LM: Leicester víťazom skupiny, Ranieri sa teraz sústredí na PL

NETKY.SK • 23 November 2016, 10:34 • 2 min
LM: Leicester víťazom skupiny, Ranieri sa teraz sústredí na PL

LEICESTER - Úradujúci anglický futbalový šampión Leicester City sa vo svojej premiérovej sezóne v Lige majstrov predstaví v jarnom osemfinále.

slovakia

left justify in out

"Líšky" v utorok zvíťazili nad belgickým FC Bruggy (2:1) a spečatili nielen prienik medzi najlepších 16 tímov "starého kontinentu", ale aj celkový triumf v G-skupine. "Pre klub ako Leicester je prvé miesto v skupine obrovský úspech. Dopadlo to lepšie, ako sme si predstavovali. Po prvom polčase sme viedli 2:0, neskôr sa Bruggy dostali do hry kontaktným gólom a až do konca sme museli byť ostražití," povedal pre BBC Sport kapitán Leicestru Wes Morgan.

Leicester v aktuálnej sezóne LM prepísal niekoľko zaujímavých štatistík. Stal sa prvým tímom, ktorý pri svojom debute v kontinentálnom pohári číslo jeden dosiahol čisté konto v úvodných štyroch dueloch. Mužstvo trénera Claudia Ranieriho inkasovalo premiérovo v tejto súťaži až v piatom vystúpení, a to z celkovo 54. strely, ktorej čelilo. Zaujímavý je aj fakt, že Leicester má v tejto chvíli na konte viac víťazstiev v skupinovej fáze LM (4) ako v doterajšom priebehu anglickej Premier League (3).

"Sme veľmi šťastní, že sme vyhrali našu skupinu. Je to neuveriteľný pocit. Nebolo to jednoduché, zvlášť po tom, ako súper znížil na 1:2, ale zvládli sme to a tešíme sa z úspechu," skonštatoval alžírsky stredopoliar Riyad Mahrez.


"Momentálne cítim veľké šťastie a hrdosť za mojich hráčov, prezidenta klubu, fanúšikov - jednoducho všetkých. Neuveriteľné, že sa nám podarilo vyhrať skupinu Ligy majstrov. Teraz však už musíme sústrediť našu myseľ na Premier League, kde sa pohybujeme blízko pásma zostupu," povedal pre klubový web Leicestru kormidelník Claudio Ranieri.

O druhom postupujúcom z "géčka" sa rozhodne v záverečnom šiestom kole skupinovej fázy medzi dánskym FC Kodaň a portugalským FC Porto. Súboj týchto dvoch tímov priniesol v utorok bezgólovú remízu. Na kodanskom štadióne sa od 75. min predstavil aj slovenský reprezentačný stredopoliar z tímu domácich Ján Greguš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies