LM: Leverkusen napriek prehre postúpil, hrdinom Monaka náhradník

NETKY.SK • 27 November 2014, 12:43 • 2 min
LM: Leverkusen napriek prehre postúpil, hrdinom Monaka náhradník

LEVERKUSEN - Futbalisti Bayeru Leverkusen sa v stredu stali ďalším istým účastníkom jarného osemfinále Ligy majstrov, hoci doma prehrali s AS Monaco 0:1.

slovakia

left justify in out

Postup z C-skupiny mali vo vrecku už pred úvodným hvizdom, keďže "farmaceutom" pomohol triumf Zenitu Petrohrad v skôr hranom stretnutí nad Benficou Lisabon.
     

Napriek istote bol Bayer vo svojej aréne herne jasne lepší i strelecky aktívnejší, no doplatil na impotenciu v zakončení. Hrdinom duelu sa tak napokon stal striedajúci Lucas Ocampos, ktorý zariadil pre hostí v 72. minúte cenný trojbodový zisk. Argentínsky krídelník bol na trávniku necelé dve minúty a pohotovo zakončil rýchly akciu hostí pri svojom vôbec prvom dotyku s loptou. Monaco sa vďaka tomu posunulo na 2. priečku tabuľky a v záverečnom zápase 9. decembra mu v priamom súboji o postup stačí doma so Zenitom neprehrať.
     

Akciu pred víťazným gólom Monaka odštartoval bulharský legionár Dimitar Berbatov, ktorý vo svojej kariére hrával päť sezón aj za Leverkusen. "Treba hrať šikovne a využiť šancu, keď sa naskytne. Nám sa to dnes podarilo, keď v druhom polčase už pôsobili domáci unaveným dojmom a my sme sa snažili skórovať," uviedol pre agentúru AP Berbatov. Monaco vydolovalo v doterajších piatich zápasoch v C-skupine dve víťazstvá a obe proti Leverkusenu. V polovici septembra francúzsky vicemajster zdolal bundesligistu doma rovnakým výsledkom 1:0.
     

Kouč domácich Roger Schmidt bol po stretnutí nahnevaný, že jeho tím nevyužil šancu definitívne si zabezpečiť prvé miesto v skupine. "Som veľmi sklamaný. Gól sme nevedeli dať z ničoho a súper nám uštedril úder. Bolo to šťastné víťazstvo hostí. Za dva zápasy vystrelili na našu bránku dvakrát a oba duely vyhrali 1:0." Útočník Bayeru Stefan Kiessling doplnil: "Kontrolovali sme hru počas celého zápasu, no v koncovke sme zlyhali a navyše inkasovali hlúpy gól..."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona