LM: Legia s Dudom hrá v Mostare, Jarábka čaká regionálne derby

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 11:49 • 2 min
LM: Legia s Dudom hrá v Mostare, Jarábka čaká regionálne derby

BRATISLAVA - Úvodnými desiatimi zápasmi sa v utorok 12. júla začne program 2. predkola Ligy majstrov UEFA 2016/2017. Slovenský šampión AS Trenčín vstúpi do LM v stredu 13. júla súbojom na ihrisku slovinskej Olimpije Ľubľana. Žreb 3. predkola je na programe v piatok 15. júla o 12.00 h v Nyone.

slovakia

left justify in out

Legia Varšava začne svoju púť v najprestížnejšej klubovej súťaži v Bosne a Hercegovine, kde nastúpi proti tamojšiemu majstrovi Zrinjski Mostar. V 20-člennom hráčskom kádri, ktorý v pondelok odletel z Poľska, nechýbal ani slovenský reprezentant Ondrej Duda. Ten sa spolu s dvojicou Tomasz Jodlowiec, Nemanja Nikolič pripojil k mužstvu len minulý týždeň, keďže všetci traja hrali za svoje krajiny na EURO 2016 vo Francúzsku. Výnimku dostal ďalší poľský reprezentant Michal Pazdan, ktorý je po šampionáte na predĺženej dovolenke. Naopak, k dispozícii bude aj nová posila Thibault Moulin, francúzsky stredopoliar prestúpil z belgického klubu Waasland-Beveren.

 

Duda, Jodlowiec ani Nikolič nefigurovali v zostave Legie v minulotýždňovom súboji domáceho Superpohára. Ten Varšava nezvládla, s Lechom Poznaň prehrala 1:4. Novému trénerovi Legie Albáncovi Besnikovi Hasimu, ktorý v júni nahradil dovtedajšieho kouča Stanislava Čerčesova, tak nevyšiel ostrý štart v novej funkcii.

 

Slovenskú stopu bude mať aj regionálne derby Dinamo Tbilisi - Alaškert FC, na lavičke gruzínskeho majstra pôsobí tréner Juraj Jarábek. Jeho zverenci nastúpia proti súperovi z Arménska na prvý duel doma o 19.00 h.

Súťažnú premiéru na lavičke Celticu Glasgow si odbije Brendan Rodgers. Bývalý kouč FC Liverpool povedie svojich zverencov na ihrisku Lincoln Red Imps FC v Gibraltáre. "Červení škriatkovia" minulý týždeň v 1. predkole prekvapujúco postúpili cez estónsku Floru Tallinn, čo zaskočilo aj Rodgersa. "Čakali sme, že postúpi Tallinn. Estónci boli v prvom zápase lepší, ale nezvládli odvetu. Nám je samozrejme jedno, s kým hráme, sústredime sa na seba. Jediný rozdiel je v tom, že hráme už v utorok. Ak by išla ďalej Flora, hráme v stredu," uviedol Rodgers, ktorého mužstvo odletelo na juh Európy priamo zo sústredenia v Slovinsku.

 

Medzi opory Lincolnu patrí Joseph Chipolina. Dvadsaťosemročný obranca strelil dva z troch gólov FC v dvojzápase proti Tallinnu. "Na súboje proti Celticu sa veľmi tešíme. Pre každého z nás to bude veľký zážitok. Do futbalového životopisu si môžme napísať, že sme hrali proti tak slávnemu klubu. Chceme predviesť čo najlepší výkon," burcoval Chipolina.

 

Liga majstrov UEFA 2016/2017 - 2. predkolo - 1. zápasy - utorok 12. júla:

Zrinjski Mostar - Legia Varšava (18.30, rozhoduje: Gomez/Šp.)

Dinamo Tbilisi - Alaškert FC (19.00, rozhoduje: Coltescu/Rum.)

FK Karabach - F91 Dudelange (19.00, rozhoduje: Grinfeld/Nem.)

Hapoel Beer Ševa - FC Šeriff Tiraspoľ (19.50, rozhoduje: Del Cerro/Šp.)

BATE Borisov - JK Seinäjoki (20.00, rozhoduje: Treimanis/Lot.)

Lincoln Red Imps FC - Celtic Glasgow (20.00, rozhoduje: Ekberg/Švéd.)

The New Saints - APOEL Nikózia (20.00, rozhoduje: Miguel/Portug.)

Valletta - FK Crvena Zvezda Belehrad (20.00, rozhoduje: Harkam/Rak.)

FC Salzburg - FK Liepaja (20.30, rozhoduje: Jorgji/Alb.)

FK Vardar Skopje - Dinamo Záhreb (20.45, rozhoduje: Madley/Ang.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies