LM: Leicester chce bodovať naplno aj proti Gregušovej Kodani

NETKY.SK • 17 Október 2016, 09:38 • 2 min
LM: Leicester chce bodovať naplno aj proti Gregušovej Kodani

LEICESTER - Futbalisti anglického Leicestru City si chcú aj po utorňajšom dueli F-skupiny Ligy majstrov 2016/2017 proti FC Kodaň udržať stopercentnú bilanciu v prestížnej súťaži.

slovakia

left justify in out

Na súpiske dánskeho šampióna bude po vypršaní dištancu za červenú kartu opäť figurovať slovenský reprezentant Ján Greguš. Leicester túži pred vlastnými fanúšikmi odčiniť ligovú prehru 0:3 s londýnskou Chelsea, ktorá trénera "líšok" Claudia Ranieriho poriadne vytočila.

 

"Dostali sme dva čudné góly a opäť sme inkasovali po rohovom kope. V kabíne som hráčom prízvukoval, že pri týchto štandardkách si musíme dávať dobrý pozor, no akoby som hádzal hrach o stenu. V druhom polčase sme podali zlepšený výkon, vypracovali sme si aj šance, no v čase nášho tlaku nám domáci strelili tretí gól. Musíme túto prehru hodiť za hlavu a naplno sa koncentrovať na Kodaň. Bude to ešte ťažší zápas. Dánsky majster má kvalitný, veľmi dobre organizovaný tím, čo potvrdil remízou v Porte. Ak chceme uspieť, musíme byť od začiatku do konca maximálne koncentrovaní," prízvukoval taliansky kouč v rozhovore pre oficiálnu webovú stránku Leicestru.

 

Real Madrid počas víkendu prerušil štvorzápasovú remízovú sériu, keď v španielskej Primera División vyhral na pôde Betisu Sevilla vysoko 6:1. Fanúšikovia "bieleho baletu" očakávajú podobnú kanonádu aj proti Legii Varšava, ktorá je zatiaľ v F-skupine v úlohe fackovacieho panáka. Poliaci, ktorí v 3. predkole vyradili slovenského šampióna AS Trenčín, sú po dvoch kolách bez bodu poslední s hrozivým skóre 0:8. "Proti Seville sme opäť hrali ako Real Madrid - tím s rýchlosťou a ambíciami. Vedeli sme, že musíme vyhrať, pretože sme nechceli stratiť kontakt s Atleticom. V zlepšených výkonoch chceme pokračovať aj proti Legii," vravel po súboji v andalúzskej metropole dvojgólový Isco.

 

V E-skupine bude pútať pozornosť duel medzi Bayerom Leverkusen a Tottenhamom Hotspur. "Farmaceuti" majú zatiaľ na konte dve remízy a proti londýnskemu tímu potrebujú bodovať naplno. V bundesligovej generálke prehrali s Werderom Brémy 1:2. Tottenhamu bude chýbať belgický obranca Toby Alderweireld, ktorý sa zranil v súboji Premier League na pôde West Browmich Albion. Koučovi "kohútov" Mauriciovi Pochettinovi sa remíza 1:1 málila. "Futbalovo sme boli oveľa lepší, ale doplatili sme na nepresnú koncovku. V prvom polčase sme úplne dominovali, z rýchleho protiútoku sme však inkasovali. V druhom polčase hráči ukázali, že majú charakter. Verím, že to potvrdia aj v náročnom dueli v Leverkusene."

 

K šlágrom večera bude patriť súboj H-skupiny medzi francúzskym zástupcom Olympique Lyon a Juventusom Turín. Taliansky majster, ktorý je so štyrmi bodmi na čele tabuľky o skóre pred Sevillou, môže v prípade víťazstva spraviť rozhodujúci krok na ceste do osemfinále. "Všetci dobre vieme, že Lyon je v domácom prostredí silný a má vo svojom strede excelentných hráčov. Pozitívne však je, že pôsobíme na ihrisku čoraz organizovanejšie a dokážeme vyhrávať náročné zápasy. V útoku odvádza skvelú prácu Paulo Dybala, ktorý v sobotu v Serii A proti Udinese strelil dva kľúčové góly. Je radosť s ním pracovať," zdôraznil brazílsky krídelník v službách "starej dámy" Alex Sandro.

 

3. kolo skupinovej fázy LM 2016/2017, utorok 18. septembra, 20.45 h SELČ:

 

E-skupina

Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur /rozhoduje: Cüneyt Çakir (Tur.)/

CSKA Moskva - AS Monaco /Martin Strömbergsson (Švéd.)/

tabuľka:

1. AS Monaco 2 1 1 0 3:2 4

2. Tottenham Hotspur 2 1 0 1 2:2 3

3. Bayer Leverkusen 2 0 2 0 3:3 2

4. CSKA Moskva 2 0 1 1 2:3 1

 

F-skupina

Real Madrid - Legia Varšava /Ruddy Buquet (Fr.)/

Sporting Lisabon - Borussia Dortmund /Damir Skomina (Slovin.)/

tabuľka:

1. Borussia Dortmund 2 1 1 0 8:2 4

2. Real Madrid 2 1 1 0 4:3 4

3. Sporting Lisabon 2 1 0 1 3:2 3

4. Legia Varšava 2 0 0 2 0:8 0

 

G-skupina

FC Bruggy - FC Porto /Paolo Tagliavento (Tal.)/

Leicester City - FC Kodaň /Nicola Rizzoli (Tal.)/

tabuľka:

1. Leicester City 2 2 0 0 4:0 6

2. FC Kodaň 2 1 1 0 5:1 4

3. FC Porto 2 0 1 1 1:2 1

4. Club Bruggy 2 0 0 2 0:7 0

 

H-skupina

Olympique Lyon - Juventus Turín /Szymon Marciniak (Poľ.)/

Dinamo Záhreb - FC Sevilla /Michael Oliver (Angl.)/

tabuľka:

1. Juventus Turín 2 1 1 0 4:0 4

2. FC Sevilla 2 1 1 0 1:0 4

3. Olympique Lyon 2 1 0 1 3:1 3

4. Dinamo Záhreb 2 0 0 2 0:7 0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona