LM: Kyjevčania sa nenechali opiť portským a zamotali G-skupinu

NETKY.SK • 25 November 2015, 11:02 • 2 min
LM: Kyjevčania sa nenechali opiť portským a zamotali G-skupinu

PORTO/TEL AVIV - G-skupina futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 mohla mať po utorku vyriešenú tajničku v otázke oboch postupujúcich.

slovakia

left justify in out

Úradujúci anglický šampión FC Chelsea zvíťazil na pôde izraelského Maccabi Tel Aviv presvedčivo 4:0, všetko však zamotal zápas FC Porto s Dynamom Kyjev.


Portugalskému mužstvu stačilo na istotu postupu do jarnej vyraďovacej fázy získať bod, napokon si všetky so sebou odviezli hostia z Ukrajiny po triumfe 2:0. Na prvých dvoch miestach figurujú so ziskom desiatich bodov Chelsea a Porto. Tieto tímy nastúpia v poslednom kole proti sebe. Tretie Dynamo má o dva body menej a v záverečnom stretnutí doma vyzve Maccabi Tel Aviv, ktorý doteraz nebodoval. Ak Kyjevčania zvíťazia, postúpia bez ohľadu na výsledok zápasu na Stamford Bridge.


Nastať môže aj zaujímavá situácia s troma jedenásťbodovými tímami. Už teraz je však jasné, že aj v takom prípade by postúpil ukrajinský zástupca (v minitabuľke troch päťbodových tímov by mal ako jediný aktívne skóre, pozn.).
"Chcem pogratulovať mojim hráčom a fanúšikom Dynama, ktorí sa pričinili o toto dôležité víťazstvo. Pred zápasom som chlapcom povedal, že musia získať triumf pre celú Ukrajinu. Porto sa snažilo hrať na zisk bodu, postavilo až troch defenzívne ladených stredopoliarov. Som rád, že sme využili kľúčové momenty v náš prospech. U súpera na portugalskej pôde sme sa prezentovali 17 streleckými pokusmi. Domácim sme nedovolili vytvoriť si veľa šancí. Hráči do toho dali veľa úsilia. Po dlhých rokoch máme opäť príležitosť postúpiť zo skupiny. Zatiaľ nemyslíme na zápas proti Maccabi, dovtedy nás ešte čakajú iné stretnutia. Týmto duelom sa začneme zaoberať, keď príde čas," vyhlásil podľa portálu football.ua tréner Dynama Sergij Rebrov.


Porto utrpelo v 16. súťažnom stretnutí sezóny 2015/2016 vôbec prvú prehru. "Od začiatku sme sa snažili predvádzať našu typickú hru s držaním lopty. Začali sme dobre, potom však prišiel pokutový kop a my sme začali produkovať unáhlené rozhodnutia. V poslednom zápase budeme musieť zdolať Chelsea v jej domácom prostredí. Bude to ťažké, ale nie nereálne. Naše mužstvo má na to, aby postúpilo do ďalšej fázy," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) kouča Porťanov Julena Lopeteguia.


Londýnska Chelsea zdolala Maccabi Tel Aviv rovnakým rozdielom ako v prvom vzájomnom meraní síl. Duel pre červenú kartu nedohral domáci stopér Tal Ben Haim, v sezóne 2007/2008 hráč "The Blues".


"Maccabi si zaslúžilo lepší výsledok ako 0:4. Súper mal niekoľko dobrých šancí, za stavu 0:1 nás zachránil Asmir Begovič. Ihrisko nebolo príliš kvalitné, mali sme problémy pri zakladaní útokov," skonštatoval po triumfe na izraelskej pôde tréner Chelsea José Mourinho. Päťdesiatdvaročný rodák zo Setúbalu bude v záverečnom hracom kole bojovať o postup so svojím bývalým klubom z Porta. "Pre túto skupinu potrebujem dobrú kalkulačku. Viem, že ak vyhráme, skončíme prví. Ak prehráme, budeme hrať Európsku ligu. Skôr si myslím, že zvíťazíme," doplnil Mourinho podľa webu UEFA.com.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona