duel ma naozaj potešil. Užíval som si dobrú hru nášho mužstva, bojovnosť a túžbu jednotlivých hráčov. Dokázali sme zdolať Tottenham, ktorý ešte v anglickej lige neprehral. Týmto výsledkom sme ukázali, že môžeme pomýšľať na postup zo skupiny. Musíme si naďalej veriť," skonštatoval podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Leverkusenu Roger Schmidt. Štyridsaťdeväťročný kormidelník milo prekvapil v 86. min zaradením mladého Kaia Havertza, dokonca v čase, keď bolo treba ubrániť tesný náskok. Tínedžer, ktorý vystriedal Čiľana Charlesa Aránguiza, sa stal najmladším hráčom Bayeru v histórii Ligy majstrov (17 rokov, 4 mesiace a 22 dní, pozn.).


Lídrom "ečka" je po štyroch odohraných kolách "osembodový" zástupca francúzskej Ligue 1 AS Monako. V dvojbodových rozostupoch nasledujú Leverkusen (6), Tottenham (4) a CSKA Moskva (2).


"Spurs" sa v tejto sezóne LM nedarí v prechodnom domove štadióna Wembley. Všetky tri body si odtiaľ odviezli aj hráči Monaka po triumfe 2:1. "Kohúti" v stredu natiahli šnúru bez víťazstva vo všetkých súťažiach na šesť zápasov.

 

Kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino zažíva takéto obdobie prvýkrát od decembra 2013, keď bol ešte šéfom lavičky FC Southampton. "Musíme hrať lepšie a ukázať vyššiu kvalitu. Je pravda, že duely v Lige majstrov sú ťažké a vyžadujú mnoho duševnej a fyzickej energie, no keď hráte na tejto úrovni, musíte zo seba vyžmýkať viac. Nemôžeme z prehry viniť prostredie Wembley. Problémom bol náš výkon, nie štadión. Zachovajme pokoj. Postup do osemfinále je však stále v našich rukách, musíme vyhrať zvyšné dva zápasy," vyhlásil 44-ročný Argentínčan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona